reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

Gosiagro - trzymam kciuki za wyniki twojego M - by było już wszystko ok i oby wracał szybko do sił:tak:
Siaba - super wyniki i super, że córcia nie zmieniłą sie w synka;-)
Sealet - skoro z szyjką nie jest źle, to bardzo fajnie - no i córcia zdrowa:-) gratuluję zakupu łóżeczka - oby szybko z reklamacja się uwinęli
Karo85 - pracowity tydzień miałaś;-) co do diety, to tak jak Gosiagro pisała - po pewnym czasie sama się nauczysz, co Ci cukier podnosi, a co nie - jeżeli wieczorem masz za wysokie to dlatego na czczo sa przekroczone - ja też miałam problem z wieczornymi cukrami - chleba na kolację nie mogę, bo od razu skacze, a soki musiałam wyrzucić całkowicie, bo nawet te do obiadu pite powodowały skok wieczorny. Ogólnie stwierdzam, że jak w ciągu dnia coś węglowodanowo zjem to się wieczorem odbija na cukrze - no i wieczorem już taka aktywna nie jestem, więc i spalanie gorsze:tak:
Zdec - przekaż dla Agi pozdrowienia
Milka - no to masz po obu stronach ryzyko - oby Ciebie ominęło - sobie też tego życzę;-)
Ewuś - fryzurka super - ładnie Ci bardzo:tak:

a ja zmykam i dobrej nocy życzę a wszystkim chorowitkom szybkiego powrotu do zdrowia

reklama
Witajcie po weekendowo,
U mnie dziś kolejna bezsenna noc... po przekręcaniu się przez ponad godzinę z boku na bok wstałam bo sen odleciał całkowicie. Zawsze jak muszę w nocy wstać siusiu to już nie zasypiam, koszmar :baffled:
A weekend minął bardzo intensywnie. Sobota w domu na porządkach i przestawianiu :-) Magda M ja też tak mam z tym przestawianiem, mój W. tylko kiwa głową i mówi, że on wie,że u mnie to rodzinne:-D Moja mama przestawiała sama w mieszkaniu meble będąc ze mną w ciąży, dzień przed porodem:tak:
No a niedziela była już iście towarzyska, wpierw dłuuugi spacer, było tak pięknie i ciepło, że w pewnym momencie aż kurtkę zdjęłam, a potem mieliśmy gości, gości i gości - bez żadnej okazji ale jakby się zmówili, mnie to cieszy bo lubię takie odwiedziny. Popołudniu szybko upiekłam ciacho z colą i.. poszło caluteńkie!
Pisałyście o świętach, Spędzamy pierwszą od 3 lat Wielkanoc w Toruniu, wcześniej wyjeżdżaliśmy zawsze na całe święta do Teściów, tak więc na pewno coś będę przygotowywała. Na śniadanie wielkanocne idziemy do mojej Mamy więc o to się nie martwię. Co do planów to na pewno zrobię mazurka - zawsze go robię, a nad resztą to jeszcze się pomyśli.
Kajdusia, paulka82 - zdrówka kobiety Wam życzę!
Kajdusia - a Ciebie to z tą pracą troszkę podziwiam:tak: choć jak masz tylko indywidualne zajęcia to jest inaczej, ja na kursach z dorosłymi to wciąż mogę pracować, ale w liceum z pierwszymi klasami nie miałam już cierpliwości:no:
Cobra - udało Ci się coś upolować do ubrania na zakupach? Przy poszukiwaniu większych rozmiarów ciążowych polecam sklep c&a, maja tam dział z odzieżą ciążową, bynajmniej w Toruniu są fajne rzeczy w dużym wyborze rozmiarów, 48 znajdziesz bez problemu - wiem coś o tym;-).
madziaja - podeślij przepis na babkę szpinakową, wspaniale brzmi!
karo85 - powodzenia w diecie
ewuś - fajna fryzurka:tak:
Trzymam kciuki za Agi - aby się znowu polepszyło no mam nadzieję, że liliti wciąż w dwupaku się trzyma
sealet - fajnie, że się w końcu odezwałaś i że wszystko u Ciebie jest ok.

A co się dzieje z Olimpią???????

No i na czytaniu i odpisywaniu minęła mi ładnie ponad godzinka :tak: a spać jak mi się nie chciało tak nadal mi się nie chce:baffled:

Witam!
Lencja - taki "nocny Marek" z Ciebie:szok: jak dieta - bo dzis rano moje cukry oszalały i na czczo 103 - wczoraj po kolacji było 102 - jadłam o 21 a dziś mierzyłam o 7 - 10 godzin przerwy:szok: potwierdza się to co czytałam o "efekcie brzasku", że nad ranem jest wyrzut glukozy, by dodać energii, ale mnie to tylko stresuje a nie dodaje energii, wrrr....

mam nadzieję, że dziś będzie u nas ciepło, bo humor muszę jakoś poprawić

miłego dnia Czerwcówki:-)

Czesc dziewczyny witam sie w poniedziałkowy poranek dzisiaj pospałam u nas słoneczko świeci moze bedzie sliczna pogoda:)
wczoraj aly dzien tk wiało dopiero jak szlismy na spacerek okolo 18 to bylo tak cieplutko wiatr ustał:-):-):-)

jutro umowilam sie z kolezanka bo jest zainteresowana moją suknią ślubna bardzo jej sie podoba wiec jutro ma wpasc i ja przymierzyć fajnie by bylo jakby ja wziela to mialabym wiecej miejsca:-D:-D:-D:-D:-D

ale jestem podekscytowana dzisiejszą wizyta śniła mi sie dzisija malutka nasza ze miala takie śliczne usteczka juz bym chciała ją zobaczyć ale do 17 jeszcze tyle godzin:szok::szok::szok: ale dam rade
bo wizycie zdam raport:):-D:-D:-D

wszystkim chorowitkom-duzo zdrówka
wizytującym dzisiaj również - samych pomyślnych wieści:)

miłego dnia Dziewczyny:-):-):-)

Cześć dziewczyny:-)
Ja widzę że spać nie możecie, o 4 rano na BB:szok: Podziwiam....
Uciekam powoli, wpadnę do was popołudniem:-)

Pozdrawiam i życzę miłego dnia:-)

Dzień doberek!

Karo85
- trzymam kciuki za dietę, pewnie po kilku dniach dojdziesz co i jak możesz ;P Faktycznie bardzo długi czas oczekiwania na fotelik:szok::szok::szok: my mamy "spadkowe" nawet dwa foteliki ;-) więc problem szukania i zamawiania mnie ominął
Zdec - przekaż Agi78, ze jesteśmy z nią myślami i trzymamy kciuki :tak:
Gosiagro -trzymam kciuki żebyście za kilka dni mogli skończyć swoją przygodę z onkologią
Paula24211 - pomyślnej wizyty:-)
Lencja - czasem też tak mam:baffled: niekiedy pomaga wypicie szklanki ciepłego kakao i nie zapalanie żadnego światła w nocy- nawet w łazience;-).

Sprzedawca łóżeczka bardzo sensowny - wczoraj cały wieczór z mężem pisali maile (w niedzielę!), mimo, że to sklep sprzedaje...Nową szufladę (zamiast uszkodzonej) prześle nam na własny koszt:happy2:
Są jednak pewne komplikacje, bo producent przyczepił prowadnice do szuflady tak że wysuwa się tylko w lewo, a nam jest potrzebne w prawo...Pytanie, czy przekręcenie prowadnic nie powoduje utraty gwarancji:wściekła/y: Na stronie Drewexu na zdjęciu szuflada wysuwa się właśnie tak jak chcemy, a tu lipa...
Miłego dnia!

witam się porannie czerwcóweczki;-)
poranne cukry ok- pierwszy raz;-) zobaczymy jak po śniadanku! Po całym aktywnym tygodniu dziś leżakowanie, mam potrzebę wsłuchania się w siebie bo jakoś pogubiłam się w aktywności mojej córki...
0 18 kolejne zajęcia w szkole rodzenia, dziś cc- więc temat dla mnie najważniejszy bo mnie czeka.
Co do świąt to już w środę jedziemy do teściów i zostajemy do niedzieli, potem na poniedziałek do moich rodziców- także ominą mnie przygotowania i pichcenie...
Ja wizytuję się 10 kwietnia- także muszę jeszcze cierpliwie poczekać na usg Milenki całe 12 dni...;-( a tak już tęsknię za jej widokiem.
Zdec, ewuś- fajne macie fryzurki;-) ja się przyznam, że w styczniu poszłam do fryzjera i z włosów blond za ramiona zrobiłam sobie krótką brązową fryzurkę....nie wiem co mnie podkusiło bo już tak bardzo tęsknię za swoimi włosami blond...za spinkami i gumkami....ale hormony zadziałały...spontan ciążowy- ale pocieszam się że odrosną;-)
miłego dnia kochane

Witam ciepło

Widze ,ze za oknem u mnie słonecznie dzisiaj,a zapowiadali deszcze. Ja niestety sie rozchorowałam,wiec leże w łóżeczku - ajj powiem wam,ze to męczące takie nie robienie nic.:confused: A w dodatku jakos sie dziwnie zeschizowałam,ze jak byłam ostatnio u gina czyli 26tydzien ciazy ,ze dziecko moje to za krotkie jest czy te 23cm:baffled: co on wtedy wymierzyl to prawidlowy wzrost - kurcze nie lubie miec takich dziwnych mysli.
I wogole boje sie tego porodu,ale nie chodzi mi o same rodzenie tylko sie naczytałam,ze lakarz nieraz moze uszkodzic dziecko jak proboje je wyciagac jesuuuu:szok:

reklama
[
I wogole boje sie tego porodu,ale nie chodzi mi o same rodzenie tylko sie naczytałam,ze lakarz nieraz moze uszkodzic dziecko jak proboje je wyciagac jesuuuu:szok:

To chyba każda z nas ma jakieś obawy, ale do porodu jeszcze sporo czasu i wydaje mi się że niema się co stresować już teraz bo to na pewno nie wyjdzie na dobre :-) Zresztą jakiś czas temu mając podobne obawy doszłam do wniosku że nie warto denerwować się czymś na co kompletnie nie mamy wpływu :-)

Mnie dzisiaj czeka sprzątanie kuchni po odnowieniu. Tylko muszę poczekać aż mąż wyjdzie do kuchni bo teraz to nic mi nie pozwoli zrobić :-) przewrażliwiony jakiś :-) najlepiej to żebym leżała i pachniała do końca ciąży :-)

Do góry