reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Witam!
Pzrepraszam, że nie wymieniam, ale wiztujacych się mamusiek było dużo i najważniejsze, ze wszystko z maluszkami ok:tak: - te dziewczyny, któe mają leżeć - proszę nie szaleć - wiem, że nudno i wiosna i chciałoby się na spacer, ale...
Paulka - masz się z tą chorobą:szok: zdrowiej szybciutko;-)
witam równiez nowe mamusie:-)

i wszystkim życzę miłego dnia, a kogo już nie będzie na BB to również wesołych świąt

reklama
witajcie dziewczyny u nas znowu pochmurno od samego rana nocka znowu w połowie przespana tzn do 4 rana
krakowianko tobie też wszystkiego naj naj lepszego z okazji świąt no i przeprowadzki
co do ciąż 13 latek to u mojego syna w szkole taz jest ciężarówka 14 latka :szok:tyle ze to nie nowość pracowałam z dziewczyną która urodziła też w tym wieku teraz jej córka ma 17 lat ale jak była w wieku 13 14 lat to mamuśka miała stresa czy córcia nie pójdzie w jej ślady
widze że malenstwa juz nie takie małe to już całkiem spore ludziki :-D:-D:-D
już zapomniałam która pisała o wozeczku od siostry miałam podobny dla syna tyle że 4 kołowy i dokupiłam tylko gondolkę do niego w podobnym kolorze
lena to niezłe przeboje masz z oknami dobrze ze nie wyciągneli jeszcze starych bo by było dopiero ciekawie

Witajcie dziewczyny!
Właśnie skończyłam śniadanko pyszną świeżutką wędzoną makrelke i jeszcze na dodatek kanapeczka zsrkiem i ogóreczkiem jak gin mnie wczoraj zwarzył to znów 0,5 na 3 tyg czyli moge wcinać ile wlezie i jakoś to na wage nie wpływa:-)co do rozstępów to już 3 dzidzia a rozstępu niema ani jednego a smaruje tylko oliwką myśle że to jednak genetycznie się dziedziczy np moja mama ma żylaki i już widze że w ciąży mi jeden brzydal wyłazi:szok:
anecznik-wow niezły klocuszek drożdze mu dajesz?:-DPewnie będzie ponad 4 kg chociarz w te pomiary usg to tez niezabardzo wierze w poprzedniej ciąży moja Maryś w 31 ważyła1800 no i cały czas ta waga była spora lekarze ostrzegali że dziecko ponad 4 napewno i co urodziła się coprawda 3 tyg wcześniej ale 2600 he he
kajdusia-fajnie że Małgosia rośnie sobie zdrowo i jest wszystko ok!
paulka-to kiepsko że ta szyjka się rozwiera leż i wypoczywaj jak najwięcej!Mi to się wydaje że trzeci trymestr to już te szyjki się skracaja i przygotowują do porodu dzieciaki są duże i naciskają ale przeważnie wszystkie dotrwają do końca nawet z rozwarciem!
krakowianko-życzę zdrowych i pogodnych świąt i oczywiście ślicznej małej fasolki która zamieszka w twoim brzuszku Jagódka już napewno się o to postara .

Tyle dziewczyn przestało do nas zaglądać i to tych które były codzień od początku kreatorki też już dawno nie było dziewczyny co się z wami dzieje:confused:

witajcie

Własnie wciagnełam prince polo xxl :-) mniam, sie obchałam ,ale jakos takiej chcicy dostalam na słodkie,ze nie mogłam sie opanowac :zawstydzona/y:

Zyczę miłego dnia,bo słonko wyszło i dla wszytskich brzuchatek troche witaminek

Załączniki

• koktajl-truskawk&#1.jpg
    koktajl-truskawk&#1.jpg
    41,1 KB · Wyświetleń: 42
witam się z wami brzuchatki!

ja już po śniadanku i podczytuję zaległości na bb...
kpi- gratuluję finishu w sprawie mieszkanka
wszystkim chorowitkom życzę zdróweczka
wszystkim wizytującym super wieści gratuluję
witam sie z nowymi mamusiami i zachęcam do pisania
ja dziś wyjeżdżam na święta- do jednych i drugich rodziców- wracam w poniedziałek wieczorem- raczej nie dam rady pisać- ale może podczytam troszkę
Wszystkiego najlepszego na święta mamusie! Mokrego dyngusa, pysznego ciasta i wielkiego jajka;-)
Co do ruchów- to moja Milenka po 1 dniu max.lenistwa od wczoraj bryka jak szalona- a ja jestem przeszczęśliwa.
Byłam wczoraj u neurchirurga i już na 100 % zapadła decyzja o cc- w znieczuleniu ogólnym...no cóż..tak trzeba
10 kwietnia mam usg- już się nie mogę doczekać aż się dowiem ile waży moja królewna

Krakowianko Tobie również życzę wszystkiego najlepszego:) Aby najbliższe święta nie były dla Ciebie czasem smutnym, a czasem pełnym oczekiwania;) Wierzę, że już nie długo pod Twoim wielkim i ciepłym serduszkiem zagości mała fasoleczka:)

Ewela ale mi smaka narobiłaś na taki koktajl:) No i teraz będę musiała zrobić sobie przerwę w sprzątaniu i zrobić koktajl:)

W ogóle poukładałam w końcu ubranka małej w szufladzie i doznałam szoku:szok:
Do tej pory składowałam je na komodzie, parapecie w kartonach i wcale mi się nie wydawało że jest ich tak sporo. Dzisiaj postanowiłam zrobić na nie wolną jedną naszą szufladę w komodzie i doznałam szoku kiedy poukładałam je tam na ścisk obecnie, a jeszcze na ziemi zostały mi dwa kartony:szok::szok:
Niestety nie mam już więcej szuflad wolnych, mąż by mnie zamordował gdybym dobrała się do jego ostatniej z rzeczami do majsterkowania:-D:-D Dlatego reszta będzie musiała poczekać, aż w domu stanie komoda Natalci:-D:-D

Dostałam dzisiaj sms-a do Agi, pisze w nim:
" Hej ja wciąż w szpitalu i wygląda na to że jeszcze tu pobędę. Czekam na kolejne wyniki bo w poniedziałek. Było 9 tys płytek tylko. Pozdrawiam was wszystkie" Pyta się również co u nas.
Odpisałam jej, że ją serdecznie pozdrawiamy i opisałam jej po krótce co się dzieje obecnie na forum:)

Witam dziewczynki,
wczoraj nie zaglądałam bo cały czas w biegu ale za to dziś nadrobiłam
Mój Natanek ostatnio też bardzo ruchliwy, często mnie w nocy obudzi i szaleje, wczoraj przyłożył mi stopę po prawej stronie pępka i jak tylko go dotknęłam to uciekał :-) i tak się ze mną bawił

Wszystkim po wizytach gratuluje dobrych wieści.

AniaCh83 jeśli chodzi o zaparcia to ostatnio tez mnie dopadają, czasem pomaga mi jabłko zjedzone na czczo i popite wodą, ale widzę że Ty masz sposoby które powinny być skuteczne, śliwki :-) moja siostra też miała taki problem i kupiła w aptece czopki glicerynowe i one pomagają na zaparcia. Chyba też po nie sięgnę :szok:

Ostrężnica i kajkapol ciepło witamy na forum.
Kajkapol pokaźna gromadka, napewno w domu jest wesoło i przyjemnie.

Sochi z własnego doświadczenia mogę powiedzieć że kłótnie z mężem w ciąży sie zdażają, nasze hormony nam dokuczają ale warto czasem się zatrzymać i wszystko przemyśleć i na spokojnie podejść do sprawy. Dla męża pewnie też Twoja ciąża to wyzwanie, pewnie też się stresuje i martwi jakim będzie ojcem. Warto rozmawiać!!

hefi również życzę zdrowych i spokojnych świąt :-) jak już wykończycie pokój Julci to pochwal się i prześlij jakieś zdjęcia

anecznik ale mężczyzna z Twojego synka:-)

krakowianko życzę zdrowych spokojnych świąt i dużo siły dla Ciebie i męża

SŁONECZNEGO I MIŁEGO DNIA!!

Dostałam dzisiaj sms-a do Agi, pisze w nim:
" Hej ja wciąż w szpitalu i wygląda na to że jeszcze tu pobędę. Czekam na kolejne wyniki bo w poniedziałek. Było 9 tys płytek tylko. Pozdrawiam was wszystkie" Pyta się również co u nas.
Odpisałam jej, że ją serdecznie pozdrawiamy i opisałam jej po krótce co się dzieje obecnie na forum:)
Wszystko się wyrówna i będzie ok;)
Moja kokoszka tak daje mi dzisiaj popalić, że hej:)
Mi się marzy zupa fasolowa;)

reklama
Uspokoiłam się z tą wagą,co do podnoszenia rąk, to chyba zalicza się ogólnie do nadmiernego wysiłku fizycznego, chyba chodzi o napinanie się mięśni macicy, ale głowy za to nie dam:) Ja ostatnio postanowiłam umyć okna na święta, nieźle się nagimnastykowałam(łącznie z podnoszeniem rąk do góry) i skutki tego były, a mianowicie ból podbrzusza. Myślę więc,że w tych prawach trzeba zachować zdrowy rozsądek.

Do góry