reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

ita - spory już ten Twój synek:-D, to teraz czekać tylko rozwiązania:-D
Agi - wiem, że to trudne, ale staraj się myśleć pozytywnie:tak:
czarna wiedźma - gratuluje obrony:tak:
zdec- ja zwolnienie dostałam tylko na 2 tyg; jeżeli wybierasz miedzy Brochowem a Trzebnicą, to wybierz Trzebnicę, wczoraj dzwonili do mojego M. z Brochowa jako do prowadzącego działalność, żeby wsparł ich finansowo, bo nie brakuje im na gaziki i opatrunki jednorazowe:szok::szok::szok:; super z ta nadpłata to możesz dalej szaleć z zakupami choć chyba wszystko już masz:-p:-p:-D:-D
lena - mi na zgagę pomaga mleko

Lecę robić jakiś obiad, dzisiaj łosoś z ziemniaczkami i jakąś suróweczka:-)

reklama
gryzka - współczuje sytuacji z samochodem, u nas pod blokiem palą gimnazjaliści na przewie bo ich tu nauczyciele nie widzą i ostatnio pomalowali nam tył samochodu sprayem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, nikogo za rękę nie złapałam, ale kto ma takie pomysły:no::no:, jeszcze jak przeczytałam o tych słoneczkach co Lena pisała:szok::szok:
heh .. no to tez swoje przezyliscie :( ja tylko mam nadzieje, ze nasze maluchy nie wyrosna na takich "glupich lobuziakow"..

cobra18 - co do przeprania wozka - to oczywiscie to co sie da, to w pralce na 40 stopniach - bo widze, ze slowa "pralka" zapomnialam uzyc ;D recznie tylko ten kawalek budki nierozbieralny ;)

eagle - doskonale rozumiem co czujesz, my tez w planach mamy tylko 2jke - i niby to niewygodnie i tyle przy porodzie mek, ale taki slodki to jednak stan .. wyczekiwania ;)

Ja to nie jestem matką polką. Kocham moją córke i owszem, ale cały dzień z nią być to nie dla mnie. :cool: ja jakoś nie lubię długo się z nią bawić. A siedząc w domu, musiałabym sie sporo z nią bawić. Zdecydowanie taki układ - dzieci i praca - jest dla mnie wygodny. Spełniam sie zawodowo, mam kontakt z ludźmi i mam szczęśliwe dziecko, bo poświęcam jej czas po południu i nie stresuję się przy tym.
ja tez siedzac cale dnie tylko z malcem stracilabym glowe ;) a tak, mala sie swietnie czuje w zlobku a ja w pracy, a potem akurat jest czas na aktywna zabawe i nauke ;) I zadna sie nie zdazy soba znudzic ;D Po drugim malcu planuje troszke pozniej wrocic do pracy i posiedziec z nim do roku /kilkunastu miesiecy. Fakt faktem, moze inaczej byloby jakby Malgosia bardzo nielubila zlobka - ale trafilismy na fantastyczne opiekunki; a i z racji mojego szybkiego powrotu do pracy do poprzedniego zlobka trafila tez szybko - i tez jej sie podobalo ;D

ewelinko - gratuluje sytuacji "pracowej" i babcinej ;) chociaz pewnie to prowadzi do wielu spiec, to i tak swiadomosc, ze mala jest pod dobra opieka jest bezcenna ;)

czarnawiedzmo - gratuluje tytulu mgr i pelnej gotowosci bojowo-szpitalowej ;)

Widze, ze zaczal sie i u nas sezon dzieciaczkowy - juz prawie wszystkie terminy czerwcowe sa bezpieczne, takze nic dziwnego :) Tylko czekac na kolejne wiesci ! :D Dla juz upieczonych mam - gratulacje ! :D

Udalo mi sie szczesliwie znalezc na sobote wolny termin u ginki, takze krotkie badanko bedzie i zerkniecie jak tam sie sytuacja szyjkowa rozwija ;) Bez usg, takze tak kontrolnie tylko .. nawet testy na paciorkowca chyba dopiero na nastepnej wizycie - ciekawe tylko czy mam sie juz do niej potem umawiac co 2 czy co 3 tygodnie ;] Ale za to przy okazji zrobie sobie morfologie i mocz - nie bede musiala jezdzic tak w te i wewte ..
U nas tez pogoda sie zrobla ladna - nawet przez dluzsza chwile slonce bylo ;D Teraz juz poszlo sobie widac w inne regiony kraju, ale i tak spacer z mala mysle ze bedzie dlugi i i udany ;)
A co do "chlodnej" pogody - to tak jak ktoras z Was juz pisala - na prawde lepiej, e jest tak chlodno, a nie upaly po 30 stopni ;) Puchlybysmy strasznie i samopoczucie byloby nie najlepsze. Niestety "wiosna/lato z Malgosia w brzuszku" wlasnie takie byly, takze mam porownanie ;) Mam tylko nadzieje, ze spacerowy czas naszych malcow bedzie juz znacznie cieplejszy ;D

ja właśnie zrobiłam pierogi leniwe a zasapałam się przy tym że masakra:-D

Mniam....mniam....mniam.... ale bym sobie zjadła;):)
A tak czekam na piersi z kurczaka, bo siedzą sobie w piekarniku:)

gosiagro nie do końca wszystko mam. Akurat byłoby na sofę, właśnie znalazłam fajną i nie drogą na allegro, czekam tylko na męża czy się na nią zdecydujemy IKEA! ROZKŁADANA SOFA! NOWA-OKAZJA! (1046543187) - Aukcje internetowe Allegro.

Tylko znowu się boję że za długa, bo ma 205cm wygląda na to:( no i pewnie lipa....

Ostatnia edycja:
Ale produkujecie... Dziewczyny od dziś zakładam mleczarnię :D hihihii

A co do zgagi to ma moją tylko Renne działa

fajna:tak::tak:, rozumiem, że na styk by wam weszła?

Właśnie nie wiem czy to ta o której myślę. Bo wygląda na to że ta mogłaby nie wejść, chyba że się przestawi skrzynię z zabawkami;) A może a nóż mała będzie taka grzeczna, że będzie mogła sama spać i sofa będzie służyła tylko do siedzenia:)<marzyciel>:):)

liliti kochana gratulacje!!! Zdrówka życzę:-)

A ja moje drogie odezwę się później bo dopiero weszłam do domu i naprawdę skonana jestem :-(

reklama
cobra18 - co do przeprania wozka - to oczywiscie to co sie da, to w pralce na 40 stopniach - bo widze, ze slowa "pralka" zapomnialam uzyc ;D recznie tylko ten kawalek budki nierozbieralny ;)

tylko z czystego lenistwa bym to i tak w pralke wrzucila:-ptakze spokojnie.tylko czy to mozna rozebrac w moim przypadku:confused:

Do góry