reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

cobra jak fajnie ze sie odezwalas, wowww karmisz piersia!!!! Jak to sie stalo??? Jak ci idzie? :-D Wrzuc jakies fotki Kubusia

agi78 gratuluje pierwszego spacerku :tak:
zdec podobno jak sie karmi piersia to nie zawsze sie odbija, przy butli trzeba zawsze. Nam czasami nie wychodzi odbicie :tak:

Wlasnie kupilam mate edukacyjna ide ja "montowac" i testowac :-)

reklama
Uff gorąco tak, że brak słów...
Kornelka jest bardzo marudna i nie chce spać w te upały, aż brak czasem sił... Teraz odpłynęła i śpi już dość długo a ja zamierzam wykorzystać czas dla siebie :)
Mam do Wam pytanko - jakie macie termometry do mierzenia temperatury ciała dla dzieci? Ja wciąż nie kupiłam i w sumie nie wiem jaki wybrać.. Co macie, co polecacie??

na polna sie nawet nie dostalam ze skurczami co 3min,nie bylo miejsc.... rodzilam w sw rodzinie...tez nie bylo miejsc,pol dnia bylam na korytarzyku dla odwiedzajacych z podlaczonym ktg :wściekła/y:

No to miałaś atrakcje. Dlatego z jednej strony się cieszę, że leżałam na patologii przed porodem, bo jak się zaczęło to mnie nikt nie odsyłał

Alusia ja proponuje nie rozdzielac dzieciakow, a zamknac drzwi w pokoju to troche ryzykowne mozesz za pozno zaareagowac, my nie rozdzielamy chlopakow, im wczesnioej przyzwyczai sie do halasow tym lepiej

Agi jak spiu to znaczy ze brzuszek pelny :) co do mml niepomoge nie mam miarki w piersiach :-D

Zyrafka a ja jem ostroznie a kolki i tak sa :( czapeczki p;olecam takie z dziureczek albo z wietrznikami,. moja mama wypatrzyla takie na targu w butikach nie znalazlam

Magda m ja tez bez straszego skarbu, pojechal w poludnie a juz mi pustka...

Zdec jak Natalka zacznie bardziej reagowac na otoczenie to kladz jej inetresujace rzeczy typu czerwone zabawki czy karuzele po przeciwnej niz lewa stronie, ograniczaj odwracanie sie w lewo jak masz ja na rekach. Jak spi to podluz jej za plecami np poduszke nie da rady sie odwrocic. Olaf tez mial ulubiona jedna strone i dostalam ochrzan od babki robiacej usg bioderek, ze sie miesnie nierowno rozwijaja, teraz tego pilnuje

Klementinka jak musi isc do zlobka to pomysl tez o pneumokokach, syn znajomych zalaopal w zlobku...

Natasza slodki bobabs , wydaje sie bardzo dlugi, ile ma wzrostu?

Lencja ja mam brauna do ucha

Lencja ja mam brauna do ucha
I jak Ci się sprawdza? Pomiary są wiarygodne? Boje się kupić termometr nie mało kosztujący, który może okazać się mało wiarygodny w pomiarach :/

Wyszłam właśnie spod prysznica i już cała jestem spocona do niczego te upały.
Na całe szczęście Nelcia po całym dniu marudzenia i nie spania, śpi już ponad 3 godziny, dziś przed południem to nawet na spacerze nie zasnęła porządnie, co jej się do teraz nie zdarzało.. Wczoraj za to przeszła samą siebie, nie spała (nie liczę drzemek po 10-15 minut) od 9 do 18 za to na wieczornym spacerze zasnęła nam od razu i spała łącznie 5,5 godziny. Sądziłam, że może coś się z nią nie tak dzieje, że tak marudzi ale z tego co czytam macie tak samo...Trochę mnie to pocieszyło:-):-)
Cobra - fajnie czytać wieści od Ciebie, nie zazdroszczę tylu dni w szpitalu, coś o tym wiem... Dobrze, że już jesteście w domu i wszystko jest ok. A co do karmienia piersią to mnie zaskoczyłaś!!!

A teraz się pochwalę, dziś mamy 5 dzień kiedy udaje mi się karmić tylko piersią, tak więc walka o laktację dała rezultaty!!!

A w niedzielę minął nam miesiąc, niesamowicie ten czas leci.
To pokaże Wam jeszcze jedną z minek Kornelki, jakie podczas snu robi :-)
przed_imprezka.jpg

Ostatnia edycja:
witajcie porannie,
mój synek zrobił mi niespodziankę: spał od 21:30 do.... 4:15 :) potem szybkie karmienie i po 20 min znów spał do 7 :-) ale za to dzień będzie miał pewnie znów męczący

czy wam też zdarza się płakać z byle powodu? bo ja ostatnio tak mam, pewnie hormony szaleją

jak mi się uda to wyrwę się do miasta ma małe zakupy :) może moja mama zostanie z fifim :)

Uff gorąco tak, że brak słów...
Kornelka jest bardzo marudna i nie chce spać w te upały, aż brak czasem sił... Teraz odpłynęła i śpi już dość długo a ja zamierzam wykorzystać czas dla siebie :)
Mam do Wam pytanko - jakie macie termometry do mierzenia temperatury ciała dla dzieci? Ja wciąż nie kupiłam i w sumie nie wiem jaki wybrać.. Co macie, co polecacie??
ja mam zwykły elektroniczny, wkładam pod pachę małemu, trzymam go na rękach i mierzę

hefi a moglabys napisac co mowil ordynator o rotawirusach?

mówił w zasadzie to co można wyczytać w necie ale jakoś to bardziej do mnie przemówiło :)

czy wasze dzieciaczki tez wieczorem placza histerycznie, nasza to tak sie zanosi ze nie pomaga cyc, smoczek ani nic innego :/ macha rączkami i kopie nóżkami... dopiero szczelne zawiniecie w kocyk (unieruchomienie raczek) ja uspokaja i wtedy zasypia. Nie chce zeby sie zgrzala to ja odwijam jak zasnie ale wtedy ona sie budzi i jest to samo :/ tak jest od 3 dni, wyglada to tak jakby odkryła ze ma rączki którymi może ruszać ale się ich boi :baffled:. w dzień jest na razie ok ale tez zaczyna powoli histeryzować.

Ostatnia edycja:
reklama
mówił w zasadzie to co można wyczytać w necie ale jakoś to bardziej do mnie przemówiło :)

czy wasze dzieciaczki tez wieczorem placza histerycznie, nasza to tak sie zanosi ze nie pomaga cyc, smoczek ani nic innego :/ macha rączkami i kopie nóżkami... dopiero szczelne zawiniecie w kocyk (unieruchomienie raczek) ja uspokaja i wtedy zasypia. Nie chce zeby sie zgrzala to ja odwijam jak zasnie ale wtedy ona sie budzi i jest to samo :/ tak jest od 3 dni, wyglada to tak jakby odkryła ze ma rączki którymi może ruszać ale się ich boi :baffled:. w dzień jest na razie ok ale tez zaczyna powoli histeryzować.

filipek tak ma, ale niekoniecznie wieczorem, myślę, że on ma to z przejedzenia, bo zazwyczaj zdaża się to jak łapczywie ssie cyca- odgłosy wydaje jak by próżnię miał podłączoną podczas jedzenia a potem macha łapkami i sie pręży z bólu brzuszka biedaczek, jak zrobi kupkę to mu przechodzi

jest lepiej odkąd piję dwa razy dziennie HIPP herbatkę koperkową i co 2-3 dni herbatę z kopru włoskiego z herbapolu

Do góry