reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

a mój fifuś spał od 21:10 do prawie 7 :-) zuch chłopak

rosołek nastawiony, zaraz mykam pod prysznic, potem do rodziców, bo goście przyjeżdżają do filipka, ale będą u moich rodziców bo u nas miejsca na gościny nie ma :-)

reklama
a ja mam głupie pytanie :zawstydzona/y: szczepimy 6w1, rota i pneumo i teraz nie wiem, czy raz się tylko płaci czy jak są kolejn szczepienia na przełomie 3 i 4 mies. np. to znowu kupuje te szczepionki i płacę kolejny raz? jak to teraz podliczyłam to mi się słabo zrobiło :szok: ;-)

a ja mam głupie pytanie :zawstydzona/y: szczepimy 6w1, rota i pneumo i teraz nie wiem, czy raz się tylko płaci czy jak są kolejn szczepienia na przełomie 3 i 4 mies. np. to znowu kupuje te szczepionki i płacę kolejny raz? jak to teraz podliczyłam to mi się słabo zrobiło :szok: ;-)

za 6w1 płacisz raz, a za rota i pneumo za każda szczepionkę - jest kilka dawek w zależności od tego kiedy rozpoczniesz szczepienie, więc wychodzi niezła sumka!!:szok::szok:

Witam,

Wczoraj mielismy marudkowy dzień :-(, zobaczymy jak dzis.

witam się południowo!

wczoraj byłam na wizycie u pediatry i było szczepienie. 5w1 + WZW
mała spłakała się okropnie ale potem przeszło. Cały dzień było ok, pod wieczór była nerwowa. Dziewczyny z doświadczeniem powiedzcie mi- od jakiegoś tygodnia, może więcej moja Milenka tak od popołudnia (czasem też wcześniej) jest jakaś nerwowa, a bynajmniej ja tak gto odbieram. Rzuca się, wierci, wyma****e rękami i nogami- jakby mała ADHD ( bo to nie Moro) i wogóle pokwękuje, dam jej monia, pociumka ale zaraz wymachyje znów rękami, wywala monia i w placz. I tak na okrągło z przerwami na 5-10 min drzemki. Czy coś jej może być? Podaję jej na kolki sab simplex i BioGaie ale nie wiem czy pomagają. A może to wcale nie kolki? doradzcie.

Ps. mamy dziś popołudniu usg przezciemiączkowe i usg bioderek. Pani doktor stwierdziła, że mała ma asymetryczną główkę i jedno oczko mniejsze no i musimy to sprawdzić.
Waga: 4390 także rośnie;-)

moja tez tak ma popołudniami... czasem do tego twardy brzuch ....

Witajcie,

dzisiaj byłam na wizycie u pediatry, ale teraz poszłam do prywatnej służby zdrowia bo mam wykupiony abonament z pracy. I od razu inaczej, mała dokładnie zbadana, niestety lekarzowi nie podoba się, że główkę w jedną stronę układa i mam iść od neurologa:-( no i coś blada jest, więc zlecił morfologie. Zła jestem, bo mogłam wcześniej pójść, ta moja pediatra w przychodni to nic nie widziała:wściekła/y: USG bioderek mamy 11 sierpnia.

Straszna tragedia u wrześniówek:-:)-(
[*]

Karo85 - a ma brzuszek twardy podczas tych napadów, lekarz mi dzisiaj tłumaczył, że jak są kolki to brzuszek twardy. Bo ja każdy większy płacz wieczorny obierałam, że to chyba kolki:zawstydzona/y:
A mam pytanko do tej główki, asymetryczną tzn ze tez ja układa na jedną stronę?:confused:
paula - ja idę do lekarza 4 sierpnia

NIENAWIDZĘ OKRESU!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Już zapomniałam jak to jest:no::no: a jeszcze tamponu boję się użyć, bo u lekarza nie byłam jeszcze.

nasza Natalka układa główke na jedna strone i ciałko wygina w odwrócone C, do neurologa idziemy we czwartek ...

ja też u niego kupowałam :tak: i biustonosz moim zdaniem rewelacyjny :) mięciutki, wygodny, łatwy w użyciu :-D

Dziewczyny jaki rozmiar ubranek noszą wasze dzieciaczki? Ja wczoraj zrobiłam pranie ciuszków 62 i 68 bo moja w 56 już tak ledwo ledwo wchodzi i w niektóre 62 ją już ubieram. Rozmiar 52 i niektóre 56 już poszły do pudła z rzeczami za małymi. Swoją drogą to musiałam zwolnić jeszcze jedną szufladę bo mi miejsca na ciuszki małej zabrakło :-p
Coś mi się wydaje że dzisiaj ciężka nocka nas czeka bo mała przespała mi prawie cały dzień.

Natalka nosi jeszcze body 56 ale spiochy juz 62 ...
bedzie wysoka dziewczynka :)- tak mówia

a wazy juz 4375 :)

Ja tam kapałam moją po chrzcie i wcale nie byla marudna w nocy tylko ładnie spała. Moja nosi ubranka 62 a miała 56 jak się urodziła.

Ja jutro z moją jade na usg główki właśnie, ze wzgledu ze urodzila sie przez vacum i chce to sprawdzić. A wizyte u neurologa mam dopiero we wrzesniu i to prywatnie takie sa kolejki do tej kobiety. Jestem jednak dobrej mysli, że wszytsko jest dobrze.

mam pytanie czy wasze maluchy zaciskaja mocno piastki? A czy jak probujecie je otworzyc to to otwieraja je od razu czy niechetnie?

moja zacisks, masuje delikatnie to odpuszcza

Szablony są z Zabaw Fundamentalny i jest w nich napisane tak (mam nadzieję, że będzie to czytelne):
Zobacz załącznik 269523

My po wizycie u kardiologa - wielkie uff bo nie ma wady serca!!!! Jest jeszcze nie zamknięty otwór ovalny - ma ok 2 mm, wciąż są jeszcze ślady żółtaczki -a przy niej rzekomo otwór wolniej się zamyka. Pod koniec września kontrola. Za to wyniki morfologii i moczu są słabe - za 2 tyg mamy je powtórzyć.. Wczoraj pól dnia przepłakałam jak zobaczyłam te wyniki i jeszcze poczytałam co niektóre wartości oznaczają.. ech...
No i na dodatek okazało się, że Nelcia ma skazę białkową.. Więc niestety miałam dobre przeczucia...
No i teraz muszę wyeliminować z jadłospisu mnóstwo produktów - bo karmię piersią.. Oj będzie to trudne :(
Co do rozmiaru to u nas 56 ale już zaczynam sięgać po 62 - szczególnie jak zakładam pieluszkę wielorazową, bo one są większe.

super, ze z sreduszkiem ok:)
trzymam kciuki za kolejne badania

za 6w1 płacisz raz, a za rota i pneumo za każda szczepionkę - jest kilka dawek w zależności od tego kiedy rozpoczniesz szczepienie, więc wychodzi niezła sumka!!:szok::szok:

za 6w1 płaci się 4 razy:nerd:

ja wogóle wczoraj jak rano weszłam na BB i przeczytałam o wypadku Pati to już nie miałam ochoty tu siedzieć i pisać, straszna tragedia, dwoje dzieci zostało w domu...:no::no::no:

Lencja najważniejsze że nie ma wady serca, przykro mi że będziesz walczyła ze skazą:-( i mam nadzieję że wyniki szybko się porawią!!!

Ostatnia edycja:

Oj chyba sie mylisz. Ja zrozumialam w przychodni ze za kazda dawke sie płaci.

Lencja- jak to dobrze ze nie ma tej wady serca! Napewno spadł Wam kamień z serca.

Dzien dobry

Lili lezy juz 20 min na macie slucha mozarta i gada z Pania Malpa :-D
Ide was poczytac

Lencja wspaniale wiadomosci odnosnie serduszka, a co do skazy, to dacie rade, wiele dziewczyn daje :tak: Badz dobrej mysli

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry