reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Witam niedzielnie :-) u nas dziś niedzielne zabieganie jak co tydzień :-D hah dobrze, że chociaż teściowa na obiad nas zaprosiła, bo nie wiem kiedy w natłoku prania, prasowania, robienia zakupów zdążyłabym coś ugotować :cool2:

Witajcie:)

A oto wyczyn Karoliny. Niewiem czy tak już powinniśmy robić.
Zobacz załącznik 279041

Moja mała też tak robi:-D spieszy się tym naszym szkrabom do samodzielnego siedzenia, a już najlepiej chodzenia :-)

A ja dzisiaj poszlam z Hanią do H&M i kupilam jej jeansy za 59zł. Normalnie są tak piękne, że cena nie grała roli ;-)

No to się pochwalimy

Zobacz załącznik 279042
Ojoj Hania to mała modelka :-) ślicznie wygląda, a spodenki naprawdę super :tak:

Dziewczyny czy wiecie jak tam Ewuś sobie radzi? ja się długo nie odzywałam i jestem ciekawa jak sobie radzi z chłopakami, a nie dam rady przejrzeć wszystkich stron :happy2:

reklama
Taka pogoda, raz pada raz słonce wiec stwierdziłam, że na spacer nie idę, bo nas pewnie złapie i tylko wystawiłam wózek na balkon i byłam w szoku bo spała w nim 3 godz:szok::szok::szok:, ona nigdy w dzień tyle nie śpi:no::no: no może spała jak była noworodkiem:-D:-D chyba ten chłód jej posłużył

zyraffka - a czemu z maty niezadowolona jesteś, mały jej nie polubił?
koriander - może mi umknęło :-( ale jaka ty masz pracownie? wcześniej śmiałam się, ze w ciąży inteligencja była słaba, ale teraz to siada na maksa:-D:-D; gratuluje wyczynów Lili:tak::tak: zdolne te nasze dzieciaczki:-D:-D a jeszcze niedawno tak nieruchomo leżały
athena - mniam, mniam apetycznie wygląda
Ewa- podczas badania neurolog tak Majusię podniosła, ja w domu spróbowałam tylko raz, boje się więcej tego robić, ze może to za wcześnie:confused:
Majusia właśnie po kąpieli przysypia, a my zaraz jakiś filmik obejrzymy:tak:

Witam czerwcóweczki.

Ja dzisiaj też miałam nieprzespaną noc. Ignaś potrafił spac już do 6 bez pobudki a dzisiaj obudził się o 2 i o 5 :(. Ciekawe jak będzie dzisiejszej nocki. Teraz już smacznie śpi ale ja codziennie o 22:30 karmię go na spiocha.

U nas też nieciekawa pogoda, chyba faktycznie jesnień się zbliża bo tak się zimno zrobilo... niecierpię takiej pogody :(

Piszecie o przewracaniu maluszków z brzuszka na plecki. Mój Ignaś pierwszy raz się przewrocił jak miał 3 tygodnie i byłam w szoku bo wydawało mi się ze tak szybko nie można. I myślałam że to jednorazowo ale on się ciągle przekręcał. To jest kłopotliwe jak chcę żeby poleżał na brzuszku a on nie ma ochoty to zdążę go położyc na brzuszku a on momentalnie przekręca się na plecki i zadowolony :) Muszę mu z obu stron poduszki podkaldać jak chcę zeby poćwiczył na brzuszku. Ale oczywiście bardzo jestem z mojego synka siłacza dumna :)

ita85- Mamy zaplanowany przyjazd do torunia od 16 do 19 września to może uda nam sie spotkać :)
A z mieszkaniem udało się- jak się wyżaliłam na forum to w sobotę udalo nam się fajne wynająć a to w toruniu wynajelismy - narazie nie sprzedajemy.

Zmykam obejrzec jakiś filmik.
Przespanej nocki wszystkim życzę :)

Ostatnia edycja:
No moja już usneła ale coś nie chce mi się wierzyć że to na noc bo zawsze koło10 usypia:baffled:
ewa-moja tak od 3 dni jak ją biore na kolana tyłem o mnie jest oparta to się też do siadania mocno dzwiga i też mam troche stracha ale dzieciaczki teraz silne są to się dzwigają
kasiulka-słodkie są te wszystkie małe dzinsy tylko szkoda że tak szybko maluchy z nich wyrastają moja miała dwie pary i już w nie nie wchodzi trzeba kupić większe:tak:
dorotka-moja odrazu pierwszego dnia jak się urodziła fikneła z brzucha na plecy i od tamtej pory co i raz to robi a teraz coraz czesciej ale starsza też jakoś w pierwszym tyg zaczeła więc się nie zdziwiłam że tak szybko a pediatra powiedziała że strasznie ruchliwa jest

Ostatnia edycja:
Kochane my mieliśmy spotkanie orkiestrą dzisiaj masakra;)Coraz bardziej do mnie dociera ze to juz;)
Idę oglądać MISS POLSKI:")Ale niektóre brzydule;)))

Ostatnia edycja:
Fajnie już Wasze maluchy próbują siadać :-) Mój Kalim pułki co to nie jest skory do siadania, ani nawet przewracania na boki. Mały leniuszek z niego (ale ja już go tego oduczę :-) ) Zresztą czytałam, że chłopcy rozwijają się wolniej od dziewczynek (zresztą zostaje im to do końca :-D )

Ostatnio któraś z Was dała link do strony z tańczącymi panami :-) nie mogę go znaleźć więc proszę o ponowne wstawienie :-) (chce się trochę z mężem podrażnić :-D )

reklama
Koriander ercio zrobil przewrot w tamtym tygodniu a teraz cisza a Olaf p[rzewracal sie skubaniec od samego poczatku ale o nim wszytscy mowili ze on wlasciwie od pocztaku siedzial, pewnie dlatego tak mi przy nim Eryk blado wypada

Ewa tak nawet lekarze sprawdzaja czy dziecko trzyma glowe , wiec nic sie nie mart mozna,

Kasiula super gacie :)) moje kosztowaly tez w HM 25 zl na przecenach strasznie je lubie

foto 134.jpg

Lena Ty bedziesz juz tanczyc po slubie a my bedziemy ercioa chrzcic nie wiem jak u Ciebie ale po kiepskim tygodniu ( w srode 11 st ) na sobote zapowiadaja 18 st wiec zawsze cos

Tesknie juz za latem :( mam wrazenie ze teraz to juz tylko zima i tzreba by sie rozejrzec za kombinezonem...

Poranny wyczyn Ercia : obudzil sie ok 6.30 zjadl , przewijanie wiem ze kladlam sie ja spowrotem ok 6.50 , mial oczy jak 5 zl i usmiech na twarzy ale nie plakal nie stekal wiec zansnelam Olaf u nas w lozku :) przed 8 obudzil nas placz Oolaf nadal u nas, patrzymy do lozeczka a Ercio pod samymi gornymi szczebelkami wcisniety ze sciagnietymi spiochami i do polowy zsunieta pieluszka, oczywiscie ukupal przescieradlo... Gdyby olaf nie spal z nami byloby na niego :) a nasz maly skubaniec widac tak dlugo machal nozkami ze zaczal sie przesuwac w gore, guziki w spiochach puscily i sie zsunely podobnie jak pieluszka i wkurzyl sie dopiero jak juz sie nie mial gdzie przesunac , pracowal tak przez godzine :)))

nie pamietam czy Wam pisalam co zrobil na wakacjach, spal w lozeczku turystycznym najwygodniejsze ustawienie bylo w linii polnoc poludnie a w domu spi wschod zachod, pierwsza noc co pobudka znajdowalam go ulozonego w poprzek lozka oczywiscie odkrytego, druga noc to samo, nastepnej poszukalismy innego ustawienia czyli wschod zachod bylo dla mnie mniej wygodne ale on przestal zmieniac w nocy pozycje !!

Do góry