reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Witam jeden w przedszkolu drugi spi obok :))

Olaf sie strasznie cieszyl na przedszkole jak nie on, czasem ma takie manewry jak maluch chyba sie ostro wynudzil w domu przez wakacje, a ja teraz siedze i jakos mi przerazliwie pusto.
Super tekst mi Olaf wrzucil w nocy Przywedrowal do nas nad ranem i nie potrafil spac taki niespokojny przed tym przedszkolem. Ercio zaczal plakac wiec wzielam go do karmienia ., karmie ( on strasznie glosno je wasze tez tak maja ?? normalnie tysiac dzwiekow sapanie chlipanie mlackanie i krzytuszenie ) a olaf pyta "to on je w nocy " zapytal jakby pierwszy raz przyszedl do nas w nocy :)) Odpowiadam mu ze tak a on sie oburzyl ze przeciez nie moze , uspokoil sie dopiero jak mu tata powiedzial ze Ercio nie ma jeszcze zebow :)) Taki higieniczny 5 latek sam po myciu zebow poprosi co najwyzej o mineralna

Agast ja na razie to samo co ty "pokrywka " i kocyk ze soiworkiem poczekam na zime. A ja siedze z walkami na glowie jeszcze do suszarki nie dotarlam , w okularach i nie umalowana, ale trzeba sie wkoncu ruszyc...

Kasia a jakies inhalacje moze ??

Magda Ewela u mnie tez wielkie marudzenie i 15 min drzemki

Perfekta super garniturek bukiet tez ja mysle ze kwit we wlosy da sie spokojnie wpiac jakos za uchem i jedna strone zalozyc za ucho

Paula u mnie pajacyk i przykrywan kocem albo kaftanik i spiochy wszytsko bawielbiane welurkowych nie mam

Kajdusia u nas tez bebyradio dla olafa gra szkoda ze nie ma zwyklegio tylko internetowe latwiej by mi bylo puscic mu zwykle zamiast targac do niego laptopa. Oikena opanna mloda z Ciebie ,

Zyrafka u nas pada.... ale po poludniu ma przestac a na termometrze 12 st i straszny wiatr

reklama
Oj naprawde jaka to ulga jak jedno dziecko w domu Marysia nareszcie w przedszkolu może się tam wyszaleje to będzie grzeczniejsza w domu bo przez wakacje to sie tak rozbestwiła ze zwariować z nią można było:baffled:Ale za to pogoda tragiczna:no:
katarzynajanicka-ja tez wit d trafiam z butelki do buzi i często kropla ląduje gdzie indziej:-D
agast-ja na dworek narazie sam kocyk jeszcze osłony nie używałam
agi -super że płytki rosną
kasiek-dobrze że z bioderkami już ok

Ewela- no właśnie, Bartek dziś do szkoły! Koniecznie daj znać jak mu się podobało, a on do przedszkola wcześniej chodził?

młodemu sie szkola baaardzo spodobała , podniecony wracał cała drogę :-D

jutro ma na 9:45 no zobaczymy jak to bedzie- ale sie nachodze :szok::-Djak nigdy. W sumie ja tez musze zakuwac na egzamin w sobote ,nie chce mi sie , kurcze,mogli by nie pytac i wpisac ocenke :-):-p

A u nas słonko i naprawde jest gorąco :-p

perfecta,ale fajny ten garniturek :-)

ewela- ja Cie prosze nie pisz o pogodzie jaką masz bo u nas 12 stopni i deszcz ;/

Ja sie wreszcie ogarnelam i zaraz spadam do galerii i do carfura bo od dzisiaj promocja na pampersy. Jumbo Pack za 42zl.

Ale pogoda! Albo leje deszcz i to tak porządnie albo świeci słonko... Za oknem mam teraz wielką granatową chmurę z jednej strony a z drugiej ładne błękitne niebo z chmurkami... Niezły mix. Nelcia śpi - co jej się raczej rzadko zdarza w domku, ale to pora spaceru więc pewnie dlatego :-) A ja troszkę poczytałam BB, pobuszowałam na allegro i zaraz zabieram się za obiad póki mam na niego czas;-) Kupiłam wczoraj dynię i dziś ona będzie w roli głównej występowała :tak:
A poza tym to mi tak jakoś dziwnie bo dziś 1 września powinnam do pracy wracać a tu mam labę :) No ale za kilka dni wrócę do pracy popołudniami i w weekendy więc się laba skończy, wtedy to już w ogóle nie będę miała czasu na BB. :crazy:
Ja na noc ubieram zwykle body z długim rękawem i śpiochy, przykrywam ciepłym kocykiem a czasem na to rozłożonym rożkiem. Chyba jednak sięgnę po śpiworek bo w nim będzie na pewno cieplej. Sobie i mężowi chyba też zmienię letnią kołdrę na cieplejszą bo coś nie mam komfortu cieplnego w nocy ostatnio.
A jutro mamy szczepienie już się o nie boję bo pewnie znowu będzie histeryczny płacz.:no::no::no: planujemy po szczepieniu pojechać i kupić mojemu W. garnitur ale nie wiem czy się uda, wszystko od reakcji Nelci będzie zależało. Chrzciny to dobra okazja aby trochę garderobę odświeżyć:-D
Zmykam do kuchni, miłego dzionka!

o rany zwariuje z tym moim kompem dziadkiem
odkad sie laptop zepsul to z niego korzystam ale predzej w nerwice wpadne

perfecta gajerek sliczny, poddalas mi swietny pomysl na chrzest bo juz nie wiedzialam jak ubiore tego mojego szkraba
pomysl z kwiatami we wlosach super, ja tez mialam roze i wytrzymaldo koncca wesela
a jak masz ogniscie rude wlosy to margaretki bylyby sliczne

Kajdusiu jaka ty bylas piekna panna mloda, taka dziewczeca

kurcze podalam Jasiowi moje mleko i znowu ma wzdecia i kolki
na modyfikowanym jest o niebo leiej, chyba faktycznie ma mala nietolerancje laktozy
nie chcialabym go zupelnie od mojego mleczka odciagac
sama nie wiem co robic

Paula co za widoki

Lencja a co zrobisz z tej dyni?

Dziewczyny dzięki za rady i komplementy:)
Paula- widoki super , ale rzeczywiście strach się bać i wyjść z domku i mieszkać wysoko...Widze że tym razem już chyba przyzwyczajenie:) bo ostatnio w szoku byłas i zdjęcia nie zdążyłaś zrobić a teraz full reportaż świetny z resztą!!!
Dziewczyny ja jak karmiłam jasia piersią na początku to podawałam mu vit. D w takich kapsułkach i to było zdecydowanie lepsze niż z buteleczki bo była zalecana dawka w jednorazowej "kropelce"
Nadika - Wszystkiego najlepszego do Ciebie i Męża z okazji rocznicy
Lencja - podziwiam umiejętność umiejetność zrobienia czegokolwiek z dyni Ja w tamtym roku próbowałam:) Zrobiłam Dżem , który po 2 tygodniach splesniał ot i całe dyniowanie:). Trzymam kciuki za szczepienie jutro

reklama
Do góry