reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

to mam dziś dzien pod znakiem doła: właściciel chce sprzedać mieszkanie, które wynajmujemy, dziś są umówione dwa terminy z agencji nieruchomości......... tak po prostu się dziś o tym dowiedziałam.............. w tym momenci nie dostaniemy kredytu na mieszkanie, bo ja na macierzyńskim, mąż na papierze ma najniższą krajową, a że mieszkanie wynajmuję od szefa swojego to w trakcie macierzyńskiego zynszu nie płacę mu, a na wynajem innego mieszkanie też nas chyba nie stać w tym momencie............. więc się pewno skończy wyprowadzką do moich rodziców, mieszkają w dom ku jednorodzinnym z moim bratem................. ryczeć mi się chce, idę z fifim na specer odereagować

reklama
Witajcie, dziewczyny u nas podobnie slinotok i ladowanie rak i wszystkiego co pod reka do buzi, a od wczoraj mala ciagnie moja reke jak sie jej uda zlapac i gryzie z calej sily, az sie czerwona robi, ale widac ze jej to ulge przynosi :szok::szok: Co jest kulka blada???

Ja powoli muszę się do wcześniejszego wstawania przyzwyczajać, za tydzień spędzę cały weekend w pracy od 8 do 16 aż mi sobie to trudno wyobrazić.. :szok: A od poniedziałku początek pracy popołudniami, no cóż ciekawe jak to się uda wszystko pogodzić i zorganizować.

podziwiam ze juz wracasz do pracy, zycze duuuuzo energii z rana :-D:-D A jak z karmieniem bedzie? (o ile pamietam karmilas piersia?)

Zastanawiam się nad kupnem maty edukacyjnej. Macie dla swoich maleństw maty?

a ja bardzo polecam, mamy Tiny Love, nie wiem gdzie bym mala kladla jak bysmy jej nie mieli, a tak lezy sobie czesto pol godzinki i gada a mama ma czas na BB :tak:

kasiajanicka, fajni tesciowie, szkoda ze transparentu nie wzieli GDZIE MIESZKAJA JANICCY?? :-)

Uciekam jesc sniadanie, bo dopiero wstalam, a Lila jeszcze w lozku :zawstydzona/y::-p
kreatorka znalazlas juz przepis na krem? moze masa marcepanowa? mozna ja ladnie formowac :tak:

Kasia, u na nas było podobnie. Wynajmowaliśmy piękny dom w Krakowie. Niestety właściciel podniósł opłatę po generalnym remoncie o 140 % ...Niestety taki czynsz to już ponad nasze mozliwości. Wynajem mieszkania w bloku nie wchodził w rachubę ze względu na dwa ogromne psy.Przeprowadziliśmy się na wieś, 70 km od Krakowa. Dojazdy do pracy wychodza niestety drogo, na szczęście mamy nowego disla więc w 1000 się mieścimy. Przeprowadzka do Teściów...i choć baaaardzo starałam się myśleć pozytywnie, że wieś, że duży dom, że piękne okolice, że ogromny ogród...to jednak proza życia przerosła mnie o głowę i trudno się pozbierać. Wiele łez wrównież wylałam...To dopiero początek, choć mieszkamy tu już rok. Na kredyt będziemy musieli jeszcze poczekać...Jednym słowem nie zazdroszczę Ci wcale-bo nie ma czego-wiem to z autopsji :-(

quote_icon.png
Napisał nadika
Zastanawiam się nad kupnem maty edukacyjnej. Macie dla swoich maleństw maty?

mY też mamy Tiny Love -"Tropikalna wyspa", tę największą...fajna jest bo dziecko ma sporo miejsca na turlanki.Ogólnie chwalę sobię tę firmę.Mamy jeszcze z niej karuzelę i grzechotki do wózka-super są.:tak:

http://sklep.dzidzio.pl/szczegoly/1648/mata_edukacyjna_tropikalna_wyspa_tl1049020_tiny_love

Mata ma fajne duże lustereczko, grające :-)

ja mam matę edukacyjną i maja nie jest ja zbytnio zainteresowana :(
woli gadać i bawić się ze mną niż leżeć na macie :)
a to w kwestii paluchów w buzi :):)
DSC02578.jpg
kasia wiem co czuesz, ja też wynajmuję i każdego dnia drżę że nas wywalą :(

Witajcie, dziewczyny u nas podobnie slinotok i ladowanie rak i wszystkiego co pod reka do buzi, a od wczoraj mala ciagnie moja reke jak sie jej uda zlapac i gryzie z calej sily, az sie czerwona robi, ale widac ze jej to ulge przynosi :szok::szok: Co jest kulka blada???

podziwiam ze juz wracasz do pracy, zycze duuuuzo energii z rana :-D:-D A jak z karmieniem bedzie? (o ile pamietam karmilas piersia?)

Sprawdź czy Lili nie ma opuchniętych dziąsełek, może będzie miała wcześnie ząbki? Są dzieci, które już w 4 miesiącu je dostają.
Co do mojego powrotu do pracy to wykorzystuję cały swój urlop macierzyński u podstawowego pracodawcy ale poza tym cały czas pracowałam dodatkowo i właśnie do tej dodatkowej pracy wracam. Zmusza mnie do tego nieco sytuacja finansowa bo cała moja podstawowa pensja idzie na spłatę kredytu mieszkaniowego, a jeśli chcę mieć pracę dodatkową to muszę do niej wrócić wraz z początkiem roku szkolnego, inaczej się nie da....
Póki co będzie to 2 razy w tygodniu popołudniami i w co drugi weekend. Mój W. będzie wtedy z Kornelką, a z karmieniem to nie ma problemu bo już od kilku tygodniu robię zapas mleczka, dziennie ściągam od 120 do 180 ml i mrożę, więc jesteśmy już ładnie zaopatrzeni.

Kasiu współczuję sytuacji z mieszkaniem, ja doceniam, że mamy własny kąt i z dwojga złego wolę się martwić o to by mieć kasę na spłatę kredytu niż martwić się o to jak długo będę mogła w danym miejscu mieszkać i co dalej... Trzymam kciuki aby się jednak udało w miarę dobre wyjście znaleźć!!!

Koriander super stronka z tortami, oj kiedy ja jakiś będę mogła zrobić i zjeść...

reklama
sytuacja u nas o tyle się dobrze przedstawia, że od moich rodziców mam dostac działkę na budowę domu... ale na razie kasy nie mamy na notariusza i takie tam
wwróciłam z PKO i się okazało, że jak mamy umowy na czas określony, a ja mam do 2012, to wg pani z pKO nie dostaniemy kredytu hipoecznego, w dodatku, ja miałam tak pensję wypłacaną, że oficjalnie połowę tego co zarabiam, a drugą połowę poza umową dostawałam nieoficjalnie, i jeśli chodzi o zdolność kredytową to w tym momencie oficjalnie z ZUSu 1400 dostaję, więc żadnej zdolności nie mamy :( trochę się tego nie spodziewałam powiem wam, myślałam, że chociaż ze mną ktoś najpierw porozmawia, a nie zadzwoni poinformować o wizycie agenta od nieruchomości wraz z kupcami mieszkania.... chyba skończy się na [rzeprowadzce do moich rodziców... szkoda, bo tak pięknie się samemu mieszka.............. muszę jakoś ochłonąc bo normalnie ryczeć mi się chce i gdyby nie Filip to bym leżała i wyła.......... B. wraca o 19 z pracy, o 17: 30 ci goście od oglądania mieszkania mają być............ nie chce mi się nawet z nimi gadać.......
mamy miesiąc okre4su wypowiedzenia, więc może się skończyć na tym, że od października będzimy się musieli wyprowadzić..........

Do góry