reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Kasia a może spróbuj tak mimochodem potencjalnych kupców zniechęcić do tego mieszkania. Wspomni tak o hałaśliwych sąsiadach lub problemie z robactwem nie mówiąc już o nocnych awanturach przez które dziecko spać nie może. Może to nie eleganckie, ale jak to mówią "tonący brzytwy się chwyta".

Dziewczyny jak to jest z rozmiarami ciuszków waszych maluchów?? Mój ma ok 63cm a jeszcze parę dni temu wszedł w pajacyka rozmiar 56 a dziś ledwo założyłam mu śpioszki 68 a 74 są jak ulał :-) denerwuje mnie to bo kiedy się ktoś pyta w jakim rozmiarze coś maluchowi kupić to już sama nie wiem co mówić. Naiwnie myślałam że takie cuda z rozmiarami dzieją się jedynie z ciuchami dla dorosłych :-D

reklama
Anecznik- niestety z rozmiarowką maluchow jest jeszcze gorzej niz z tą dla dorosłych. Jagoda generalnie nosi 68 ale ma jedne spodenki na 56 ktore są dobre :) A jak ktos chce prezent zrobic to zawsze podaje rozm wiekszy np teraz bym powiedziala zeby na 74 kupili :)

Zjadlabym cos, ale nie wiem co ...;/

sytuacja u nas o tyle się dobrze przedstawia, że od moich rodziców mam dostac działkę na budowę domu... ale na razie kasy nie mamy na notariusza i takie tam
wwróciłam z PKO i się okazało, że jak mamy umowy na czas określony, a ja mam do 2012, to wg pani z pKO nie dostaniemy kredytu hipoecznego, w dodatku, ja miałam tak pensję wypłacaną, że oficjalnie połowę tego co zarabiam, a drugą połowę poza umową dostawałam nieoficjalnie, i jeśli chodzi o zdolność kredytową to w tym momencie oficjalnie z ZUSu 1400 dostaję, więc żadnej zdolności nie mamy :( trochę się tego nie spodziewałam powiem wam, myślałam, że chociaż ze mną ktoś najpierw porozmawia, a nie zadzwoni poinformować o wizycie agenta od nieruchomości wraz z kupcami mieszkania.... chyba skończy się na [rzeprowadzce do moich rodziców... szkoda, bo tak pięknie się samemu mieszka.............. muszę jakoś ochłonąc bo normalnie ryczeć mi się chce i gdyby nie Filip to bym leżała i wyła.......... B. wraca o 19 z pracy, o 17: 30 ci goście od oglądania mieszkania mają być............ nie chce mi się nawet z nimi gadać.......
mamy miesiąc okre4su wypowiedzenia, więc może się skończyć na tym, że od października będzimy się musieli wyprowadzić..........

Kasia, a pytałaś o kredyt "Rodzina na swoim"?

DRUGAAAAAAAAAAAAAAaaa :-D żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce :szok:

czy pozwalacie dzieciom ssać pięść, od kilku dni Filip wywala smoka i pcha pięść do buzi i już nie wiem jak z tym walczyć

ja pozwalam, to normalne, niedługo wszystko będą wkładać do buzi, zresztą z tego co piszecie to większość dzieci tak ma z piąstkami

eagle- ja bardzo lubię Kancelarię, chciałam mieć tą piosenkę na pierwszy taniec, ale mąż się strasznie uparł że nie i mieliśmy inną

nadika- ja mam małą rain forest, ale chcę też inną kupić, chyba używaną kupię. poszukam pewien loink, który wczoiraj oglądałam odnośnie główki, może Ci się przyda http://dziendobrytvn.plejada.pl/29,...azja_stawow_biodrowych,aktualnosci_detal.html

anecznik- bardzo dobry na przypalenia jest tytan aktywny żel do czyszczenia przypaleń , co do ciuszków to ja już nie patrzę na rozmiar metki tylko na oko biorę.

kasia - współczuję sytuacji z mieszkaniem:(((

My dzisiaj poszliśmy z ropiejącym oczkiem do pediatry, wygonił nas do okulisty, weszliśmy bez kolejki, odrazu wykonał badania profilaktyczne.Z oczkiem - zapchane kanaliki, mówił ze do 18 miesiąca życia to normalne, przepisał kropelki i już po pierwszych jest troszkę lepiej. Mały takmi na rękach zasnął (w domu to niemożliwe, tylko cyc się liczy przy usypianiu) że nic go nie ruszało - kładłam go i zdejmowałam z wagi, okulista go chciał zbadać to nie chciał się obudzić, dopiero się obudził jak mu zaczął świecić po oczkach :)))) Łukasz był bardzo dzielny nawet nie zamarudził. Potem w domku cyc i poszłam z nim na spacerek. Te moje spacerki z synkiem bardzo kaloryczne są:)))) lody potem drożdzóweczka, jeszcze kinder bueno kupiłam, ale stwierdziłam ze przesadzam z tymi słodyczami i mąż skorzystał:))

Ostatnia edycja:
Mam problem :(

jestem ubezpieczona w pracy ubezpieczeniem grupowym Aviva i za urodzenie dziecka powinnam dostać 1100zł.
Odmówili mi wypłaty świadczenia bo jak się okazało szef nie zapłacił kilku składek, po czym w maju (11-go)zapłacił zaległe składki plus bieżące. Ja urodziłam 20-go maja i agent zapewniał że dostane pieniądze. Jednak dostałam pismo z W-wy o odmowie wypłaty świadczenia - powód: po wznowieniu ubezpieczenia obowiązuje karencja 270 dni.
Mam kwitki z wypłat gdzie co miesiąc jest wykazywane że szef potrącał składki za ubezpieczenie. Potrącał co m-c i kasę brał do kieszeni bo nie przelewał do Avivy.
Orientujecie się czy uda mi się ściągnąc kase z Avivy gdy się odwoam i wykażę że co m-c miałam potrącaną składkę? Cały czas żyłam w przekonaniu że wszystko jest ok. Ne jest tak, z Aviva powinna teraz ściągnąc kasę od szefa a mi wypłacić?

Jestem wściekła!!!

reklama
witajcie
ja także jestem, czytam i .....na więcej czasu już brak:-(
wybaczcie że nie odpisuję każdej
jak już w miarę uporamy się ze wszystkim to obiecuję poprawę,
nie myślałam że załatwianie wszystkiego przed ślubem i chrztem zajmie tyle czasu ale jest do przodu póki co:tak:
najzabawniejsze było na naukach przedmałżeńskich wysłuchiwanie o życiu i problemach jakie moga sie pojawić po "ślubie" i rutynie małżeńskiej itp jak my juz po cywilnym prawie 4 lata a mieszkamy razem wiele dłużej ale cóz, swoje trzeba było odsiedzieć żeby pieczątkę zaliczyć:-)

zastanawiamy sie jaka piosenkę wybrać na pierwszy taniec
zastanawiamy sie nad "Chcę tu zostać" Farba
YouTube - Farba - chce tu zostac

"Zabiorę Cię właśnie tam" Kancelaria
YouTube - KANCELARIA - Zabiorę Cię właśnie tam

"Jeśli tylko chcesz" Kukiz i Borysewicz
YouTube - Borysewicz & Kukiz - Jesli tylko chcesz

na liście były jeszcze "wielka Miłość" S.Krajewskiego
"Prócz ciebie nic" Kayah
"Od dziś"
ale wg. mnie za bardzo popularne i znane a chcieliśmy coś innego...
doradźcie coś:tak:;-):-)

Ja bym wybrała Kancelarie, choć sama miałam "wielką miłość".

Mój Jasiek też strąca rączką smoczka i w to miejsce wkłada piąstkę, a jak uda mu się wsadzić kciuka, to tak śmiesznie ciamka :-D Mojej Oli w 4-tym miesiącu wyszły dolne jedynki, a górne dopiero w 8-mym, tak więc historia może się powtórzyć.

Kurcze chyba się rozsypuje. Nie dość ,że mi wyniki wyszły na nadczynność tarczycy , to jeszcze mnie kark boli aż do nasady czaszki. Mam małą dyskopatie, ale do tej pory mnie tak nie bolało.Wrrrr......:-(

Kupiłam małemu nosidełko Nosidełko BAB-NEO ODBLASKI promocja SUPER PREZENT (1202055219) - Aukcje internetowe Allegro kolor niebieski. Zobaczymy co to warte, bo na te typu Baby-Bjorn to mnie nie stać.

Do góry