reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
ja tez jeszcze dzisiaj golabki z wczoraj, mniam
takie to tylko mama umie zrobic

o rany w ogole polskie jedzenie tak nam smakuje ze dzis z mezem objadalismy sie buleczka z szynka jak jakims najlepszym rarytasem
zupelnie inaczej niz w DE, tam wszystko smakuje tak samo
nawet glupi jogurt jest tu smaczniejszy

na dodatek dostalam pierwsza @, pierwsza od roku
dokladnie 20 wrzesnia rok temu mialam ostatnia, fajnie tak bylo bez niej, az odzwyczailam sie jak to jest

Eagle super z ta umowa, jaka fajna niespodzianka
widze po postach ze juz masz lepszy humor, silna z ciebie babka
Gosiagro dzieki, fajnie ze ci tak duzo platnego wyszlo
ja od czerwca pojde do pracy bo w DE placa przez 12 m-cy
Zyraffko podziwiam cie za cierpliwosc,
a na jak długo przyjechaliście i pogoda Wam sie udała na przyjazd? Dziadkowie pewnie zadowoleni że moga pobyć z Jasiem :)
a humor faktycznie lepszy...trochę sobie popłakałam na początku ale i obiecałam że więcej juz nie będę, pewnie jeszcze nie raz dopadnie nas zwątpienie i bezsilność w trakcie leczenia ale póki co jesteśmy dobrej mysli i wierzymy że jakoś się to wszystko ułoży, zamartwianie się czy użalanie nic nam nie da i małemu słuchu nie poprawi
mamy wsparcie w sobie nawzajem i naszych rodzicach a dodatkowo od tylu ciotek na BB że będzie dobrze, inaczej się nie da :)

Kasiulka ja też jeszcze nie mam ale biorę Azalię, poprzednio karmiąc córcie nie brałam żadnych tabletek i nie miałam okresu przez ponad 10 miesięcy....to było super

Kasiu- spokojnie, ja przy Hani dostałam po 6 miesiącach a potem znowu mialam przerwe 2 miesiące takze wszystko w normie :)

Co do urlopow macierzynskich i wychowawczych to ja mam płatne do konca roku, to znaczy 27 grudnia konczy mi sie urlop wypoczynkowy i od 28 grudnia jestem na wychowawczym najprawdopodobniej do wrzesnia 2011 ale to jeszcze nic pewnego, bo moze sobie dluzej w domku posiedze :)

ewela - gratuluje wagi synusia:)
eagle - gratuluję umowy , pewnie jesteś bardzo szanowanym pracownikiem , takie docenienie to wielki sukces jeszcze raz gratuluję , trzymam kciukasy i pewna jestem że wszystko będzie dobrze i wada się cofnie
Kasiula - do 6 miesiąca przy cycowaniu można nie mieć więc to nic niepokojącego:)
gosiagro - fajowo że możesz sobie pozwolić na taki długi okres z Majusią. Ja w zasadzie nawet na macierzyńskim nie jestem bo mi się nie opłacało przy działalności...

A Ty karmisz piersią? Ja jeszcze nie dostałam @

Czy ktoś na forum też jeszcze nie miał okresu?
odciagam, ale wczoraj pzrez to zamieszanie nie odciagnelam i dzis rano przywitala mnie wredniucha
juz od kilku dni czulam ze sie zbliza

eagle zamierzamy zostac miesiac a moze dluzej, zobaczymy
po co tam samemu siedziec jak tu wszystkie ciotki i wujki, no i babcia
a pozytywne myslenie naprawde moze duzo zmienic

a moj synus sprzedawczyk bez oporow do babci poszedl, byle tylko noszony byl
nawet nie pisnal ze nie u mamy

dziewczyny karmiace butla, czy jeszcze sterylizujecie butelki?
ja wczoraj chcialam w tradycyjny sposob, gotujac, i butelki maja taki dziwny nalot, jakby kamien, nie chce zejsc

Klementinko- ja nie sterylizuje i nie wyparzam. Myje zwyczajnie płynem do naczyn i robiłam tak od początku i absolutnie zadnych problemow nie bylo :)
Dodam tez ze ubranka piorę juz w zwykłym proszku takim jak nam piorę :)

Gosiagro dzieki, fajnie ze ci tak duzo platnego wyszlo
ja od czerwca pojde do pracy bo w DE placa przez 12 m-cy

to fajnie u Ciebie płacą:-D mi tak dużo wyszło bo pracodawca dał mi jeszcze 6 tygodni macierzyńskiego płatnego:-D

dziewczyny karmiace butla, czy jeszcze sterylizujecie butelki?
ja wczoraj chcialam w tradycyjny sposob, gotujac, i butelki maja taki dziwny nalot, jakby kamien, nie chce zejsc

ja jeszcze sterylizuje w sterylizatorze

reklama
Jak to? Z tego co się orientuję to pracodawca moze udzielic dodatkowych 2 tygodni...??

2 tyg też dostałam, ale to jest urzędowe, każdemu przysługuje po napisaniu wniosku, czyli każdy ma 22 tyg urlopu macierzyńskiego, moja firma daje jeszcze zgodnie ze swoja polityką dodatkowe 6 tyg płatnych, czyli łącznie mam 28 tyg macierzyńskiego płatnego:-D

Do góry