reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Anecznik gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pisałyście o karmieniu, ja podobnie jak Lena chciałabym aby mała zechciała jeść mm, do pracy jeszcze się nie wybieram, ale mała ma po moim mleku problemy z brzuszkiem nieważne co zjem, z kupką której znowu nie robi od tygodnia, no i morfologia kiepska. Tak że zdecydowanie wolałabym przejść na butlę i pogadam o tym z pediatrą, chociaż pewnie popuka mi się w czoło bo teraz na karmienie piersią jest istna nagonka, przynajmniej ja to tak odbieram.

Gosiagro - mnie też po prawie godzinie udało się złapać siku, a małą wierzgała znowu jak mały konik tylko lepiej mi się woreczek przykleił niż wczoraj:-)Bo wczoraj siku było wszędzie tylko nie w woreczku.
mam takie samo zdanie
na szczescie moja pediatra nie jest z tych co za wszelka cene karze karmic, jej zdaniem i mama i dziecko musza byc szczesliwi
Laski ćwiczcie 6 weidera! Ja jestem na 9 dniu a juz widzę poprawe!!!!
wzcoraj zaczelam, mam nadzieje ze wytrwam
moja je tak samo i mniej więcej tyle samo :)
Jas dlugo tak jadl, teraz zjada po 150 co 3 godz

co do kalorycznosci mleczek to porownywalam zdaje sie z aptamilem 1

Anecznik ogromne gratulacje, wreszcie masz to za soba

reklama
Wróciłam:-D:-D a zatem po kolei
Pobieranie krwi Majusi oczywiście z główki poszło o wiele lepiej niż zeszłym razem gdyż od razu po pierwszym wkłuciu krew poleciała, oczywiście nie obyło się bez płaczu, ale potem szybko ją utuliłam, wiec nie było tak źle:tak:, oby tylko wyniki były dobre, robiona ma morfologie, mocz, hormony tarczycy, białko i crp.

Wizyta u endodonty - poszłam na tramwaj dość, ze długo nie przyjeżdżał, to zepsuł się po przejechanym jednym przystanku:wściekła/y::wściekła/y: wizytę miałam na 10 a z tego popsutego tramwaju wysiadłam za 2 dziesiąta i biegiem w te pędy na piechotę, lało jak cholera ja z tą parasolka jeszcze.. maskara!!! Spóźniłam się 15 minut, wchodzę a tu taki przystojniak z endodonty:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: pierwszy raz u niego byłam:rofl2: ciacho:rofl2: jeszcze się mnie pyta czy mi nie za zimno, jak ma mi być zimno jak jogging sobie z parasolka zrobiłam:-D:-D wizyta spoko, szkoda ze tylko tyle kosztowała:szok::szok:

Gosiagro - mnie też po prawie godzinie udało się złapać siku, a małą wierzgała znowu jak mały konik tylko lepiej mi się woreczek przykleił niż wczoraj:-)Bo wczoraj siku było wszędzie tylko nie w woreczku.

u mnie też tak za pierwszym razem było:-D, a dzisiaj czekaliśmy z 20 minut

No i ja też pochwale się ,że mały wczoraj po raz pierwszy się obrócił z plecków na brzuszek. My z mężem zaniemówiliśmy a ja w zoku się rzuciłam do małego bo wystraszyłam się ,że przesunie się z maty i uderzy. A jaką miał minę :) nieźle się zdziwił, tylko obie rączki zostały mu pod brzuszkiem i już sobie z nimi nie poradził.

wielkie gratki:-D

super Jagódka sobie śpi:tak::tak:

Już mam poprawny link, więc ponownie proszę Was o głosowanie: Galeria konkursowa

ja mam coś nie tak z przeglądarką bo mi się zdjęcia nie wyświetlają

Ostatnia edycja:
Ćwiczyłam zestaw Weidera jeszcze jakiś czas przed ciążą, ale przestałam bo wydawało mi się, że górne mięśnie się ładnie kształtują ale na dole to oponka zostaje :-)

Na życzenie, moja Beauty na wystawie. DSC02769 (Small).jpg

I mój śmieszek kochany
DSC02726 (Small).jpgDSC02721 (Small).jpg

Witam się po przerwie :-)
Ale mieliśmy intensywne dni, urodziny Piotrusia, rodzinka z Poznania itp. Wczoraj miał jeszcze imprezę w Familie Parku- takiej gigantycznej sali zabaw, no trochę nas to kosztowało, ale naprawdę warto :-) no i nie trzeba sprzątać :-)

Wczoraj jeszcze uszczęśliwiła mnie mama mojego ucznia... ostatnio mówiłam jej przez telefon, że lubię grzyby, wczoraj zadzwoniła, że mi przywiezie i przywiozła... nie wiadro... skrzynkę :szok::szok: A, że posklejane od deszczu to trzeba było od razu coś z tym zrobić i nawlekałam na nitki do 3 rano :baffled:

Z nowości to mamy kota :-) Przybłąkał się do nas w czwartek, daliśmy mu jeść i teraz jest wierny jak pies, stoi pod domem, reaguje już na nasze głosy, łasi się, jest słodki i bardzo ufny i przylepny- do tego śliczny- czarny z białym brzuszkiem i w białych skarpetkach... Zastanawiam się tylko, bo ten kotek jest młody i bardzo zadbany- nawet ma opaskę na pchły, martwię się, że jakieś dziecko za nim tęskni... ale szukałam ogłoszeń, czy ktoś go szuka i cisza... zobaczymy, w sumie smutno będzie nam się z nim rozstać...

A Małgosia cudna, nadal nie dowierzam, że dziecko może być tak grzeczne- co za odmiana po Piotrusiu ;-) Ostatnio nauczyła się wydawać całą paletę nowych dźwięków i jak jej jeden wyjdzie to potem ćwiczy przez pół godziny "skrzeczka" moja kochana :-D

A u Was znów produkcja pełną para, chyba nie dam rady nadrobić, doczytałam tylko, że mamy nową panią magazynier :-D- Anecznik- moje gratulacje!

reklama
oj mnie też jakiś leń dziś dopadł

ja jestem lepsza - ja narazie tylko patrze w kartke :-D
dobre
moze tez w koncu zaczne hmm... moj mały dzis marudny na maxa - wykonczy matke ,jeszcze ta pogoga do kitu
a mój wręcz przeciwnie, od rana robi przerwy na jedzenie co 3-4 godz jak nie on, zawsze w ciągu dnia jadł z zegarkiem w ręku co 2 a dziś:szok: i do tego w sumie po porannym karmieniu miał godz aktywności i zabawy a tak cały czas śpi, hmmm efekt wczorajszego szczepienia:sorry2:
śliczności a fotki Jasia cudowne i te dołeczki jak się uśmiecha boskie:-):-)

a coś się nam ewuś nie odzywa, ciekawe jak im się z M układa?
kochana kiedy następy odcinek telenoweli?;-):-)

Do góry