reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Eliza a jak widzicie ta szkole za rok bedzie mogla sama chodzic macie jakiegos gimbusa?
Wiesz co w tym sęk ze u nas takie zadupie ze bałabym sie ją samą puscic, bo bezpanskie psy latają, nie, bałabym sie:( a gimbus u nas nie jeździ ;] Do tego za rok i tak czeka mnie wożenie daniela bo on zacznie zerówke, wiec wiesz..... ;] ehhhhh
POMOCY!!!
Jagoda ma kaszel i straszne smarki!!! Dałam calcium, Cebion i nos posmarowałam maścią majerankową - co jeszcze mogę zrobić!!?? (żeby to wygnać i ustrzec się lekarza)... Matko wczoraj było wietrznie a Jagoda oczywiście z tatusiem Kochanym musiała naprawiać koła od czegoś tam - uwieżcie mi że z niej to taki mechanik że szok. Mój mąż już ją uczy jaki klucz od czego, a ta przy nim jak zaczną razem coś kręcić, naprawiać to jak stara tam wygląda. No i szła burza ale ta nie chciała za nic do domu i pewnie ją przewiało:(
Na noc trzeba było ją natrzec maścią rozgrzewającą(jest jakas zapomnialam nazwy na "P"), stópki, plecki i z przodu klatke piersiową, ja dałabym jakis syropek (osobiscie na poczatek daje mlodemu "Pini" 3x po 2,5ml. jakies kropelki do noska, sól morska, no i to co robisz do tej pory. i czekanie na poprawe :* zdrówka życze!!!!:*

Witam sie.
Hania juz w zerówce, M ją zawiózł bo sasiadki syn dzis nie poszedl bo chory (wczoraj tez byl ale przemilcze) ;].
Potem od 13 zebranie mamy z chlopakami mama zostanie tą godzinke, domek ogarnelam, jeszcze tylko naczynia i ciuchy;P no i obiadek - ziemniaczki obrac;/
W nocy przeszly burze obok! ale pioruny walily... dobrze ze bokiem bo ponoć gdzies tam szkód narobiły;/
Jutro rano z Hanią na szczepienie na 8:30 i dopiero potem do szkoly ;P M bedzie po nocce to z chlopakami zostanie pewnie;]
Miłego dnia!!

reklama
Witam i ja.
Klementinka- przykro mi
[*]
Milka- no niezłe przeżycia,a z tymi spodniami to nawet zabawne, ale wiadomo ,że szkoda małego.
Iza- jak u Was remonty, bo ja już wysiadam, padam na pysk a końca nie widać.
Ola- na razie nic więcej chyba nie zrobisz. Musisz obserwować.
Ola- nie fajna sprawa z tym psem, dobrze że nic sie nie stało. A co do tej suchej plamy to ja bym nie smarowała niczym..

My dzisiaj wybieramy się do Lenki i Migotki. Już nie mogę się doczekać :)

Liza - ale w nicy ani kataru ani nic nie było! fakt - budziła się z płaczem co godz, ale nie wiedziałam od czego bo jej absolutnie NIC nie było... a rano masakra - nos ciągle mokry, kaszelek brrrrrr

hej, kurczę musze edytować bo części mi nie wyswietliło;/

Czyli umie pić! Kochana, ja myślę, że powinnaś zaryzykować, nawet jeżeli przez kilka dni w ogóle nie będzie pić mleka to przecież nic się nie stanie, na pewno będzie chciała wymusić i będzie Cię na początku nieźle "terroryzować", ale myślę że warto. W końcu prędzej czy później będziesz musiała ją odcyckować, a im będzie starsza, tym większy będzie protest!!!
Milusia- ojoj, pamiętam jak Piotrka ugryzła kiedyś osa w usta jak miał półtora roku :-( koszmar :-( Zdrówka dla chłopaków, nie doczytałam- mają trzydniówkę?
no płaczu było, trzydniówi nie mamy, mamy jakaś alergię od dawna

Kasiu ja ci tylko napisze ze w tym wieku jesli Hani nie pokazesz ze nie zawsze moze dostac czego chce to za 2-3 lata nie bedziesz miala nad nia zadnej kontroli, bedzie tarzac sie po ziemi w sklepach bo zapragnie tej lub tamtej zabawki, znam rodzicow z takimi dziecmi i wiem ze to dopiero jest straszne :-( Hani nic sie nie stanie, Kajdusia dobrze pisze, nawet kilka dni bez mleka jej nie zaszkodza ( Lila po odstawieniu od piersi nie pila mleka 3 miesiace). Pamietaj ze ty jestes jej mama i ja wychowujesz podejmujac takie lub inne decyzje :-)
mądrze napisane!!!tez tak uważam!
AAAA jeszcze mam pytanko, Klarci zrobiła sie na brodzie taka plamka czerwona, sucha, pediatra powiedziała ze to od śkliny bo ciągle rączki ma w buzi ale nic na to nie dała tylko powiedziała ze duzo dzieci to ma, czym mkoge jej to smarować?co polecacie?
maść cholesterolową, detromecynę??
Liza - ale w nicy ani kataru ani nic nie było! fakt - budziła się z płaczem co godz, ale nie wiedziałam od czego bo jej absolutnie NIC nie było... a rano masakra - nos ciągle mokry, kaszelek brrrrrr
no to chyba taki okres, nas tez rozłozyło:eek: ja daję 9ale tez przy wysypce) magnez, calcjum, pulnego(chyba na recepte),i jakis syroa azo coś tam, i robię im inchalachalacje z mucosolwanu, i soli fizjologicznej

Ostatnia edycja:
No właśnie JAK ROBICIE INHALACJE? w misce z gorącą wodą i nakrywacie się z dzieckiem ręcznikiem?? Bo Jagoda to na bank by łapsko wsadziła....

No właśnie JAK ROBICIE INHALACJE? w misce z gorącą wodą i nakrywacie się z dzieckiem ręcznikiem?? Bo Jagoda to na bank by łapsko wsadziła....
olu takiemu maluszkowi raczej nie rob nad miska z wrzatkiem bo to zbyt niebezpieczne. Dla maluszkow sa specjalne inhalatory a jak nie masz takiego to ustaw przy lozeczku miske z goraca woda (tak zeby nie mogla dosiegnac!) i kilka kropli jakiegos olejku do inhalacji lub czegos co akurat masz od lekarza. Im wiecej pary tym lepiej dla oskrzeli :) Zdrowka dla Jago
dki!!

milusia a co was rozlozylo?? Kogo? zdrowka!
Olafasola dobrze ze nic strasznego sie nie stalo z psami nigdy nie wiadomo.

Ostatnia edycja:
reklama
no właśnie tak sobie myślałam,że pewnie inhalatory macie hehe. Ja to jak jakiś matoł:eek: Jagoda pierwszy raz jest chora tak sama z siebie... (zawsze na zęby była przeziębiona i to w dodatku 3dni góra, no i delikatnie przeziębiona...) także teraz chyba trochę panikuję...

Do góry