reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Jeszcze jedno mamy

98ss2x.jpg

reklama
sadze ze bol glowy jest zwiazany z cisnieniem;/

kasiulka sliczna ta twoja coreczka a jakie piekne wlosy ma! zazdroszcze:)

Zyrraffko jak dobrze mysle to juz tydzien minal ? mam nadzieje ze jakos zlecial ci ten czas

Gosiargo oby tempka sie niepodniosla:) przynajmniej sie wyspala i ladnie zjadla:)

julia - ale jeszcze jeden długoi tydzień przede mną.

kasiulka- ale Hania pozuje:-)

jak zrobić pyszny rosołek??? chodzi mi o to ile i jakie mięsko dać??? dodam że wiejskiej kury nie mam:-D

Ostatnia edycja:
julia - ale jeszcze jeden długoi tydzień przede mną.

kasiulka- ale Hania pozuje:-)

jak zrobić pyszny rosołek??? chodzi mi o to ile i jakie mięsko dać??? dodam że wiejskiej kury nie mam:-D

Kochaniutka Ty moja! A powinnam raczej napisać Kochaniutcy wy moi:) Rosołek
Idziesz do sklepa:p
Kupijesz 1 duże skrzydło Indyka (nie kurczka broń Cię Panie boże)
Do tego kupujesz kawałek ok 300 g szpondra wołowego lub płata (chyba tak to sie nazywa)
Przychodzisz do dom:)
5l garnek wody
wrzucasz te oto mięsko
i zagotowywujesz. Po 2 minutach od zagotowania wylewasz wodę
Nalewasz wodę spowrotem i wrzucasz mięsko.
dodajesz 2 marchewki średniackie
2 mniejsze pietruszki
pół pęczka natki pietruszki
1/4 selera
i opaloną na gazie pożądnie aż zczernieje cebulkę
Solisz! i gotujesz gotujesz gotujesz jak się zagotuje to przykręcasz gaz na minimum zakrywasz i rosół ma pykac 1,5 do 2 godzinki Pyk Pyk Pyk
Jak masz to dodaj także nac selera ale pewnie nie masz bo już po sezonie i już w sklepach ni ma pełnej włoszczyzny. Naciowego czasem nie dawaj:)
I gotowe!

Ostatnia edycja:
dziękuję, napewno zrobię już mi ślinka cieknie. PPojechałabym do mamy na rosołek ale wyjeżdżają na weekend :((( mama robi zawsze swój makaron ja za leniwa jetem :-D

dziękuję, napewno zrobię już mi ślinka cieknie. PPojechałabym do mamy na rosołek ale wyjeżdżają na weekend :((( mama robi zawsze swój makaron ja za leniwa jetem :-D
Kochana makaron rzecz bardzo prosta:)
2 całe jajka i 2 żółtka do tego rozbełtanego dosypujesz make i mieszasz :) Wałkujesz na placek cienkipodsypujesz obficie mąką zwijasz w rulonik , i kroisz w cienkie paseczki (tak jakbys kroiła np roladę) jak się rulon skończy roztrzepujesz palcami podsypujesz mąką :) Na wrzącą wode i po wypłynieciu gotowe:)

Co ja się tak dzisiaj mądrze:rofl2:

Kasiulka - Hania jak zawsze urocza!!! :)

Zyraffko i Perfecta
- ale mi narobiły chęci na rosołek, a mnie też nigdy dobry nie wychodzi... a rosołku czy bulionu się nie daje??? i czym można zastąpić skrzydło z indyka, może być golonka z indyka lub kawałek udźca? nie lubię skrzydeł... ale jestem teraz głodna... :(

Gosiagro - cieszę się że Majusia już się ma lepiej!!! buziaczki dla Was :*

Perfecta - również buziaczek dla Jasia! i fajnie że już zdrowy jak ryba!!! :)

Koriander
- jak Lila? i jak Ty??? ;)

Ja już po pracy, ale głowa mnie boli, może się zdrzemną jak się uda ;)

hej
Kreatorka dzieki za linka, wpadaj to go odnowimy- ja już:-D
Koriander biedna Lilusia a zapach czosnku jej stosujesz na oczyszczenie?
Perciu super że Jan zdrów:-D
Nadiak jak Natanek?

i to tyle bo moje dziecko po szczepieniu mi płacze....

reklama
Nadika!!! - &&&&&&&&&&&&&&&
Kasiek - a co WY za sklepy otwieracie? jakaś zacofana jestem?
Gosiu - o kurczaczek dobrze że gorączki już nie ma, już się boję naszego szczepienia:eek:.. CO mnie zastanawia to czemu Wy wzystkie już prawie po szczepieniu a nam kazała przyjść w styczniu
Koriander - biedna Lilusia, tak mi jej żal jak napisałaś jak się bidulka męczy.
Percia - a jak Jasiek? też był chory?
Zyraffka - chcemy zdjęcia!
Lena - co tam u Was??!Idziecie na te Andrzejki czy nie w końcu??
Kreatorko - czy Ninie mijaja to cosik co zaatakowało jej buźkę??

na razie tyle.... postaram się poczytać więcej później...
my dzisiaj nie spaliśmy nic i nie wiem o co chodzi:no: mam nadzieję,że chociaż prześpię się jak Żaba pójdzie spać w dzień....
hej tak idziemy maz chciał podnisc mi cienienie...a teraz wróciłam z Gaja od lekarza...ale na dworze ciepło jak nigdy

Do góry