reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Dziękuje dziewczyny za gratulacje, ja to z wrażenia aż poszłam spać:-D ale mnie siekło:-) nauczona poprzednimi doświadczeniami nie popadam w hurra optymizn, jednak jestesmy dobrej myśli:tak::tak: lekarz pogratulował i kazal powtórzyć betę za 2 dni, mam nadzieje, że będzie widoczny duży przyrost, w końcu wasze kciuki maja moc:tak::tak: :*:* oczywiscie biorę cały czas dupka na podtrzymanie

eagle
- matkoo, jaki ten sernik wyszedł ci cudny:tak::tak: taki słoneczny rewelka:-) to ty już lada moment:szok::szok: może jednak uda ci się namówic synka żeby poczekaj cieropliwie do 1 marca:-) jakby co mój telefon w gotowości czeka;-)

olavip - spóźnione życzenia imieninowe:-)

dorotka - Maja pije mleko po kąpieli i potem jak wstaje co u nas jest zazwyczaj o 5-5:30

Perfecta - trzymam kciuki za odfajkowanie:tak:

koriander - zleci:tak: jakby co to ja już sie twoim A. zaopiekuje:-p:-p:-D

Anik - a co u Was?

Kasiulka - 28 dzień cyklu, dzisiaj powinnam dostać @

Andzia - oo szybko się odważyłaś:-) super, jak sie czujesz w tej ciązy jesteś na L4 czy pracujesz, a Michlinka kto się opiekuje?

emalia
- zdrówka

Kasiek
- dużo zdrówka dla teściowej!

Kajdusia - a jak twoja tesciowa sie ma?

julia - nie jesteś przewrażliwiona ten teśc jakis nie normalny:no:

zyrraffka - dobry masz nos:-D:-D

agast, olafasola, agi
- a co u was? zdrowi jesteście?

Ostatnia edycja:
reklama
Gosiu- tak zdrowi jesteśmy póki co:) i czekamy na wiosnę:) Tylko po co mi ta wiosna jak ja do pracy wracam za miesiąc :no: Po co ja taką decyzję podjęłam to ja nie wiem :baffled:

gosiagro caly czas mi sie gebka smieje :-), niech brzuszek slicznie rosnie, ciekawe kto w nim zamieszkal :blink: WIem ze w razie czego A. bedzie pod wspaniala opieka :tak:i ze moze na was liczyc, ale co ja bede robic wieczorami :-D:szok:

Kasiek mam nadzieje ze tesciowa szybko wroci, chyba ostatnio mama Lencji trafila do szpitala i okazalo sie ze to tarczyca, najwazniejsze zeby szybko dobrali leki, bedzie dobrze! A jak sobie radzisz w sklepie, teraz jak Damis jest chory zostajesz z nim w domu?

eagle ale by ci synek numer wykrecil jak sie urodzi 29 :-) niewazne kiedy, wazne zeby wszystko poszlo dobrze i szybko, trzymam kciuki za was!!

julia wlasny ojciec a taki niepowazny..nadwyrezony kregoslup lepiej jednak oszczedzac bo moze byc jeszcze gorzej..:no:

Perfecta :*:*:* i gratuluje wytrwalosci dacie rade rzucic na dobre!

Andzia_S pewnie ze cie pamietamy witaj i pisz, co u Michalinki?? Jak sie czujesz, widze ze masz termin tak jak zyraffka :-) ]

Anik a co u was, jak Oskarek i WIki?

Kajdusia jak twoj rozklad dnia w czwartek, prawdopodobnie bedziemy wtedy w bydgoszczy pozalatwiac troche rzeczy, moze uda sie spotkac na kawke, moze na miescie jesli pracujesz?

dorotka u nas mleko tez jeszcze dwa razy. Nie wiem jak ja odstawie Lile od butelki, ona poza mlekiem zjada najwyzej troche jogurtu, ale z kubka wypija maks. 20ml, za to z butli cala porcje.

mamakubulki moglibyscie jakis program nakrecic o tych castingach nianiowych :-):-) jezeli chodzi o ukrainke to nie martw sie jezykiem, na pewno nie zawazy to na slownictwie Kuby, najwyzej poszerzy jego horyzonty :tak:

Hej Kochaniutkie

Mój net to jedna wielka tragedia, więc pewnie będę zmuszona kożystać z komórki...
Gosiagro Kochana Gratulacje!!!:-)
Eagle szybkiego i bezbolesnego porodu, kiedy kolwiek miałao by się to odbyć(cos czuję ze ta noc może być ciekawa:cool2:
Emalia zdrowka:tak:
Koriander oj Kochana wiem jak to cietko,ale dacie rade...milosc przetrwa wszystko

Dzięki Dziewczyny!bardzo się cieszę, że mogę wrócic:-)
Gosiagro - ja już na L4 od grudnia. Wczesniej jak pracowałam to przywoziłam Michasię do mamy a teraz (tzn. od maja) mieszkamy u rodziców bo się rozbudowujemy. Nie wiem dlaczego się na to zgodziłam... tzn. wiem - chodziło o oszczędność kasy, żeby nie płacić za wynajem, ale teraz żałuję - nie wytrzymuje nerwowo z ojcem - długa historia... pocieszam się, że już ponad połowa tej męczarni za mną i do powrotu na własne śmieci bliżej niż dalej.
Koriander - w ciąży czuję się ok - chociaz od jakiś 3 dni odczuwam coraz mocniej brzuszek i trochę się martwię. W ciąży z Misią to chuchałam i dmuchałam a teraz Miśka mnie często masakruje po brzuchu... mam przez to wyrzuty sumienia...wiemy, że będzie druga córeczka... termin według OM to 20 lipiec a z usg to 18 więc mniej więcej tak się spodziewam:-)Michalina za to jest bardzo żywym dzieckiem - nie moge jej spuścić z oka bo zawsze coś wymyśli - wspina sie na wszystko, uwielbia chlapać się wodą. Nie opanowała jeszcze nocnika, gada po swojemu, chociaz ja się nawet z nią dogaduję, jest ogromnym łasuchem ale po wyglądzie nawet tego nie widać, nie pije mleka wcale - zjada kaszkę 2 razy dziennie, jogurt i tyle, ma jakieś zmiany alergiczne na nodze, ale niby w badaniach nie wychodzi alergia - chociaz alergolog uważa, że nawet jak nie wychodzi to nie oznacza, że nie jest uczulona. To taki wielki skrót;-)

pozdrawiam

GOSIA GENIALNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-):-) Pewnie też niedługo będziesz tulić maleństwo.

Dzięki dziewczyny za wszystkie rady odnośnie smoczków. Na pewno z któreś w najbliższym czasie skorzystam, chociaż u nas podobnie jak u większości smoczek w dzień jak sobie przypomni i do spania, potem przez sen wypluwa i śpi dalej.

dorotka ja też nadal wstaję w nocy:-( o 2, a potem o 4:45 do pracy:-( Także są dni że chodzę nieprzytomna.

eagle jestem ciekawa jak sytuacja się u Ciebie rozwinie, trzymam kciuki za jutro albo marzec:-D

emalia zdrówka dla Ciebie i Jasia!

Kasiek moja teściowa też dzisiaj wylądowała w szpitalu. Zasłabła. Ale już jest OK. Okazuje się że to najprawdopodobniej przez zmianę leków. U was też już lepiej?

Andzia_S gratulacje wstępnie córeczki!!:)

Witam wieczorkiem :)

Bylismy po południu z Ignasiem u lekarza. Jest już dobrze, dzisiaj dostal ostatni zastrzyk. Ma minimum tydzień posiedzieć w domku i trzeba obserować zeby nie kaszlal w nocy i nie miał gorączki. Mam podawać 2 razy dziennie syrop wyksztuśmy. Tak się cieszę że już jest po zastrzykach (antybiotyku) :)

Gosiu jeszcze raz gratulację :)

Prawdopodobnie od przyszlego tygodnia mąż wyjezdza na miesiąc do Poznania więc tez będę słomiana wdową (naszczęście na weekendy będzie przyjeżdzał ale i tak mi się to nie podoba ) :(

W nocy Ignaś nie spał od 24 do 2 po czym T. stwierdził że jest napewno głodny i dał mu mleko. Od razu zasnął i spał do 7. Ja juz nie wiem co robić bo mi sie wydaje że to przyzwyczajenie a nie głód ale T. ma inne zdanie na ten temat.

Kasiek trzymam kciuki za tesciowa!

Eagle no jestem ciekawa kiedy twoj synek sie zdecyduje przyjsc na swiat:)

ANdzia gratuluje coreczki:) tez chcialabym druga dziewczynke;) ale niestety moj P. na chwile obecna jest na NIE!;/

Gosia czyli sroda jest decydujaca...mocno trzymie kciuki:)

Lena
co u ciebie?

Dziewczyny zajrzyjcie,przeczytajcie moze pomoze ktoras z Was...
https://www.babyboom.pl/forum/mozesz-pomoc-zobacz-f220/prosimy-o-pomoc-57135/index6.html

Dorotko super ze Ignas ma sie lepiej:) co do nocnego picia,no napewno jest przyzwyczajenie...Amelia rowniez czesto sie budzi i wola mleka jesli jest zbyt wczesnie,mowie jej ze niedostanie,ze jadla...chwile sie wscieka,placze a po chwili zasypia...na noc dostaje 150-180ml jesli sie budzi miedzy 24-4 rano niedostanie, dopiero cos po 5 jak wola...Mam nadzieje ze znajdziesz jakis sposob:)

Ostatnia edycja:
Cały dzień nie miałam jak zajrzeć do neta, teraz właśnie przyjechaliśmy do domu i ja zaraz hop do Was no i co- zamiast teraz ogarniać dzieci i się rozpakowywać to siedzę i beczę :-D:-D:-D Gosiagro- tak bardzo bardzo się cieszę!!!! I cały czas &&&&&
eagle- za Ciebie też kciukasy cały czas zacisnięte!!!
Koriander- czwartek mam raczej fatalny- od 11 do 18.30 non stop :-( Chyba, że będziecie wcześniej, bo ja w mieście planuję być od rana, więc kawusia w Sowie przed moimi zajęciami wchodzi w rachubę jak najbardziej :-)

Wiecej nie popiszę, muszę wsadzać brudasy do wanny :-)

reklama
Gosiargo trzymam kciuki p[rzez naste[ne 2 dni !!!!!!

Eagle czyzby jednak 29 ??:))

widze ze coraz wiecej slomianych wdow :)) zycze zeby czas szybko plynal

Andzia witaj gartuluje

U nas bez zmian czasu nadal brak poprawa zapowida sie najwczesniej w maju :)) ale na maj planuje jak zwykle urlop tym razem ostatni bo za rok szkola. Ercio dzielny cucus najwet jak mi wpakuje lapki za bluzke to nie robi awantury

Mamakubulki jeszcze na macierzynskim ogladalam dziendobry z tvn byla Zawadzka i mowila wlasnie ze nie nalezy zatrudniac obcokrajowaca do malego dziecka bo bedzie mialo problemy z mowa i akcentem.

Do góry