reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

czy jak jestem na wychowawczym to dostaje jakiś Pit? Z Zusu czy jak?

Wydaje mi się, że powinnaś z pracy dostać PIT-11 bo jesteś nadal zatrudniona mimo, że nie miałaś dochodów.

a ja 23 mam 5 rocznicę ślubu:)))))

ciekawe czy bedziesz miala córcie czy synka:)

jakbys cos potrzebowala, typu kojec, ciuszki, buty to wal prosto z mostu:pPPP

a Ty jesteś z Poznania? Raczej będzie dziewczynka

Kahna- a przekladając na polski? Nie uzyskałam zadnych dochodow i nie pobierałam zasiłku czyli żadnych papierów nie dostaję i rozliczam się z mężem, tak?

Właśnie nie jestem pewna czy nie powinnaś dostać, może zadzwoń do pracy do kadrowej i zapytaj?

reklama
aGAST JEZeli bylas caly tamten rok na wychwawczym nie płatnnnnnnym, wiec nie osiagnełas żadnych dochodów ze stosunku pracy to nie rozliczasz sie, inaczej jest gdy rozliczacie sie wspólnie i jest to w waszym przypadku korzystniejsze ponieważ ty nie osiągając żadnych dochodów będziesz miała zwrot podatku o tak zwaną wolną kwotę. Rozliczenie wspólne jest dla Was korzystniejsze bo jeśli mąż rozliczy sie sam istnieje ryzyko że przekroczy próg podatkowy a wtedy może jeszcze dopłacić do podatku to wszystko od dochodów zależy a co do odliczenia ulgi na dzieci to Ty jako osoba nie płacąca podatków nie możesz jej odliczyć bo zwyczajnie nie masz na to pokrycia tylko Twój może odliczyć .

Kahna -
[*] wiem jakie to straszne, my teraz żyjemy w strachu - kuzyna żona jest 3 raz w ciąży, 2pierwsze donosiła do końca, urodziłą naturalnie, pierwsza córka martwa przy porodzie, druga żyła 20min! Nikt nie wie dlaczego! dzieci zdrowe, przebadane - no zdrowe jak nic a umierały! Oni genetycznie, w tą i w szerz przebadani i też zdrowi.....
Perciu - super że się trzymasz bez puf pufa!!A kanapę znajdziesz jeszcze lepsza!;-)
Dorotka- nie mo chyba nie głodzą, może nie ma czasu na jedzenie w żłobku bo za dużo ma wrażeń i w domu się najada?
Kasiek - moja markotna niesamowicie...

Olavip straszne to:((( jak ona to psychicznie wytrzymuje:(((????????? no a nie moga jej cc zrobic wczesniej???

a może nie może miec córek:((( u nas jest taki przypadek ze kobieta nie moze miec chłopców:( kazdy chory i umeiral tzn 2...:( a 4 dziewczynki wszytkie śliczne i zdrowe;)

Hej,
dzisiaj czuje się już lepiej ale mogłoby byc jeszcze lepiej :)
wczoraj non stop wymiotowałam, głowa mi pękała i juz dzisiaj wiem od czego, niestety okres dostałam... :( a już bym chciała przez najbliższe kilka miesięcy nie dostawać.. no trudno - trzeba dalej próbować :)

kasiulka t
o masz taki sam termin porodu jak moja siostra :)
perfecta - "Mamo Dobra Rada" dziękuję - a czosnek lubię jeść prawie do wszystkiego więc napewno skorzystam z rady :)
Gratuluje 10-ego dnia bez papierosa!!!!!!!!
emalia ja jeszcze nie oberwałam od mojego synka, Natan to taki przytulasek i lelek, ale mój mąż wczoraj nad ranem oberwał hehe, Natan się przebudził więc wzięłam go do nas do łóżka a że mój mąż chrapie to go klępnęłam w plecy, patrze co Natan robi a on zaczyna klepać mojego męża i chyba tłumaczył mu za co bo wydawał przy tym dźwięki typu "chrrrr chrrr" :)) ale miałam ubaw
izia ja widziałam Twojego posta i nawet Ci odpisałam:))
Eagle- przepiękne zdjęcia!! Cudne dzieciaczki!!

i tyle mojego pisana Natan własnie woła "mama! mama!"

znacie sprawdzony przepis na pyszne paszteciki do barszczu??

Witam i ja.

Jasiek pałaszuje parówkę a ja spróbuje napisać cosik.

Milusia- czekamy na posta i wieści od ciebie kochana.
Zdec- dobrze ,że u Was ok. Jasiek tez miał taką fazę że zasypiał przy tv ale mu przeszło. A co za garneczki kupiłąś? Pochwal sie :)
Julia- to faktycznie szybko Ci wypłacili. Szok.
Dorotka- Tyle zjadł???:szok: Matko, porcja na dwa dni :)
Kasiek- gratulacje dla Cioci :) Tak dziwnie zabrzmiały słowa tego właściciela:sorry2:
Kahna- miło ,że zapytałaś. Ola w szkole radzi sobie średnio. Pani ciągle powtarza ,że jest cholernie zdolna, ma warunki i możliwości ale leń. Za tatą raczej nie tęskni za bardzo , bo w sumie kompletną rodzinę. Chodzę z nią na cmentarz i nie widzę po niej wielkiego smutku, ale ona tak jak ja do tej pory nie wierzy ,że to prawda.
Strasznie mi przykro z powodu kruszynki. Ja bym chyba sobie nie poradziła ...:-(

Perciu- no nie mogę uwierzyć. Co za bezczelna baba. A taka ładna ta kanapa. Tak się cieszyłaś. Wrrrrrrr wredni ludziska. Zobaczysz kochana ,że znajdziesz ładniejszą:tak:
Gratulacje 10 dni. A kupiłam sobie Nikłitin mini i ....paczkę fajek. Cos nie mogę się zawziąć na to rzucanie fajek.
Achhhh te nasze Jaśki Łobuziaki :)

Andziu- Miśka jest cudna. Taka wesolutka panna. Ściskam Was mocno i proszę mi nie zaniedbywać pisania :-p
Olcia- jak się czujesz? Już tak bliziutko. Torba czeka?
Nadika- ale się uśmiałam. Te nasze dzieci to takie cwaniaki i mądrale :) Ostatnio widziałam jak Ola rozmawiając ze mną tak bez celu pukła nogą w karton który stał koło niej a Jasiek to zauważywszy normalnie wyżył się na tym kartonie. Skopał ,że hej. Mała papuga.
Bidulko ,żeczę ci szybkiego powrotu do dobrego samopoczucia:*

To ide se, bo Jasiek wkłada mi widelec w mojego Orbiteka :)

reklama
Nadika - Najprosciej jak to mozliwe:) Jak masz grzybki suszone to namocz , ugotuj. Jak nie masz to pieczarki podsmarz na masełku , posól i jak bedą dobrze podsmarzone troszke oprósz mąką. i chwilkę podsmaż . Pieczarki wtedy nabiorą orzechow -grzybowego smaku. odstaw pieczarki . cebulkę zeszklij na masełku. odstaw. kapuche kiszoną koniecznie na maśle obsmaż przez góra 5 minu uważaj by nie przypalić. Wszystkie składniki wrzuć do jednej patelni.
Dodaj 1 jajko podsmaż na wolnym ogniu. Dodaj sól, pieprz. Kup gotowe ciasto francuskie. troszke je jeszcze rozwałkuj. ponakłuwaj widelcem ciasto tak by za dużo nie urosło w piekarniku. I albo : połóż na całości brubo farszu i zroluj jak roladę wzdłuż i poprzekrajaj na romby. lub pokrój na trójkąciki i formuj rogaliki lub powycinaj prostokąty. prostokąty nadziej farszem i na pół i sklej ścianki jak prostokątne pierogi np. z falbankąwykończone. Ułóż na blasze posmaruj rozmąconym jajkiem i piecz 15-20 minut w 180 stopniach.
Od razu mówię że trzeba 2 ciasta bo z jednego płata mało Ci wyjdzie. Grzyby i kapucha w proporcji 0.5kg/0,5kg i do tego 2 cebulki:)

Do góry