reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

Witam sie z Wami niedzielnym słonecznym popołudniem :-)

Traschka mnie bardziej niż kleszcze przeraził ten próżnociąg i deformacja główki po jego użyciu :szok:

Do fryzjera wybieram się pod koniec tygodnia ale tylko na strzyżenie, bo z farbowaniem wole się wstrzymać na czas "po". Całe szczęście paznokcie i cera całą ciąże rewelacja, ku mej ogromnej radości włosy tez mniej wypadają.

Blusia dobry tekst z tym ludziem ;-)
Mój mąż podszedł do tematu porodówki podbnie i oznajmił, że mam kupowac dzidzi tylko bardzo ładne ubranka, żeby sie z niej pozostałe noworodki na sali nie śmiały :laugh2::-D:-p
Rozczulił mnie tym całkowicie.

reklama
Mamuśki mam pytanie- farbujecie sobie włosy?
Bo ja do tej pory farbowałam sobie włosy, farbami fryzjerskimi bez amoniaku (typowo dla Ciężarówek), ale od wczoraj mam takiego doła, że chcę w sobie coś zmienić... I wymyśliłam sobie pasemka blond, bo chce rozjaśnić włosy (od 1,5 roku mam brąz)

Farbę i fryzjerkę mam za free, ale nie wiem czy rozjaśniacz nie będzie szkodził Dzidzi.

Jak Wy się na tą kwestie zapatrujecie?
A może jest tu jakaś doświadczona fryzjerka?!

POMOCY!!! ;-)
ja tez jeszcze nie farbowałam,ale przymierzam się w maju,bo mam komunie,natomiast co do rozjasniacza to nie wiem,ale ja mimo wszystko bym się chyba z nim osobiście wstrzymała.ale to tylko ja,nawet jeżeli nie szkodzi.
Ja podobnie jak dziewczyny nie farbowałam w I trymestrze. Na razie farbowałam 2 razy. 3 raz będzie przed porodem, włącznie z wizytą u fryzjera. Co by wyglądać jak ludź przy pierwszym spotkaniu z dzieciątkiem :)
:-D

Och, tyle do nadrobienia od rana... My zaliczyliśmy obiad u teściów i spacerek. Piękna pogoda tylko ja jakaś strasznie śpiąca jestem. A właśnie zadzwonił kolega że pilnie potrzebuje żebym mu coś nagrała a mi się tak nie chce:( Zajmie mi to pewnie półtorej godziny a ja mam tylko niedziele wolne... kurde dlaczego ja nie umiem odmawiać:(

Blusia dzięki za pamięć! Udało się wszystko załatwić, zadzwoniłam do "koleżanki" i jej opowiedziałam co się dzieje w związku z jej nieprzyznawaniem się do zgubienia nut i chyba zżarły ją wyrzuty sumienia. Ona wie, że jestem w ciąży i na szczęście byłą na tyle rozgarnięta, że sama na to wpadła że to nie najlepszy czas dla mnie na załatwianie takich rzeczy i przyznałą się, że ona jest za wszystko odpowiedzialna. Poszła do biblioteki i uregulowała z nimi wszystko. Dzwoniłam do biblioteki żeby to potwierdzić (cóż za zaufanie z mojej strony...) i babka to potwierdziła, wszystko jest załatwione. Szkoda, że udawała przez 5 lat, że jej sprawa nie dotyczy i tyle było z tym niepotrzebnych nerwów.

saffi, doggi mi też bardzo wolno rosną włosy i paznokcie ale za to są bardzo mocne! Włosy mam super lśniące, też prawie nie wypadają, ale ponoć po porodzie bywa makabra.

Angel sorki ale strasznie rozśmieszają mnie takie przesądy:))

Icak przyznam ci się, że nie dooglądałam tego filmu do końca. Skończyłam po prezentacji sprzętu, ale jak tylko się z nim zbliżyli do kobiety to wyłączyłąm:)

czesc wieczornie...
jestem mega wymeczona i nie wiem czym :sorry:
bylam dzis u tesciowej na obiedzie i pozniej z kuzynkami Marcelka w fikolandzie ojjj dawno mlody tam nie byl.... i tak sie wyszalal, ze ledwo do domu wracalismy :sorry: Po schodach jak pijaczek szedl i z zamknietymi oczami sie w pizame rozbieral ;-) Biedactwo moje...
a ja .... jejku siedzialam 3 godziny i nic nie robilam w sumie w tym fikolandzie, ale hałas i zgielk mnie tak wykonczyl ze masakra, a ludzi bylo ze szok....
do teraz mi gwizdze w glowie :sorry:
odzwyczailma sie chyba heheheh, od wrzesnia w domu to i zdziczalam :-D

jutro poczytam co tam u Was, teraz sie zegnam i ide do wyrka bo plecy bola juz... Milego wieczorka, buziam ;-)

Makabra jakaś... Od 12 robię prezentację "Historia Zgorzelca i ciekawe miejsca w okolicach"... Mój super mąż, poprosił mnie żebym zrobiła to dla niego bo potrzebuje do swojej szkółki niedzielnej (śmie to nazywac studiami)... Więc od 12 dzióbię i dzióbię i PRAWIE skończyłam... MA-SA-KRA !! Po śmierdzących nogach będę kazała się za to całowac !! :D Ostatnio mój luby uczył się na "egzamin" CIEKAWOSTEK !! np. dlaczego zakazano budowania drewnianych domów... miauuuu... Zazdrośc mnie zżera, że ja się taki pierd uczyc nie mogę tylko mam w zamian nadciśnienie strumienia nafty wypływającej z rurki o średnicy x, o znanym masowym natężeniu wypływu... Hell yeah... i inne miłostki...

Ehhhhh poniosło mnie :p hi hi hi :p

Witam i odrazu dobranoc mowie, od rana na nogach ale sukces moge oglosic (chociaz to nie to forum) ale chwale moja Amele wszystkim. Tydzien bez pieluszek i nawet jej przypominac nie trzeba sama idzie sciaga i robi. Dzisiaj kupe zrobila sama i tylko przyszla sie pochwalic.
Wiem, ze moze to pozno bo 2 lata i 7 miesiecy juz ma ale my od zeszlej wiosny walczymy az tu nagle cos zeskoczylo i tak zeszla niedziela 24h w pieluchach a dzisiaj pieluch zero (i sucho ma).
Musiałam o tym napisac ;-)
A co do spania to ostatnio wogóle niemoge i ok 4 dopiero zasypiam , a i potem ok 9 juz nie spie i calu dzien w ruchu a i tak spac mi sie niechce.

Traschka, to super że sprawa już wyjaśniona i zamknięta :)

Larvuś, Misialina spokojnej nocki :)

Mgordon, brawo dla córci :) Ważne, że zrozumiała o co chodzi, a że dopiero teraz - każde dziecko rozwija się swoim tempem :) Nam też długo zajęło odpieluchowywanie, ale się udało. Niestety pielucha nadal na noc i kompletnie nie mam pomysłu jak do tego podejść. Tzn raz zrobiłam podejście, zero picia przed snem, wysiusianie się, a mimo tego po 2 godzinach w łóżeczku był potop szwedzki.

Doggi, w zamian za to każ się zaprosić na jakiś wypasiony deser ;)

Doggi a co ten Twój Mąż "studiuje"? No to jakiś prezencik Ci się należy jak nic! :-)
Mgordon- brawo! gratulacje dla Córy! :tak::-)

Misialina
jak było na imprezce? Ja dziś nic nie robiam, a też zmęczona jestem.

Do jutra ;-)

reklama
czesc wieczornie...
jestem mega wymeczona i nie wiem czym :sorry:
bylam dzis u tesciowej na obiedzie i pozniej z kuzynkami Marcelka w fikolandzie ojjj dawno mlody tam nie byl.... i tak sie wyszalal, ze ledwo do domu wracalismy :sorry: Po schodach jak pijaczek szedl i z zamknietymi oczami sie w pizame rozbieral ;-) Biedactwo moje...
a ja .... jejku siedzialam 3 godziny i nic nie robilam w sumie w tym fikolandzie, ale hałas i zgielk mnie tak wykonczyl ze masakra, a ludzi bylo ze szok....
do teraz mi gwizdze w glowie :sorry:
odzwyczailma sie chyba heheheh, od wrzesnia w domu to i zdziczalam :-D

jutro poczytam co tam u Was, teraz sie zegnam i ide do wyrka bo plecy bola juz... Milego wieczorka, buziam ;-)

Ale sie usmialam (az mi kot spadl), piec razy patrzylam bo myslam ze sie przeoczylam "fikoland" - po niem bylo by to bardzo nie dla dzieci, pisownia troche inna, ale brzmi tak samo.
Poza tym - milych snow!

Do góry