Witajcie,
Dopiero teraz siadłam...na 11.40 byłyśmy na usg bioderek - wszytsko ok, kontrola jak Maja zacznie chodzić:-)
Zajrzałam do Mothercare i kupiłam jej trójpak rajstop, na święta już będzie miała. Wróciłam do domu i z samochodu przerzuciła ją w spacerówkę, myślałam, że spacer zaliczymy bez karmienia, ale jakże się myliłam - po 5 min na syrenie do domu wracałam, na szczęście koleżankę spotkałam i stanęłyśmy, więc daleko nie odeszłam. Zjadła warzywa z łososiem i wróciłyśmy na dwór. Teraz dopiero weszłam do domu i relaksuję się przy kawie i delicjach a Maja śpi;-)
Dziękuję Wam raz jeszcze za rady i ciepłe słowa po tym szczepieniu nieszczęsnym - ja tak zestresowana 2 dni chodziłam, że nawet z A nie potrafiłam normalnie rozmawiać tylko co chwila o coś się czepiałam...
Pisałam Wam kiedyś o wadze córki mojej koleżanki - teraz ma 2 m-ce i waży 6300g

niedługo moją Maję(7200g) przegoni...na samym cycu
larvuniu jak tam w Was? Lepiej już?
Misia a u Was jak z jedzeniem? U nas bunt kaszkowy i mm - na kolację wypije max 60ml i już nie chce, za to cyca do dna wypije...a ja ją chciałam do końca roku odstawić...takie cycowe dziecko mi się trafiło, że ciężko będzie...
kati czekam na zdjęcia dzieciaków, bo rozumiem, że o nich Misia pisała?
Anapi co za pech z tą maszyną:-(współczuje, pewnie się wykosztowaliście na urządzenie restauracji, a tu taki niespodziewany wydatek...nie da się jej naprawić?
Doris 22 baseny to słaba forma?! Kobieto jak na pierwszy raz po porodzie, to super wynik, ja nie wiem czy połowę z tego bym zrobiła... Podziwiam, bo ja w zimie nigdy bym nie poszła...Ile razy Julka budzi się w nocy - u nas dziś 7x pobudka

O! widzę, że fasolę jesz - nic Julii nie jest?
Maja już w porządku, nóżka też ok, tylko ślad po igle widać, ale już się boję kolejnego szczepienia...
mamusia jak tam po wizycie? wiesz już coś więcej?
ironia Twoje teksty nigdy mi się nie znudzą

Benio jeszcze na mleku początkowym czy następnym? Mi pediatra zalecił już przechodzenie na następne(w sumie to Maja tylko kaszę na mm je)
trasia a może to alergia kontaktowa? Nie martw się spaniem Marysi, u nas podobnie - 21-8, później 1h, wczesnym popołudniem 2-3h i wieczorem jeszcze około godzinki, to ok. 15h wychodzi. Moja siostra ketotifen brała - tak mi się kojarzy coś.
Dzięki za rady szczepieniowe, przede wszystkim za tą o głębokim oddechu, na szczęście dziewczyny mnie tu wspierały

Ja wiem, że przesadzam, ale wiem to teraz a wtedy myślałam, że oszaleję ze stresu jak zaczęła mi tak wyć po kąpieli...
Nie wierzę, że znowu masz kryzys laktacyjny

Ty chyba powinnaś dostać etat w poradni laktacyjnej, nie ma jak praktyka;-) Ciekawe, kto powiedział, że karmienie piersią jest łatwe?!
Wiem, że bardzo przeżywasz nadchodzące rozstanie z Marysią, ale postaraj się wykorzystać ten czas jak najlepiej dla siebie. Czasem trzeba złapać oddech

Tym bardziej, że całe mieszkanie musiałaś gruntownie posprzątać teraz...Więc w Gdańsku ma być pełen relaks!!!
Marta podziwiam i nie dziwię się, że padasz na zęby...2 imprezy, szok

zrobiłaś tort? poproszę o zdjęcie

Z uchem nie ma co czekać, leć do laryngologa!!! Zapalenie ucha boli i to strasznie, a nawet jeśli to nie zapalenie to ja bym i tak poszła.
Nie zadręczaj się odstawieniem Norberta - karmiłaś go i tak długo, pierwsze pół roku jest najważniejsze

Jak zaczęłaś odstawiać? Moja Maja jak mm 100ml jednorazowo je to jest wieeeelki sukces...
AgataR biedna jesteś z tym strajkiem głodowym Antosia...mam nadzieję, że wizyta w CZD coś wyjaśni...&&&&&&&
aneczka coś wiem o tych nockach nieprzespanych i czekam, aż któraś z Was(bo trochę nas niewyspanych jest) znajdzie jakiś cudowny sposób na przesypianie nocy, może Ty?
z teściową mam to samo, kilka godzin to dla mnie katusze...
Aestima ale miło minął Wam weekend:-) zazdroszczę

cieszę się, że głowa lepiej, lekarz nie powiedział Ci od czego w takim razie Cię boli?
Ja łóżeczka jeszcze nie obniżam, ale moje ma ten najwyższy poziom jakoś nisko pomimo 13cm materaca...za to Maja szaleje w nim - w nocy na brzuchu z głową w górze ją zastałam, a w dzień jak nie śpi to po całym fika i w efekcie ląduje w nogach w poprzek...raz noga jej się zaklinowała pomiędzy szczebelkami, bo włożyła i na brzuch się przewróciła, ale było strachu...
Śluz był i już nie ma, mam wrażenie, że to po szczepieniu bo i mały katarek ze 2 dni miała
dubeltówka oby ząb nie bolał po &&&&&&&
Blusia no ja mam tą samą zagwozdkę z cyckiem, bo nocka identyczna jak u Ciebie...a chciałam ją odstawić do końca roku...marzenie ściętej głowy...Współczuję choroby dzieciaków, a przede wszystkim alergii Adusi, bo z katarku szybko wyjdzie...może lekarz coś poradzi...kąpiesz ją w emolientach?
asinka więcej terapii szokowej dla faceta, czytaj - częściej wychodź sama, od razu Cię doceni
mgordon na szczęscie od soboty wieczór gorączki brak:-) ja mam obiad z wczoraj - roladę schabową i kluski śląskie, bo A wczoraj gotował:-)
TRASIA Maja wstała o 7.30, spała w sumie może 1h w drodze na bioderka i z powrotem i śpi nieprzerwanie od 14.15. Ciesz się, że Marysia tak ładnie Ci śpi dodatkowo w nocy