reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

no właśnie, czy któreś dziecko z naszych się bawi w ogóle zabawkami???

Edgar czyta książeczki... Potrafi siedzieć i kilka razy strona po stronie, w tę i z powrotem oglądać, wydając przy tym dźwięki, jakby naprawdę czytał... :sorry: Ale rozmawiałyśmy o temperamentach... ;-)
Ale żeby nie było, potrafi też marudzić, nie? ;-)

reklama
:-) Edi bierze sobie sam z półki ;-) Na kolanach nie bardzo :-p

Dobra, ja się żegnam - siostra jest, zaraz ciacho, piwko i farbowanie - albo odwrotnie, jeszcze nie wiem ;-)

Ale żeście się dziś napisały...:-D
Ja miałam taki dzień, że momentami wszystko na styk było i nawet parę przepisów drogowych złamałam - no ale ogarnęłam. :tak:
Aestima - zdrówka dla Was !
Mamusia czerwcowa 2011 - super że wracasz "do ludzi" :-D
Co do zatykania dzioba - jedyna 100 % metoda - cyc - Ja - Zołza kiedyś widziała :-p
Ubieranie - my raczej lekko ale Młoda nigdy przegrzewana nie była.
Zastanawiam się czytając Wasze wczorajsze wpisy jak jest Młoda - zdecydowanie nie wisząca u nogi tylko eksplorująca, nie powtarzająca po mnie czynności no i reaguje na "nie wolno" choć co jakiś czas sprawdza czy nie zmieniłam zdania - usta w podkówkę, lekki płacz co mnie nie rusza bynajmniej.
Ojcowanie - zgodnie z ustaleniami odkąd wróciłam do pracy Tata Młodej siedzi z Nią jeden dzień pracując zdalnie i spacer "odbywając" na werandzie. Dodatkowo ostatnio jest to ten dzień w który Krysia jeździ na rehabilitacje - więc robię sobie dzień bez samochodu a Oni śmigają autem. Wczoraj nawet dokonał zapisów na zabiegi i do lekarzy na czerwiec - dałam kartkę kiedy nie np. dni meczów bo różnie może być komunikacyjnie, a kiedy tak i naprawdę całkiem sensownie to poszło. No i jest ok - wydaje mi się, że Obojgu :happy: - poza drobnymi wpadkami typu pomylenie zupki z owockami - jedzenie zostawiam przygotowane. Plus jeszcze "pilnowanie wózka" czyli spacer z Młodą gdy śpi odwiedzając Ediego :-p Ale ostatnio był to aktywny spacer, bo Krysia ani myślała spać - telefon: "mam drobny problem" :laugh2:
A ja sprzedałam Młodą Damę Babci aby się przygotować do wyjazdu. Odbiór jutro wieczorem. Umyśliwam rano wyjść popedałować póki mam na czym. :happy:

forever, jutro wieczorem??:szok: To masz wolne:-) Ale ja bym nie dała rady tyle bez mojego Bąka jeszcze:zawstydzona/y::sorry:
A jak sobie od wczoraj tak myślę o tym moim synku- jaki on jest, to podsumowałam to w głowie tak: jest b. grzeczny ( np. zawsze reaguje na nie i nie wolno), ale bardzo absorbujący. Głodny wrażeń, wydarzeń i kontaktu społecznego. No wychodzi na to, ze czysta mama!:-D
Idę na kawkę:-)

mamusia gratuluję ;-)
Aestima zdrówka dla was :-)
co do ubierania Mati dziś po południu był w bodziaku z krótkim rękawem, spodnie długie cienkie i czapka z daszkiem a wczoraj to samo tylko bodziak z długim bo było ciut chłodniej i wiało

chwalimy się Mati ma pierwszego ZĄBKA :-):-):-):-):-):-)
prawa górna jedynka

Ostatnia edycja:
Aestima - bo ja zła matka jestem....:sorry:Jeszcze mi Młoda uszami wyjdzie na wyjeździe, nawet jak będzie b. grzeczna.
Kati83 - gratulacje i faktycznie Mati się zaraził :tak: Młoda klasycznie od dołu zaczęła, ale bardzo powoli się na świat pnie to zębisko :-pMyślałam, że ostatnia do ząbkowania :happy:
A charakterologicznie to chciałam jeszcze dodać, że Młoda jest absorbująca, ale głównie Babcię która sobie na to pozwala, a Mała Spryciula to wykorzystuje. :laugh2:

reklama
Do góry