reklama

Czerwiec 2011

cześć dziewczynki :)
Dawno mnie tu nie było, najpierw weekend u rodziców, a potem praca, która wysysa ze mnie ostatnie soki i wieczorami po prostu się kończę, za to w nocy tradycyjnie nie mogę spać.
majqa1 jakbym czytała o sobie. Był okres, że mąż wyciskał mi soczek z pomarańczy, ale potem mi się zmieniło i niestety od kilku tygodni mogę pić jedynie wodę mineralną, zwykłą gorzką herbatę i mleko. Totalnie odrzuciło mi herbatę zieloną, którą wcześniej pijałam namiętnie, a po wszelkich sokach czuję się masakrycznie.
Wracam do pracy, a kiedy tylko odkopię się z papierów to postaram się nadrobić jak najwięcej zaległości.
Witam nowa czerwcóweczkę na forum.

reklama
witam Panie:-).
moje dziecię dziś nie chciało wejść do sali w przedszkolu,popłakało się biedactwo,że się boi;-)
ja już wysprzątałam chałupkę dokończyłam czytać książkę,i zaraz lecę na drugi koniec miasta do biblio po nową i zabieram się za czytanie,przedtem tylko pomidorówkę zrobię;-)
pzdr

justynka nie przejmuj się, dzici tak czasem mają, postaraj się żeby rozstanie było jak najkrótsze, to będzie lepiej, czasem pomaga jak dziecko odprowadza osoba mniej związana z nim emocjonalnie tata/babcia/dziadek/ciocia itp

ja wróciłam już od lekarza, bo pół nocy nie spałam przez gardło i uszy, zaniosłam zwolnienie do pracy, a teraz będę się delektować urokami zimy, ale przez okno hahaha i tak do piątku, a potem się zobaczy

to witaj wśród siedzących w domu:-)
co do przedszkola,to jak jest awaria to tylko go wprowadzam do sali i pani już wie o co chodzi i od razu go ode mnie odrywa a ja zmykam,a później jak po niego idę,i pytam jak było to mówi,że fajnie:happy2:

Ja także jestem na L4 z powodu ciąży zagrożonej (jestem po tzw. przejściach), jestem ciekawa jak odżywiacie się w ciąży? czy to przypadkowa waszych zachcianek czy trzymacie jakieś lekkostrawne witaminowe diety? bo przyznam, że jak dotychczas miałam jadłowstręt do mięsa i mleka tak teraz mleko piję w dużych ilościach, soki różnie - jak się gorzej czuje to piję jednodniowe Marwit, a jak lepiej to sama sobie wyciskam :) no i mam duży apetyt na ryby wędzone makrela i łosoś mmmmmmmmm ...

gosiaczek nie wolno jesc ryb wedzonych a zwłaszcza makreli w ciąży bo sągroźne...chodzi na pewno o zawartość rtęci i chyba listeriny ktore sa groxne dla płodu....

ponoć groźne są te wędzone na zimno, a reszte można wcinać bo są bogate w tłuszcze omega, ważne dla rozwoju mózgu dziecka, a wiecie czy można jest te z puszki np w sosie, one chyba też są wędzone na zimno?

reklama
Ironia, co jesz z omega? Bo mi oprócz makreli nic do głowy nie przychodzi. Ryb wędzonych nie można ze względu na listeriozę, ze względu na rtęć to tuńczyka.
A makrela jest wędzona na zimno czy na ciepło??
Poczytałam trochę- większość makreli jest wędzona na ciepło i można je jeść. Ryby wędzone na zimno- nie wolno- wyglądają jak surowe np. łosoś

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry