reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

Martadelka - nie jest Ci łatwo.... :no: Nie daj się.:tak:
No ja musiałam jakoś wybrnąć z tej sytuacji i stad ta "patchworkowa" opieka - dwie Babcie, była opiekunka, Tata i Ciocia E. :-p oraz pomysł żlobka, po to aby mi moja Mama, która konsekwentnie olewa co mówię - ze wzajemnością ;-) - i którą odstawiam od pewnych rzeczy - dziecka nie zepsuła jak mnie Babcia - i ciężko było naprawić. :sorry2: No i Młoda ma kontakt też z Tatą i drugą Babcią bo myślę, że ciężko by było o taki tak bez powodu. Muszę coś wymyśleć od września w tym temacie. :-p

reklama
martadelka - nie mozecie podziekowac dziadkom za opieke ? :sorry2:

ja juz prawie do pracy łeb mi pęka... obiadek w piekarniku.. a beni padnięty od tego goraca :baffled:

wreszcie klienci zaczeli robic przelewy ghr... jak ja tego nie lubie...termin jest do 10 a dzis 18!!!!!~:no::wściekła/y::no: nie moge pracowac z takimi niepowaznymi ludzmi cholera.... :baffled: ja tez przeciez musze oplacic moich wspolpracownikow :wściekła/y:

a na dodatek tak łyso było na koncie ze rodzice chcieli mi przelac :baffled::nerd: ale stanowczo odmowilam - nasluchalam sie ze pewnie wydaje na nie wiadomo co... qrwa mac !!! oni to umieja mnie wqurwic :wściekła/y::wściekła/y:

Wróciliśmy od lekarza. Tajemnica przedłużającej się niedyspozycji zdrowotnej i gorączki mojego dziecka została odkryta. Młodemu idą zęby - dwójki i trzonowce razem! Stąd lament i wszelkie okoliczności przy tym. Boszszsz, jak mi ulżyło! Oskrzela czyściutkie, gardełko też. Mamy wit.C, ibuprofen i maść na pośladki, które od wczoraj tak się zmieniły, że masakra - obrzęknięte, czerrrrwone, że szok :szok: Kupki co chwila, małe, rzadkie i gryzące. Ale będzie dobrze, ważne, że znamy przyczynę tych wszystkich atrakcji.

Doggi, Madzioolka
, no to macie "ciekawie"
:baffled: Nie zazdroszczę... Ale Andariel z tym kursem mnie rozbawiłaś ;-)

Ironia
, no właśnie to jest ryzyko pracy na własną rękę... Mam nadzieję, że klienci się ogarną...

Forever
, 3mam kciuki za zorganizowanie opieki dla Calineczki - tak w całości :-)

Martadelka, współczuje sytuacji z teściami :/ ja mam teścia mega spoko i się strasznie dobrze dogadujemy (aale charaktery mamy baaardzo podobne i chyba stąd to się bierze) ale teściowa... kompletna schizofreniczka jak na moje !! Ma takie humorki że tylko ją pierdalnąć czasem serio (mieszkamy z teściami... JESZCZE) do tego dopadło ją klimakterium i już w ogóle dostaje z gorem jej mąż tylko siedzi i mówi 'Dorotka przestań *******ić bo zagłuszasz telewizor' i sie smieje, jaką on ma cierpliwość... ja po prostu wychodze jak ona przychodzi... masacra !!!

Ale słuchajcie.. mój tata mnie rozwalił dziś !!! zadzwonił do mnie z pytaniem ile kosztują działki w zgorzelcu... a ja mówię, że nie wiem, bo dla nas to kupno działki i wybudowanie domu to baaardzo odległa przyszłość i nie myślimy o tym na razie... a on mówi, 'ale ja wam kupię działkę' a mnie zamurowało i mówię 'tato, no weź przestań nie możesz nam kupić działki to kosztuje majątek!!!' a tata powiedział, że to nie jest problem i że mojemu bratu postawił dom (na działce od swojego taty.. długa historia), siostry będzie dom w puszczykowie (tam gdzie rodzice) a ja nie mam nic i tak nie może być, bo to nie fair !!
Jaką zawieche złapałam !! Mój tata nigdy nie był taki... w sensie jak byłam gówniara i wysyłał mnie do sklepu po coś tam to jak wracałam musiałam oddawać 10gr reszty !! I żeby coś kupił mi albo mojemu rodzeństwu to w ogóle nie było opcji...a teraz co chwilę coś !! To chyba przez to że ma do mnie aż 250km i tęskni za swoją córcią ;) :p Ale mega mam zwieche serio !!!!

doggi - super hehe :D ale musiałas miec mine :-D:-D:-D:-D tatusiowie juz tak maja... moj odkad sie wyprowadzilam i wie ze nie wezme kasy od niego co chwile cos kupuje i mowi ze to dla benia.. a to fotelik, rower itd itp :-D

doggi nie chcesz butków? :D

mam do sprzedania zare :-D- ZARA - EKSKLUZYWNE SANDAŁY SKÓRA NATURALNA - 38 (2430660673) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Untitled.jpg

reklama
wow, Doggi, gest konkretnych rozmiarów!
zołza to fajno, że już wiecie, skąd taki nastrój u Ediśka!

my po lekarzu z Ninką - i powiem Wam, że od teraz będę się wystrzegać jak ognia lekarzy, którzy nie robią solidnego wywiadu z pacjentem zanim zbadają czy coś przepiszą... kobieta z ogromnym doświadczeniem, potrafiąca słuchać pacjenta, wyciągać wnioski i stawiać diagnozy dostosowane do konkretnego przypadku, a nie schematu! babka przez lata pracowała w CZD i po prostu widać, że "się zna"'; w każdym razie: dostaliśmy mini-wykład nt. wit.D3, którą to wg niej wszyscy - Polacy - powinniśmy przyjmować od października do kwietnia, ponieważ z niedoboru tej wit. na starość mamy osteoporozę; dzieci nie należy smarować kremami z filtrem, bo wtedy owa wit.już w ogóle nie dostaje się do organizmu; generalnie mamy zalecenia dot.diety Ninki (przetwory mleczne-kwaśne ma jeść), do tego podawać wit.D3 i za m-c robimy znów badanie krwi i moczu by sprawdzić niektóre poprzekraczane wskaźniki (wg lek. wszystkiemu winny jest niedobór wit.D); nawet droga nie zajęła tak masakrycznie długo, mimo że to druga strona Wawy za Wisłą; no i wracaliśmy kawałkiem nowej autostrady, więc w 40 min. byliśmy z powrotem:tak:

a my z M. zdystansowani i dość obojętni względem siebie; ciekawe ile to potrwa - ja niestety jestem pamiętliwa:baffled:

Do góry