reklama

Czerwiec 2011

A ja mam pytanie do dziewczyn, które biorą duphaston. Jakie dawki przyjmujecie? Mi ginka kazała brać 3 x dziennie po 1 tabl do 14tc, a później już 2x1. Tak więc dzisiaj jeszcze biorę 3 a od jutra już 2 dziennie.

Dzastina &&&&&&& za badanie.

Justynka - ja wiele badań robię w prywatnej placówce ale nie potrafię powiedzieć ile co kosztuje. Mam abonament, z który płaci firma, więc korzystam z lekarzy i badań jak się tylko da :-) Przezierność karkową miałam robioną właśnie tam.

reklama
A ja mam pytanie do dziewczyn, które biorą duphaston. Jakie dawki przyjmujecie? Mi ginka kazała brać 3 x dziennie po 1 tabl do 14tc, a później już 2x1. Tak więc dzisiaj jeszcze biorę 3 a od jutra już 2 dziennie.

Dzastina &&&&&&& za badanie.

Justynka - ja wiele badań robię w prywatnej placówce ale nie potrafię powiedzieć ile co kosztuje. Mam abonament, z który płaci firma, więc korzystam z lekarzy i badań jak się tylko da :-) Przezierność karkową miałam robioną właśnie tam.

Jeżeli chodzi o Duphaston, ja początkowo brałam 3x1, później 2x1, a teraz 1x1 i na tym koniec...chodzi o to, by nie odstawiać go raptownie, tylko powolutku zmniejszać dawkę, aż do odstawienia całkowitego...

TUSENFRYD
, USG "genetyczne" płodu - są to badania wykonywane w dwóch okresach ciąży między 11 a 13 tygodniem + 6 dni oraz między 18 a 23 tygodniem ciąży.

Dzastina, ciąże liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiączki....Ty teraz jesteś w 12 t.c. - wg suwaczka

Ostatnia edycja:
Nie znałam Taty mojej bratowej, ale wiem, że jej rodzina miała z nim ogromny problem (maltretował ich przez wiele lat, był alkoholikiem). Nakazem sądu musiał opuścić dom i z tego co wiem, był bezdomny. Dzisiaj przy takiej tragedii jego rodzina (miał brata) się go wyparła. Bratowa pojechała właśnie z siostrą na policję, bo przez telefon nic nie chcieli powiedzieć. Dziewczyny załatwią wszystko co trzeba, formalności i pogrzeb.... W obliczu takiej tragedii trzeba być po prostu człowiekiem. Tata zamarzł w Radomiu i teraz nie wiem, czy uda jej się to wszystko jakoś załatwić, żeby pochować go w rodzinnym mieście. Mam nadzieję, że bratowa z siostrami trafi na życzliwych ludzi, którzy pomogą w tym nieszczęściu...

A nie tylko ja dzisiaj zaczynam 15tc - Marta i Zołza też i pewnie jeszcze pare dziewczyn, bo na termin 1.06 było kilka osób. Dla mnie to i tak wyczekiwanie aż zakończę okres, w którym starciłam poprzednią ciążę a to jeszcze 2-3 tygodnie.... W piątek jadę na konsultację do lekarza to zapytam, czy mógłby mi tak po życzliwości sprawdzić tylko tętno maluszka... dla mojego spokoju. No i chcę go poprosić o skierowanie na usg, żebym sobie mogła zrobić ok 16-17tc.

Jeżeli chodzi o Duphaston, ja początkowo brałam 3x1, później 2x1, a teraz 1x1 i na tym koniec...chodzi o to, by nie odstawiać go raptownie, tylko powolutku zmniejszać dawkę, aż do odstawienia całkowitego...

A do kiedy będziesz brała duphaston. Chyba ok 15-16tc pracuje już łożysko. Mi ginka powiedziała, że do 16tc po te dwie tabletki a później będziemy zmniejszać żeby zupełnie odstawić. Z Igorem w ciąży brałam chyba do 18tc.

my powoli konczymy 13 tydzień :) ale fajnie II trymestr leci jak oszalały ten czas !

izuś- to smutne co piszesz :( bezdomny czy nie to dalej był członek rodziny i nie powinni go tak olać....w każdej rodzinie są jakies czarne owce, ale jednak ludzie... :(

tusen - no to mnie pobiłaś bo ja nie umiem robić dobrych rybek ;) ja to bardziej kuczakowa jestem :) moj dziadek mówi na to kurzaje :)

ale własnie wyjełam pierwsza forme pierniczków pyychaa !! :D

A do kiedy będziesz brała duphaston. Chyba ok 15-16tc pracuje już łożysko. Mi ginka powiedziała, że do 16tc po te dwie tabletki a później będziemy zmniejszać żeby zupełnie odstawić. Z Igorem w ciąży brałam chyba do 18tc.

Zostało mi jeszcze 7 tabletek, więc tydzień czasu jeszcze biorę i odstawiam...za to lutkę biorę dłużej, cały czas 2x2

Ironia, powoli kończysz 14 t.c., bo 13 to już masz skończony, pełny :-)

Tusen ten łosoś brzmi pięknie... tylko jak w takie zimno wybrać się do sklepu? :)
Ja wg OM i USG mam termin na 28 maj... ale miałam owulacje tydzień później i moja ginka wzięła to pod uwagę, bo oczywiście na początku maleństwo było zbyt małe wg OM. No i ten termin 4 czerwca ustaliła wg owulacji, ale teraz sama nie wiem czego mam się trzymać.

reklama
heh te wieczne problemy z suwaczkami.. :) Wiecie mi sie wydaje, że tam jest zły podpis. Tzn mam wrażenie, ze opis jest o tydzień do tyłu czyli tekst "Dziecko waży 9,5 grama i osiąga 6 i pól cm długości.... " który tutaj jest do trwającego 14 tygodnia powinien być chyba do 13... tak mi sie zawsze wydawało czytając to w trakcie rozwoju:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry