reklama

Czerwiec 2011

Ironia, ewelinka ma rację. U mnie każde USG pokazywało inny termin i to sie będzie cały czas starsznie zmieniać. Usg okresla termin po to, żeby porównać z terminem wg OM i zobaczyć, czy nie ma zbyt dużych rozbiezności. I oczywiście 13 tydzień + 5 dni to trwający 14 tydzień:)

reklama
U mnie było tak.Według OM Emila miała się urodzić 14.06 a według USG 21.06 a urodziła się 22.06 więc dzidźka sama sobie wybierze termin wyprowadzki.A jak już będziecie po 37-38 tyg to same będziecie chciały żeby to już się skończyło. Wiem po sobie codziennie myślałam sobie "Kurczę, żeby to było dziś":)

własnie listonosz przyniosł nowe spodenki struksowe ciążowe :D świetne są i jakie wygodne :-) tylko nogawki muszę troszkę podwinać ale mięciutkie i cieplutkie na zime w sam raz :) jeszce czekam na stanik, komplet pościeli dla mamy

nie mam tylko prezentu dla męza :( moze scrabble kupie :(

reklama
Izabela ja wiem, że maleństwo sobie samo wybierze moment, tylko myślę o sytuacji, kiedy lekarze stwierdzą wg OM, że mam termin na 28 maja i po dwóch tygodniach zaczną wywoływać poród a tak naprawdę maleństwo miałoby jeszcze tydzień czasu, wiecie o co chodzi. Nie martwi mnie to na razie jakoś specjalnie ale tak mi tylko przyszło do głowy...

Wiem o co Ci chodzi :-) Na pewno przed samym porodem zrobią jeszcze usg i ocenią wiek dziecka. Ja akurat się tym nie przejmuję, bo nigdy nie dotrwałam do 40tc. Dla mnie osobiście najważniejsze jest, aby znaleźć się w "bezpiecznym" okresie dla dziecka do narodzin. I tak nie sądzę abym dotrwała do końca, bo u mnie w II ciąży już w 25tygodniu zaczęła mi się skracać szyjka a w 35-36tc jak mi zaczęły wody odchodzić to już miałam 5 cm rozwarcia bez skurczy. Tak więc, jeśli moja szyjka jakimś czudem w tej ciąży wytrzyma do 40tc to będę w ogromnym szoku.

Mój mąż ma dzisiaj spotkanie w Ambasadzie i byłabym przeszczęśliwa gdyby dostał lunch. Jakoś nie mam dzisiaj weny twórczej do robienia obiadu...

Ironia - a na te pierniczki mogę wpaść do Ciebie, żeby pomóc w jedzeniu :-)
A to złe takie zaskoczenie, że już zakończyłaś I trymestr :-)? Ja bym się nie obraziła, gdyby mi ktoś powiedział, że już jestem na końcówce hehehe.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry