reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

Marysia też nie potrafi się przedstawić. Ale imię ma niełatwe do wymówienia, choć pewnie gdyby chciała znalazłaby zamiennik.
andariel a jak Ninka przyjęła zmianę imienia Leosia? :)

reklama
wiesz co trasiu, zupełnie "bezboleśnie" - krótko funkcjonował Adaś, bo dość szybko mówiliśmy do niego Leo, a sama zmiana formalnie nastąpiła nieco później; i Ninka prędko przestawiła się na Leosia - jednak była jeszcze mały kajtek i nie zdążyła się zbytnio przyzwyczaić; teraz jest śmieszniej, jak oglądamy czasem jakiś filmik np. z maja, tuż po powrocie do domu, a na nim gadam do małego "Adasiu":happy2:i wtedy są pytania - co, jak i dlaczego;-)

Andariel, no nie mieści mi się w głowie, że gadałaś do Małego "Adasiu":-D TAk się do Lea przyzwyczaiłam!
Z tymi lizakami, to świetny pomysł, żeby przynosić 18 miesięcznemu dziecku:baffled: Dobrze, że ten głuptasek dał sobie odebrać:-p Słodyczy Miesio też nie lubi- czasami dostał lubisia i zawsze wzgardził, biszkopty, herbatniki- jednego zje, ale bez wielkiej chęci, tak od niechcenia więc przestałam w ogóle oferować. Czekoladę- kostkę zje ale tylko gorzką. I do buzi trzeba mu kawalątek włożyć, bo jak do ręki dałam, to histeria, że brudne paluszki:szok: NIe lubi być brudny:no: Ciast, ciastek domowych- niebardzo. Lubi konkrety, zwłaszcza warzywa, owoce też ale mniej. No ale lizak mu posmakował ... NA szczęście po 10 min porzucił w dywanie:)
MamoM, jak łatwo można wywnioskować z rozmowy- sowa to cukiernia;-)
Cukiernia Sowa

Aestima mi też się w głowie nie mieści:-Dzwł. że zdrobnienie ADAŚ mi od początku nie pasowało, a mówić do takiego pyrtka ADAMIE to jakoś tak jednak dziwnie;-)za to Leo (Leoś, Leoncjo, Leonidas, Leonardo) pasuje idealnie; a ostatnio zajrzałam na bloga Green Canoe i przypadkiem odkryłam, że jej synek też Leo;
moje dzieciaki uwielbiają słodycze wszelakie - mam wrażenie, że Nina poszłaby z obcym za rączkę gdyby oferował słodkości:baffled:

Tak, tak Aśka z gc ma Leona:tak: I też taki blondasek jak nasze chłopaki, przynajmniej myślę o zdjęciach gdy był młodszy, nie wiem jak wygląda teraz, ostatnio nie bywam w zielonym czółnie;)

trasia nie ma czerwonych policzkow,ostatnio daje mu dosc duzo danonkow wiec moze od tego.Jak byl malutki mial stwierdzona skaze bialkowa,ale po roku przeszlam na normalne mleko i bylo ok.Jak mial 2 mc dostal wysypki i lekarka stwierdzila ,ze to skaza ,pozniej podawalam malemu posilki z bialkiem i nic mu nie bylo.Wiec wtedy wydawalo mi sie ,ze to pewnie nie skaza,tylko poprostu dostal wysypke ,no ale teraz te policzki szorstkie mnie zastanawiaja.

kati to masz rozgadanego synka:-)

U mojego mozna slowa policzyc na jednej rece.

Tez bardzo lubi oglada zdjecia i najbardziej rozsmiesza mnie ,ze jak widzi dzidzie to mowi ta ta hehhe,nie wiem czemu,ale wydaje mi sie ,ze mu trudno jest wymowic dzi i przechodzi mu to w ta.

Nie polecam kupowac niekapka do picia bo ponoc bardzo psuje zgryz,zreszta slomka tez psuje,ale slyszalam ,ze niekapki bardzo.

aha zapomnialam napisac,ze Gabrys bardzo lubi slodycze i jak mu dam czekoladke lub rodzynki to odrazu ma usmiech na buzi i o niebo lepszy humorek:-)

witam porannie z zimowej krainy :-)

śniegu u nas napadało wiec dzis sanki pójda w ruch a juz straciłąm nadzieje ze beda jeszcze uzywane i wyniosłam je na góre :sorry:
u was tez biało?

u nas dzis noc cudowna, Mati obudził sie o 6:30, troche sie poprzytulalismy i od razu robilismy mleko

andariel
po jakim czasie zmienialiscie Leo (Adasiowi) imię?

kati
Mati uwielbia ogladac filmiki na moim telefonie ze swoim udziałem
jakis czas temu zachwycał sie albumami z naszymi ślubnymi zdjeciami, ale zostały schowane bo swą sympatie wyrazał zbyt energicznie :-p

miłego dnia wszystkim :-)

reklama
Do góry