reklama

Czerwiec 2011

Cześć :)

Pamiętacie mnie jeszcze?

Serdeczne gratulacje dla dziewczyn, które zostały już mamusiami i dla tych które spodziewają się dzidziusia :-)

asinka - trzymam mocno &&&
ironia - a test robiłaś?

Ja powoli szykuję się do finału. Brzuch mi opadł już i tak sobie myślę, czy nie urodzę wcześniej (szczerze tak w 38 tyg mogłabym urodzić bo mi ciężko już i źle). Myślę już o antykoncepcji po coby znowu mnie coś nie zaskoczyło i mam takie pytanie. Czy któraś z Was stosuje wkładkę Mirena hormonalną? Mi ją poleca gin ale ona z założeniem kosztuje 1000 zł i nie chciałabym wydać tyle kasy by się potem okazało, że źle ją toleruję albo coś. Proszę o rady :-)

Jak pozwolicie spróbuję wbić się w temat :-)

reklama
Witajcie

Ironia...testuj szybko i przekazuj wyniki :-)

Andariel...jak w rodzinnych stronach?

Majqa1...witaj!!!!! Ale czas szybko leci! Ty już w 36tc. Szok! jeśli chodzi o Wkładkę Mirenę...ja nie stosowalam i nie zdecydowałabym się ale moja przyjaciółka ma już drugą i jest bardzo zadowolona. @ nie ma wcale, nie stresuje się że zajdzie w ciążę. także bardzo sobie chwali. Zastanawiam się tylko czy tę wkladę można założyć szybko po porodzie. Planujesz karmić? jeśli tak to ja polecam Azalię, brałam rok i w miarę jestem zadowolona

Ostatnia edycja:
Witajcie

Majqa1...witaj!!!!! Ale czas szybko leci! Ty już w 36tc. Szok! jeśli chodzi o Wkładkę Mirenę...ja nie stosowalam i nie zdecydowałabym się ale moja przyjaciółka ma już drugą i jest bardzo zadowolona. @ nie ma wcale, nie stresuje się że zajdzie w ciążę. także bardzo sobie chwali. Zastanawiam się tylko czy tę wkladę można założyć szybko po porodzie. Planujesz karmić? jeśli tak to ja polecam Azalię, brałam rok i w miarę jestem zadowolona

Witaj :)
Zamierzam karmić i na ten czas będę brała azalię lub inne jednoskładnikowe tabletki. Wkładkę można założyć po 2-3 okresach od porodu coby nie wypadła/przesunęła się. Tak się zastanawiam bo jest jeszcze mechaniczna zwykła a kosztuje 300 zł (taką ma moja siostra i sobie chwali). Nie wiem jeszcze sama. Może poszukam na jakimś forum info.

Witam :-)
Od wczoraj już w domku :-) u Małej paciorkowiec się nie rozwinął!! Pierwsza nocka cudna, aż się zastanawiam czy tak może być, bo Ninka zjadła o 22, obudziła się o 3 na jedzenie i potem o 6. Zero płaczu, zje i śpi :-) ja się mega wyspałam. I pięknie się cały czas uśmiecha :-) Tymek jak zobaczył wczoraj siostrę, to mnie mega zaskoczył reakcją. Pokazywał paluszkiem i mówił "dzidzia" cały czas i zaczął się śmiać. Także jak na razie super :-)
Pozdrawiamy Cioteczki :-*

Martadelka - z Mamą ciężko.... jak zwykle....:baffled:
U Młodej w sobotę była pediatra - idzie ku dobremu tylko ten katar a w związku z tym kaszel :-( Antybiotyk załatwiłby temat no ale na katar :no:. Nowe preparaty do inhalacji.
Asinka85 - super :happy2:
U nas intensywnie - w piątek endokrynolog, Młoda mierzy 79 cm ( rośnie 1 cm miesięcznie ), jest między 10 a 3 centylem wciąż czyli nie ma powodu do niepokoju - dotychczasowe badania dobre, kolejne to gęstość kości i mamy się pokazać we wrześniu.
Sobota - BioBazar i niespodziewanie koncert, niedziela w teatrze. Poza tym Młoda marudna, nie chiała jeść i przespała pół soboty. Chyba zęby. :baffled:
edit: Zapomniałam :sorry2::zawstydzona/y: Majqa1 - kopę lat :-D Jak ten czas zleciał .... Teraz czas na _Olge_ chyba. Imię wybrane macie ? Ja brałam Cerazette.

Ostatnia edycja:
Marysia wczoraj po południu pojechała do moich rodziców a ja korzystając z wolnego wieczoru przemeblowałam jej pokój:) Z łózeczka zrobiłam tapczanik, wywaliłam sofę, zrobiłao się tak dużo miejsca, podoba mi się! Jeszcze muszę dokupić farbę tablicową i dostanie dla siebie kawałek ściany. Widząc ten pokój dotarło do mnie jaka ona już duża...

majqa pewnie, że pamiętamy! Trzymam za ciebie i życzę kochanego, spokkojnego dzieciątka. jak na razie kolejne dzieci czerwcówek własnie takie są:)

forever Szymuś juz wyrósł z ubranek od Krysi, ale musze ci napisać, że biała bluza była naszą ulubioną przez cały ten czas. jest boska!

martadelka :*

mamoM witaj :)

Doris ja brałam tabletki przez kilka lat i nigdy do nich nie wrócę. Dopiero po odstawieniu poczułam, że czuję się znacznie lepiej. Nie mówiąc o tym, że po odstawieniu przez wiele miesięcy nie mogłam zajść w ciążę. Zastanawiam się nad tą wkładką...

Hej :)

traschka - no oby się trafił spokojny model ;-) oby nie gorszy od Marusia bo on był wymagający jako niemowlak a teraz jest grzeczny jak aniołek :-). Super, że siostra dobra dla braciszka a maluch grzeczny. Ja w środę zaczynam mały remoncik. Przenoszę pokój dziewczynkom i robię dla Marusia.

forever - imienia nie mamy no zastanawiamy się nad Radkiem tylko kojarzy się z Majdanem i Pazurą :/

reklama
Hej:)

u nas cały weekend gorączkowy - podejrzewam zęby, wyczułam delikatne "wyboje" w miejscu prawej górnej trójki i lewej górnej dwójki. Może w końcu któraś dwójka się pokaże... bo już tracę nadzieję! Na dole komplet do czwórek a na górze tylko 1ki i 4ki...:hmm: dziś już bez gorączki, ale jakaś podejrzana woda w nosie...

Majqa - cześć i trzymam kciuki za bezproblemowe i szybkie parcie;)

Forever - Szymek też rośnie marnie, jest w 3 centylu... ale jeśli się mieści w siatce to chyba nie mam powodów do paniki?

Asinka - super, że Ninka zdrowa i obeszło się bez paciorkowcowych przygód!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry