Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
justynka a o czym ten film dzisiaj?? Ta "siostra jackie" jakieś horror??
Ja to miałam będąc z Igorem w ciąży straszne zapotrzebowanie na oglądanie horrorów!! )
Cześć dziewczyny, nie pisałam długo, bo trochę stresu się najadłam przez osłabione ruchy Leny ostatnimi czasy i wolałam poczekać do dzisiejszej wizyty, żeby wiedzieć, czy wszystko jest ok.
Okazuje się, że z małą wszystko super - waży już ok. 600g i na monitorze ruszała się na całego. Dziwne, bo ja naprawdę słabo ją czuję, a mąż nie miał tej przyjemności ani raz do tej pory, a to już przecież 24 tc.
Przekonuję się więc, że odczucie ruchów to bardzo subiektywna sprawa i nie należy się zbytnio sugerować tym, co piszą inne dziewczyny - a przyznam, że przestałam Was czytać, bo po prostu odchodziłam od zmysłów po Waszych opisach ruchów.
Po wizycie okazało się, że to nie moja Lenka, ale ja mam problem. Tydzien temu robiłam krzywą cukrową z obciążeniem 75 glukozy. Norma do 140, a ja mam 150. Gin kazał zakupić glukometr, przejść na dietę i przez tydzień po każdym posiłku mierzyć sobie cukier. Pięknie! Tego się nie spodziewałam! Tym bardziej, że do słodyczy w ogóle mnie nie ciągnie, żadnych napoi nie słodzę, nie obżeram się cukierkami...Ech...wiedziałam, że coś sie musi wydarzyć...
Pozdrawiam!
Cześć dziewczyny
Cholera...boję się ze znowu będę miała zatrucie ciążowe...a na to się zanosi![]()
Pewnie, że tak, nie ma co czekać! To przecież 3 tygodnie. Myslę, ze bez względu na to czy chodzisz państwowo czy prywatnie uzyskanie skierowania nie będzie problemem... Przecież to powazna sprawa! Trzymam kciuki!Tylko że ja odebrałam wyniki, a do lekarza mam na 24. lutego dopiero. Chcę pójść dziś po południu z wynikiem, żeby wypisała mi skierowanie na 75mg. Bo bez tego jestem skazana na siebie.Mam nadzieję, że mnie przyjmie.
Misialina, główne objawy zatrucia, to nadciśnienie, białkomocz, obrzęki. Jakie masz objawy?Cholera...boję się ze znowu będę miała zatrucie ciążowe...a na to się zanosi![]()
Ale jak to? Nic o tym nie słyszałam. Młode warzywka szkodzą? Chyba po prostu trzeba uważać na higienę, bo poza tym, to wydaje mi się, że to samo zdrowie.a czy to my nie możemy jeść nowalijek tez czy tylko niemowlaki?
Mam nadzieję, że w moim przypadku o cukrzycy nie będzie mowy! ;-) Jak na razie tłumaczę sobie, że mam trochę podniesiony cukier :-)W razie czego cukrzycą nie masz sie co martwoć,mamy eksperta w postaci zebrry ona Ci podpowiewytłumaczy.Będzie dobrze.
Jasnezeberrko ja wiem,że cukrzyca jest niebezpieczna tak jak wysokie ciśnienie,tylko,że jak nie zaniedbuje się tego i robi odpowiednie pomiary to jest to do przeżycia.
Dagamit, a dlaczego Twój gin kazał Ci mierzyć cukry tylko przez tydzień? Przeciez wynik 150 to 10 jednostek ponad normę i cukrzyca... Przynajmniej u nas tak jest. Ja w ciąży z Jasiem miałam 141 (norma do 140) i to juz była cukrzyca...Mam nadzieję, że w moim przypadku o cukrzycy nie będzie mowy! ;-) Jak na razie tłumaczę sobie, że mam trochę podniesiony cukier :-)
Dagamit, a dlaczego Twój gin kazał Ci mierzyć cukry tylko przez tydzień? Przeciez wynik 150 to 10 jednostek ponad normę i cukrzyca... Przynajmniej u nas tak jest. Ja w ciąży z Jasiem miałam 141 (norma do 140) i to juz była cukrzyca...