reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

reklama
A ja się z Wami witam w ten brzydki i deszczowy dzień.Oby pogoda się poprawiła bo taka potrafi doprowadzić do depresji...

A jaka u Was pogoda dzisiaj za okienkiem??Pochwalcie się??

justynka a nie możesz iść po prostu do swojego lekarza rodzinnego-internisty??Poprosić o skierowanie na badania??Powinien Ci dać.

no właśnie może tak zrobię z tym lekarzem.a jak zapyta się po co mi albo czemu gin mi nie dał?

u nas pochmurno,ale ciepło

justynka1 wtedy powiedz ,że zgubiłaś a na kolejną wizytę idziesz dopiero za miesiąc...albo powiedz ,że chciałabyś aby badania były wykonywane na fundusz bo w końcu składki opłacasz...powiedz ,że lekarz wydał ci skierowanie na badania odpłatne i już.Rodzinnego nie masz się co wstydzić...Ja tam zawsze idę jak mam jakiś problem...

katamisz no właśnie tez mi się rozchodzi o składki,że płacę ,więc i badania mogę mieć za darmo,w końcu nfz im zwraca za to!
tak chyba zrobię

Witajcie! Tak chciałam przejść się na spacerek a słonko już się schowało... pozostaje mi sprzątanie. Mam taki syf w domu, że trudno uwierzyć, mój M. tylko patrzym na moje porozwalane ubrania i nic nie mówi, ale wstyd mi strasznie. On jest znacznie porządniejszy ode mnie:)

Tusen
ja też się zastanawiałam czy Marysi będzie się podobać moje granie, ale chyba za wcześnie żeby to stwierdzić. Ona dopiero ledwo ledwo zaczyna kopać i to tylko jak spełnię okreslone warunki - szklanka soku i leżenie na lewym boku:) Ale najwięcej gram utworków dla małychd dzieci, cały czas robię kolejne stopnie szkolenia dla nauczycieli i muszę znać doskonale te utworki. One są bardzo łądne, wesołe i oggromnie lubiane przez dzieci. Malutkie dzieci (grałam dzieciom znajomych mających np 2 albo 3 miesiące) są zadowolone. Machają rączkami albo uspakajają się. Myślę więc, że Marysia polubi moje granie:) Wczoraj czytałam o słuchu naszych maleństw i one na razie słyszą tylko bardzo głośne dźwięki. ZObaczymy co będzie za miesiąc;)

Witam się środowo i pochmurnie niestety :-(

Ja już po badaniach, oczywiście jak zwykle po pobraniu krwi wacik puściłam prawie od razu i teraz będę chodzić przez dwa tygodnie z siniakiem ale co tam :-p Udało mi się umówić z ginem na poniedziałek :-) Boże jak się cieszę że to już tak szybko a nie dopiero ostatniego stycznia :-)
No i jestem już na zwolnieniu, taką psychiczną ulgę czuję że nie muszę już jeździć do pracy i tyle wolnego czasu mam dla siebie , bobasa, mężusia, psicy i domku :-) aż lepiej się oddycha :-)

Dziewuszki mój mężul wynalazł w necie na onet vod program "Mamo to ja".
Nie wiem czy go znacie, ja wcześniej go nie widziałam, ma 48 odcinków, jest przeznaczony dla kobiet w ciąży i już mających małe dziecko. Bardzo fajna formuła, same rady całkiem konkretne. Mi się bardzo spodobał.
Podaję linka: Mamo to ja - odcinki online - VoD w Onet.pl
Polecam :tak:

justynka a nie ma u Ciebie jakiejś państwowej poradni żebyś mogła pójść?? Ale najlepiej idź do rodzinnego i tak jak pisze katamisz powiedz że zgubiłaś i tyle, jesteś pacjentką i mają na Ciebie u rodzinnego punkty z kasy chorych więc łaski nie powinni robić.

ja też się zastanawiałam czy Marysi będzie się podobać moje granie, ale chyba za wcześnie żeby to stwierdzić. Ona dopiero ledwo ledwo zaczyna kopać i to tylko jak spełnię okreslone warunki - szklanka soku i leżenie na lewym boku:)
A to dobre :-D
Mój bąbel nie ma chyba jakichś specjalnych wymagań żeby dać o sobie znać :-) przynajmniej jeszcze się nie zorientowałam żeby coś szczególnie wzmagało kopniaki, no pomijając fakt jak też w kinie byliśmy w weekend i bobo reagowało na głośne dźwięki, ale to był jeden raz.

Witajcie Brzuchatki :-)
Nie było mnie przez parę dni na forum, bo zjechali do nas dziadkowie (tzn Teście). Wczoraj w szkole były Jasełka połączone z Dniem Babci i Dziadka. Na szczęście w końcu dzieci doczekały tych nieszczęsnych Jasełek :-) Wszystko było śliczne, dzieci zrobiły piękne wazony dla dziadków, był poczęstunek i usmiech na wszystkich twarzach :-) Za to zmartwiło mnie jak zobaczyłam ile dzieci z Igora klasy jest zakatarzonych. Igor od soboty jest na lekach, ale jak może wyzdrowieć, skoro wraca do dzieci i dalej siedzi wśród tych kichających i kaszlących brrrrr.... Teście właśnie wyjechali, więc wracam do rzeczywistości :-)
Nie wiem, czy nadrobię zaległości od soboty, ale postaram się choć trochę poczytać, co tam u Waszych brzuszków słychać :-)

Traschka - widzę, że już znacie płeć - gratuluję córeczki :-)

Madziolka - mój mąż zaproponował imię dla naszej córki Maja Aleksandra... póki co, ja nie wymyśliłam nic lepszego ;-) więc może obie będziemy miały Maje :-)

reklama
Skończyłam czytać, ale tempo pisania macie :-).
Izabela, Madziolka - widzę, że Wasze dziewczynki też będą miały najpopolarniejsze imiona w Polsce. Bo Julia i Maja to teraz HITy. Za 7 lat w szkolnej klasie bedzie 7 Julek i 7 Majek :-).

Misialina, ja też czasami zaglądam na wrześniówki, z jednej strony myślę sobie jak to było dawno jak my byłyśmy w 7,8 tygodniu a z drugiej strony, chciałabym żeby już była conajmniej połowa marca, już by było tak wiosennie i blisko czerwca a tak to dobiero styczeń. Ja już nie mogę się doczekać!!!!

Do góry