reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
uffff dobrnęłam do końca... witajcie,

rosevita - w poprzedniej ciąży co prawda nie miałam żadnych krosteczek itd., ale włosy i cera poprawiły mi sie gdzieś ok. 5 m-ca, włosy były superrrrr!!!! póki co musze myć co 3 dni, czekam jak juz znów beda gęściejsze i bardziej suche, jeszcze trochę...

mamina - ja w poprzedniej ciąży też miałam cerę ładna i zero krostek, jest dziewczynka hihi, nie sugeruj sie takimi przesadami, bo sie możesz zdziwic - co zmajstrowaliście, to sie urodzi,

MatMaks - ja niestety też mam alergie, nie aż astmatyczne, ale jednak i raz na jakiś czas musze pigułę wziąć niestety, ale czasami to jrest lepsze niz z powodu np. duszności doprowadzić do niedotlenienia dziecka, w poprzedniej ciąży tez brałam i mała jest zdrowa - nie rób sobie z tego powodu wyrzutów, tu jest artykuł - Leki z kategorii B -Stosuj w razie konieczności - BabyBoom

Goldenlucy u mnie też nie było poronienia samoistnego, ja miałam zabieg a luteinę dostałam zachowawczo tak samo jak bestpirin, widocznie lekarz nie widział potrzeby żeby Ci ją dać

XDorotaa świetne wyniki a teraz wypoczywaj i jak to mówią kuruj się. Mam ten sam problem z zaparciami ale nic na to nie biorę, staram się jeść rzeczy bogate w błonnik

Mi lekarz powiedział że utrzymujące się 37 w ciąży to nic groźne, zarodek potrzebuje większej temperatury a nasze organizmy się przystosowują, takie inkubatory z nas ;-)

Nanulika piękna betka :-)

dzięki !!!
a pytałam bo jakiś czas temu była u mnie koleżanka w ciąży i nie chciała jesc tostów, mówiła ze takie niedosmażone pieczarki są niedobre w ciąży !!!

Cytuję pewne źródła:-) "Unikaj niedogotowanego mięsa, krwistych befsztyków oraz dań i wędlin z surowego mięsa (np. tatara, kiełbasy typu metka lub szynki parmeńskiej). Często bywają one przyczyną zakażenia toksoplazmozą matki... oraz dziecka. Mogą się w nich znajdować także drobnoustroje odpowiedzialne za listeriozę. Wędliny jedz najwyżej jeden, dwa razy w tygodniu. Wędzone produkty zawierają bowiem rakotwórcze azotany i mają dużo soli."

Nanulika świetnie ze tak przyrosła!!! Bardzo się cieszę!!! :) Ja już we wtorek mam usg... mam nadzieje ze zobacze cos poza pęcherzykiem i ciałkiem żółtkowym... bedzie to 6 tyg i 5 dni.. wiec moze moze...:)
I oby ten paskudny wirus co sie we mnie panoszy nie narobil zadnych szkod!! :)

Spojrzałam w reszte wynikow VRDL, glukoza i morfologia wszystko w normie :)

reklama
xdorotaa:7692222 pisze:
Nanulika świetnie ze tak przyrosła!!! Bardzo się cieszę!!! :) Ja już we wtorek mam usg... mam nadzieje ze zobacze cos poza pęcherzykiem i ciałkiem żółtkowym... bedzie to 6 tyg i 5 dni.. wiec moze moze...:)
I oby ten paskudny wirus co sie we mnie panoszy nie narobil zadnych szkod!! :)

Spojrzałam w reszte wynikow VRDL, glukoza i morfologia wszystko w normie :)
Dzieki,ja tez mega sie ciesze! Wg betki 4ty ttydz,wg OM 6sty.... hmmm... ja do gina na usg 8go dopiero wg om to bedzie chyba 8smy tydz! Wtedy musi juz byc cos widac.....

Do góry