mlodak
Mama Szymusia :)
w sumie u nas ten termin porodu jest brany pod uwage tylko przy przenoszeniu , z mlodym jak bylam to wywolywali 2 tyg po terminie, a tu nie wiem jak jest. a z usg to u mnie z mlodym tez ciagle byl 2 tyg za maly od samego poczatku no i tez mowili ze USG moze sie mylic 250 g w jedna badz druga a wychodzilo tak jak wychodzilo, mial miec 52 cm i 3200 a mial 4000 i 60 wiec jak widac roznica wieksza, zreszta na pazdzierniku wiele bylo przypadkow bledow usg o ponad kg, nie bylam wyjatkiem, i w jedna i druga strone. no i z mlodym to ja moglam sie pomyslic co do okresu, wpadka byla wiec podalam date OM taka jak mi sie wydawalaa teraz zupelnie inaczej bo znalam dokladna
ja sie zaraz do ortodonty szykuje. kiedy ona wreszcie zjejmie ze mnie to zelastwo?:/
Cerita ja mialam dokladnie tak samo po fenoterolu. i isoptin tez bralam ale jakos i tak niewiele to pomagalo.
To ja się pochwalę - 16 maja mam mieć zdejmowany aparacik:-). Na samą myśl gęba mi się cieszy bo mimo iż krótko noszę (od 2 sierpnia 2010) to juz mam dośc tego ciągłego czyszczenia drutów.
Zębiska wyprostowały się cudownie, więc ortodontka zdecydowała o zdjęciu.
Tylko najgorsze, że będę miała ruchomy retainer i przez pierwsze 2 tygodnie muszę go nosić praktycznie cały czas, więc i tak na czas porodu i pobytu w szpitalu mnie nie ominie dyskomfort w związku z dłubaniem w zębach.
Wszystkim przeziębionym współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia!

robię postępy antyleniuchowe - wyczesałam psy, pomyłam wszystkie spacerowe buciory, bo ubłocone były niemożliwie i pozamiatałam, zjadłam obiadek odgrzewany z wczoraj i teraz będę myć podłogi, ale najpierw troszkę odpoczynku, bo z brzucha mi się kamień zrobił
na przełomie 27/28 tygodnia miał 900 g