reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

hejka wieczorkiem :tak:

Oj współczuję Wam tych wiecznych telefonów, sms-ów i komentarzy jak jesteście po terminie. Toż to oszaleć można :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Verita - ale masz uparciuszka :shocked2:. Trzymam kciuki aby dzisiaj w nocy samo się zaczęło!

Klusia - ja bym poszła w sobotę :tak:. Tym bardziej, że jesteś już po terminie, no i macierzyński już leci a szkoda go tracić ;-)

Ja dzisiaj miałam wizytę - i tak lekarz nie wyjął mi krążka, bo szyjka się skraca i po wyjęciu zaczęłaby się akcja porodowa :baffled:. A że mam mieć cc to lepiej poczekać.... Czyli mam się oszczędzać :tak: ale te skurcze i bóle brzucha zaczynają się samoistnie i bądź tu mądra :confused:
No i ustaliliśmy że 13 czerwca po godz. 21 mam dzwonić do gina i cesarkę będę miała 14 lub 15 czerwca (wszystko zależy od sytuacji w szpitalu). Pod warunkiem, że dotrwam :dry: - jakby coś zaczęło się dziać to mam biegiem jechać do szpitala a w między czasie dzwonić do gina.
Chciałabym doczekać bo:
1. 9 czerwca Maciek ma urodziny i chciałabym na nich być
2. nie spakowałam jeszcze torby - ale lekarz kazał kategorycznie mi się spakować ;-)

A i pytałam o soczewki - powiedział, że przy cesarce w przypadku znieczulenia od pasa w dół z medycznego punktu widzenia nie ma przeciwwskazań :tak: . Natomiast przy nieczunieniu ogólnym - trzeba je zdjąć.
Przy porodzie sn - lepiej nie zakładać :tak:. Bo nigdy nie wiadomo jak zakończy się akcja porodowa czy nie będzie konieczne znieczulenie ogólne.

reklama
hejka wieczorkiem :tak:

Oj współczuję Wam tych wiecznych telefonów, sms-ów i komentarzy jak jesteście po terminie. Toż to oszaleć można :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Verita - ale masz uparciuszka :shocked2:. Trzymam kciuki aby dzisiaj w nocy samo się zaczęło!

Klusia - ja bym poszła w sobotę :tak:. Tym bardziej, że jesteś już po terminie, no i macierzyński już leci a szkoda go tracić ;-)

Ja dzisiaj miałam wizytę - i tak lekarz nie wyjął mi krążka, bo szyjka się skraca i po wyjęciu zaczęłaby się akcja porodowa :baffled:. A że mam mieć cc to lepiej poczekać.... Czyli mam się oszczędzać :tak: ale te skurcze i bóle brzucha zaczynają się samoistnie i bądź tu mądra :confused:
No i ustaliliśmy że 13 czerwca po godz. 21 mam dzwonić do gina i cesarkę będę miała 14 lub 15 czerwca (wszystko zależy od sytuacji w szpitalu). Pod warunkiem, że dotrwam :dry: - jakby coś zaczęło się dziać to mam biegiem jechać do szpitala a w między czasie dzwonić do gina.
Chciałabym doczekać bo:
1. 9 czerwca Maciek ma urodziny i chciałabym na nich być
2. nie spakowałam jeszcze torby - ale lekarz kazał kategorycznie mi się spakować ;-)

A i pytałam o soczewki - powiedział, że przy cesarce w przypadku znieczulenia od pasa w dół z medycznego punktu widzenia nie ma przeciwwskazań :tak: . Natomiast przy nieczunieniu ogólnym - trzeba je zdjąć.

Przy porodzie sn - lepiej nie zakładać :tak:. Bo nigdy nie wiadomo jak zakończy się akcja porodowa czy nie będzie konieczne znieczulenie ogólne.
No to już własciwie wiesz, kiedy możesz urodzić :D Ale fajnie, a ja nie wiem ;P

Ja przy CC miałam soczewki a miałam znieczulenie ogólne :tak: Ja to się bez soczewek nie ruszam i nawet się nie zastanawiam ani nikomu nie mówię, mam soczewki i tyle ;P

Rysica- kto wie, moze bedzie jak mowisz, choc powiem, ze juz probowalam i jak nigdy nie mialam problemu zeby zaciagnac go do lozka tak teraz sie uparl i mowi ze latwy nie jest :-D zobaczymy po pologu jak jemu bedzie sie chcialo a ja powiem NIE :-D:-D:-D zobaczymy kto bedzie sie smial :dry:

Klusia- wiem co czujesz, tez bym wolala zeby to bylo naturalne ale jak to sie tak przedluza to lepiej juz isc na to wywolanie, trudno ale bedziesz juz spokojniesza :tak:

Klusia IDŹ na wywołanie!!! Już i tak jesteś tyle po terminie, ja bym szła! Bo po terminie to im później tym więcej złego się może zdarzyć... Sobota - spokój będzie :) i w tygodniu wyjdziecie :) idealna sytuacja :D

Dzięki dziewczyny, pomogłyście mi;).
Jutro rano ktg, zobaczymy co mi powiedzą. Jak bez zmian, to dzwonię do położnej i potwierdzam sobotę.
Powie Wam, że zaczynam się bać:baffled:. Jakoś tak nie przejmowałam się, ale jak wiem,że to JUZ...
Nie wiem co mnie czeka, bo pierwszy poród trwał i trwał, a i tak cesarką się skończyło.
Ale teraz jest położna i wierzę, że ona zrobi wszystko bym się tak nie męczyła jak wtedy.
Tak więc sobota...chyba, że coś się wcześniej wydarzy...
Moja mama ma przyjechać w piątek, bo ma wolne w pracy, stęskniła się głównie za wnuczkiem. A może i wnuczkę już zobaczy jak zostanie do niedzieli.:-)
A jutro urodzinki męża...Nie chciałabym w jego urodziny. Z drugiej strony nie mam prezentu...:/

KluSia,ja jestem od piatku na Woloskiej i jesli dobrze pamietam to Ty tez chcesz tam rodzic. , takze zapraszam:). Ciekawe co tam u Buziaka..... Ja znowu spac nie moge:(

Dzień dobry
Od godziny nie śpię:baffled:

Aylin
powodzenia na wizycie

Przestałam odbierać telefon i odpisywać na sms, koleżanka napisała do mnie przed 24 że cały dzień chodziłam jej po głowie więc pewnie już urodziłam i mnie kuźwa obudziła :wściekła/y: a najbardziej wkurzają mnie osoby które na co dzień nawet ze mną nie za bardzo gadają a teraz ciekawość zżera no bo troska to na bank przez nich nie przemawia

Śniło mi się że najlepsi kumple mojego byłego faceta chcieli mnie zabić, ja miewam porąbane sny ale w ciąży to przesada

Dobrego dnia kobitki

Witajcie i dajcie ciepełka z Polski tutaj od 1 czerwca kalendarzowa zima:dry:rano było 3 stopnie i tak do 11 brrrr......

Dzień dobry
Od godziny nie śpię:baffled:

Aylin
powodzenia na wizycie

Przestałam odbierać telefon i odpisywać na sms, koleżanka napisała do mnie przed 24 że cały dzień chodziłam jej po głowie więc pewnie już urodziłam i mnie kuźwa obudziła :wściekła/y: a najbardziej wkurzają mnie osoby które na co dzień nawet ze mną nie za bardzo gadają a teraz ciekawość zżera no bo troska to na bank przez nich nie przemawia

Śniło mi się że najlepsi kumple mojego byłego faceta chcieli mnie zabić, ja miewam porąbane sny ale w ciąży to przesada

Dobrego dnia kobitki
Sen to zawsze odwrotność śmierć to nowe życie.....więc może sie rozpakujesz dziś lub jutro:-)

reklama
A mnie sie snilo, ze Natalia urodzila sie wyjatkowo brzydka- wygladala jak moja chrzestna:). A jej wyglad to teraz ostatnia rzecz, o ktorej mysle........ Jeju ka juz chce miec to cc za soba, bo jestem klebkiem nerwow....

Ostatnia edycja:
Do góry