reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

dobry!

Bąblik współczuję
[*]

Kamila powodzenia &&&&&&&&&&&&&&&&&&

Iwon mnie się druga fryzurka bardziej podoba, ale ja ogólnie wolę taki "luz",a bob to mi się z elegancją kojarzy

ja nadal w dwupaku, planów na dziś brak, posprzątałabym, ale urwałam ostatnio rurę od odkurzacza, a m nie ma teraz i nie ma mi kto naprawić, co by się chociaż na jeden raz nadawało

reklama
Kąpiel - relaks dla noworodka - Wykop.pl

ja tak chcę :D żeby Boro tak się dawał kąpać i żeby MNIE ktoś tak wykąpał :)

CUDNE!!! Mi się bardzo podoba taka kąpiel :) Widać jak bardzo to relaksuje maluszka, tylko ile wody na to trzeba zużyć ;P Ale ten maluch tam prawie usnął w tej umywalce!!! A woda to chyba miała łagodny strumień tylko mocno spieniona była ;)

Mamina - no niezłą akcja z tymi postami

Bąblik - współczuję śmierci wujka :(

Iwona - ja bym zrobiła boba, będzie dużo lżej a i tak zaraz odrośnie! Ja mam teraz coś tej długości (no trochę krócej) i przynajmniej jest mi lekko i chłodno na szyi i łatwo się i szybko myje i suszy ;)

Dzięki
Wiecie co, po ciąży z Szymkiem, gdzie o każdy dzień w szpitalu walczyliśmy, nie przypuszczałam, że dotrwam do tego tygodnia w ciąży......... ;P

Ale tu się ostatnio mało dzieje, jeszcze niedawno nie dało rady Was nadrobić ;-) Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy jak już się mamuśki ogarną z maleństwami :tak:

Zaza, rysica dzięki za podpowiedź w sprawie fryzurki :happy2: Jeszcze się nie zdecydowałam, myślę że stanie się to na fotelu i będzie "a tnij Karola jak uważasz" :-D;-)

Ja dzisiaj też mam wizytę u gina, ale pewnie żadnych rewelacji nie będzie ...

Kąpiel - relaks dla noworodka - Wykop.pl

ja tak chcę :D żeby Boro tak się dawał kąpać i żeby MNIE ktoś tak wykąpał :)

A ja się poryczałam.... ze wzruszenia :sorry2: Ta melodia i ten dzieciaczek... cud ...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ruda to moj kompletnie odwrotnie hehe:) moj ma pajaca, i zawiniety jest w kocyk po same usta, glowe przykryta musi miec ze tylko nos wystaje i koldra przykryty. jemu ciagle jest zimno. w szpitalu go dorzewali i w domu tez poki go nie zapakuje jak eskimosa to nie zasnie i broda nie przestanie latac. ciekawe co ja zrobie z tymi rampersami jak on taki cieplolubny hehe.

a co do podpasek to ja podklady porodowe tylko 2 dni w szpitalu uzywalam i potem jeden dzien te grubsze podpaski z belli a juz jak do domu wyszlismy to cienkie z belli, albo te cienkie biedronkowe, w suemie to u mnie tez nie leci , tak asekuracyjnie bardziej bo co pare dni cos tam jest. a takie bez kleju podpaski to moze w aptece popytac...albo w wiekszym sklepie znalezc najtansze podpaski moze beda bez kleju...jeszcze pare lat temu takie widzialam w sklepach bez tego kleju...moze jeszcze sa.

Witam I ja
Iwon - ja bym jednak wybrala opcje w ktorej zawsze moglabym zwiazac wlosy w kitke :tak: czy koczka czy poprostu spiac w artystyczny nielad:tak: a to szczegolnie praktyczne przy bobasie:tak:. Przy pierwszej ciazy mialam fryz jak na pierwszej fotce I jak dla mnie to bylo nieporozumienie ni to spac ni to jakis beret zarzucic, tylko ciagle ukladanie I dlatego szybko opitolilam sie na bardzo krotkie okolo 3 cm:tak: teraz mam bardzo dlugie bo za polowae plecow juz I to mi odpowiada bo wiele opcji mam.

U nas bez zniam ciagly dwupak :tak: Weekend z mezusiem I synem na wyjazdach spedzony I dlatego mnie tu nie bylo. Dzisiaj remontu kuchni ciag dalszy I moze dzis juz meble wstawia:tak:.
ide was nadrobic
milego dzionka

Ostatnia edycja:
mnie lekarka w szpitalu mówiła, że przez jakiś czas po porodzie organizm dziecka sie oczyszcza i do ilus tygodni nie przejmujemy sie (nie pamietam ile 3-4?) tym.

Jasiek też był dogrzewany i w szpitalu opatulany,ale on zawsze był spocony i ja go wyciągałam.A w domu to już zupełnie,nawet jak ma czkawkę to się z kocyka wykopuje albo płacze:szok:
A jak chcę mu łebek przykryć to ewentualnie pieluszką,bo nienawidzi czapek i jak idziemy na dwór to zakładam mu najcieńszą jaką mam a i tak się wierci,żeby ją zdjąć!

A takie najzwyklejsze,najtańsze podpaski bez kleju u nas są w kauflandzie,więc może w PL też.

Czas na mnie!
Na 13.30 jadę na KTG i zobaczymy co dalej.
Jakby co napiszę sms-a, ale równie dobrze o 15 mogę być ponownie w domku!
Proszę ślicznie o kciuki :-)

reklama
Niezapominajka nie przegapisz porodu spokojna twoja rozczochrana :D
Za moment urodzisz przy takich objawach.
Ja znowu zero jakichkolwiek objawow.
Mamina pocieszający jest fakt, że mam te "objawy" od paru dni ;)

Ja siedzę w domku, zupełnie nie mam co robić. Wstawiłam zupkę, trochę ogarnełąm, ale i nie chce mi się i nie mam siły brać się za jakieś grubsze rzeczy. Na forum rzeczywiście nic się nie dzieje;( a ja należę do osób, które odwiedzają konkretne strony na necie, po czym zaczynaja się nudzić. No i jestem na etapie nudzenia się;)

Nasze mamuski mają pełne ręce roboty;) Ja to im dłużej czekam tym bardziej się boję i porodu i wogóle tego co mnie czeka..;) ale raczej tej całej reszzty na pozytywnie.
Qrde boli mnie głowa nooo..

Do góry