• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Kamilka z Milanem bedzie dobrze zobaczYsz a Wiktor sobie poradzi to juz duzy chlopaczek zobacz jak doroslal odkad Milan sie pojawil :)

Buterfly gratulacje super robota :*****

Jak czytam o waszych tesciowkach to mam ubaw po pachy. Dzieki bogu ze ja jestem het daleko od swojej. Choc ja mam tak niewyparzony jezyk ze pewnie nawet by nie probowala mnie pouczac.

Z poloznej "na bogato" leje do teraz. No tak nie ma to jak elegancja francja. Tu polozne to takie mile cioteczki ;) zagaduja mojego wscipskiego psa, sa ubrane jakby wlasnie wracaly z sobotnich zakupow i rozmawiaja ze mna jakby mnie znaly sto lat.
Moja malutka przybiera na wadze. Dzis ma tydzien i ju ma wage z porodu (ponad 3kg). Polozna powiedziala ze jak przybiera to mam sie nie martwic ze je za krotko. Widac mam duze cisnienie z cyca wiec i karmienie trwa krocej. Ps nogi wciaz sa spuchniete i nie mieszcze sie w zadne ale to zadne jeansy :( ja pierd.ole co z dol. Juz nie wiem czY tak sie spaslam czy cala jestem opuchnieta

reklama
mamina - u mnie to samo opuchlizna na prawej nodze jest wieksza niz przed:szok:, moje stopy to takie ceglowki prostokatne i czerwone:wściekła/y:. Do ciuchow z przed ciazy to ja nawet nie podjezdzam bo wiem jak mnie to wku...wi.
U nas tez dzisiaj polozna byla i wazyla mloda i w 3dobie waga wrocila do wagi porodowej :tak: czyli super. Mloda zolta jak kurczak ale jeszcze sie tym nie martwie zobaczymy jak bedzie w 10 dobie:tak:.

Kobiety ratujcie moje cyce to juz przegiecie takich dojarni to ja nawet z mlodym nie mialam:szok: a bola jak sam sk....yn juz nie wiem co robic????

mamina - u mnie to samo opuchlizna na prawej nodze jest wieksza niz przed:szok:, moje stopy to takie ceglowki prostokatne i czerwone:wściekła/y:. Do ciuchow z przed ciazy to ja nawet nie podjezdzam bo wiem jak mnie to wku...wi.
U nas tez dzisiaj polozna byla i wazyla mloda i w 3dobie waga wrocila do wagi porodowej :tak: czyli super. Mloda zolta jak kurczak ale jeszcze sie tym nie martwie zobaczymy jak bedzie w 10 dobie:tak:.

Kobiety ratujcie moje cyce to juz przegiecie takich dojarni to ja nawet z mlodym nie mialam:szok: a bola jak sam sk....yn juz nie wiem co robic????
kochana też ta przechodziłam z cycami i tak jak pisała kamila tak jest w 3-4 dobie ja wkładałam w cyce kapuste-liście ulga taka że szok próbowałam ściągać ale to nic nie dawało:-) teraz już jest lepiej tyle że brodawki popękały nakładałam nakładki ale mała ma tak małą buźkę że się krztusiła
a co do nóg też były napuchnięte ale jak zrobiłam kupe to zeszło sorry za bezpośredniość :-D
pozdrawiam

Siula mi zrobienie kupy nic nie dalo. Ponoc do 2tygodni moze tak byc.
Gkvp wyslij swojego po kapuste nie ma rady i nie dotykaj cycow. Spytaj gp musza byc jakies tabletki na spalenie pokarmu. Jeszcze jakis stan zapalny ci sie zrobi

Jeśli bolą Cię też sutki to ja polecam wkładki medela:

Miękka silikonowa osłonka piersi (2szt.) | Dla mamy \ Wkładki i osłonki Karmienie \ Karmienie piersią \ Wkładki i osłonki Dla mamy \ Medela Medela \ Pielęgnacja piersi | MamaBebe.pl

Myślałam, że zwariuję z bólu jak mi ciuchy drażniły sutki i te wkładki bardzo pomogły. Poza tym jak smarowałam Purelanem (który też polecam), to przynajmniej te wkładki zabezpieczały przed jego wycieraniem się o ubrania.

Ja smarowałam lanoliną lansiloh do kupienia w aptekach - czysta lanolina nie trzeba zmywać przed karmieniem. Ale dodatkowo pomogło używanie wkładek na cycuchy bo trzymają temperaturę a chyba najbardziej bolało gdy Gocha rozgryzała takie zziębnięte pomarszczone brodawki. Teraz się nauczyłyśmy karmić i jest git ale wkładki noszę cały czas polecam:)

Miałam różne próbki ale najfajniejsze jak na razie to Johnson's - niezbyt duże nie odznaczają się tak i trzymają bez problemu nawet gdy pasków nie odklejam.

reklama
Ja smarowałam lanoliną lansiloh do kupienia w aptekach - czysta lanolina nie trzeba zmywać przed karmieniem. Ale dodatkowo pomogło używanie wkładek na cycuchy bo trzymają temperaturę a chyba najbardziej bolało gdy Gocha rozgryzała takie zziębnięte pomarszczone brodawki. Teraz się nauczyłyśmy karmić i jest git ale wkładki noszę cały czas polecam:)

Miałam różne próbki ale najfajniejsze jak na razie to Johnson's - niezbyt duże nie odznaczają się tak i trzymają bez problemu nawet gdy pasków nie odklejam.

Ja brodawki smarowałam Maltanem- polecone przez pielęgniarki w szpitalu, a jeśli chodzi o wkładki na cycki to ja dalej szukam- Johnson's mnie drażni bo zostawia mi na brodawkach takie drobne włókna i muszę uważać, by Julek się tego nie najadł.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry