reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Nam położna mówiła ze teraz nie ingeruje się w zdne "otwory" ciała. Maź płodowa z "kokoszki" ma wyjśc sama, uszu się nie czyści, nosek nak nie trzeba to też w spokoju zostawiamy.

reklama
My tu gadu gadu a ja patrze co mi tak mokro pacze i nie wierze wielka plama na bluzce :) wszystko dlatego ze mala pospala troche dluzej.
Wygladam jak siedem nieszczesc: bez makijazu, duupa jak szafa, cyce jak donice, kazdy wlos w inna strone, poplamiona i na bank czuc mnie mlekiem.
A zapomnialam dodac ze mam pryszcza ma brodzie. Ktos mnie przebije?

Ja malej z wierzchu tamponem waty i woda przecieram. Nic w srodku nie dotykam. Jestem zdania ze takie dzieciatko nie potrzebuje mega szorowania czy innych zabiegow. Im prostsze metody tym lepiej. Nie uzywam zadnych balsamow ani kremow dla niej. Tylko mam bepanten na wszelki. Jade glownie woda. Zamierzam ja niedlugo zamienic na napar z rumianku.

My tu gadu gadu a ja patrze co mi tak mokro pacze i nie wierze wielka plama na bluzce :) wszystko dlatego ze mala pospala troche dluzej.
Wygladam jak siedem nieszczesc: bez makijazu, duupa jak szafa, cyce jak donice, kazdy wlos w inna strone, poplamiona i na bank czuc mnie mlekiem.
A zapomnialam dodac ze mam pryszcza ma brodzie. Ktos mnie przebije?

Od tygodnia właściwie nie wychodzę z domu tylko raz do usc.
Włosy zdołałam umyć dziś rano po chyba 4 dniach.
O mojej dupie nie będę pisać bo wyglądam jakoś nieproporcjonalnie.
Włosy mi zarosły więc grzywka do nosa prawie wk*** mnie bo włazi wszędzie.
Chodzę po domu w getrach i koszulce rozpinanej do karmienia i czuję się jak mleczarnia zawodowa.
Mlekiem jadę na bank bo też leciało mi dziś z drugiej donicy przy okazji karmienia.

I, last but not least, Gosia dziś obsrała moją druga bluzkę rozpinaną do karmienia. Tak sobie siedziałyśmy ja wpadłam na pomysł żeby jej się dupka trochu przewietrzyła zawinęłam we flanelową pieluszkę i na brzuszek do mamy... jelita lubią takie ruchy;)

A w ramach doła: ciągle jesteśmy na etapie kupowania wózka - teraz już kasa jest ale szukam jakiejś fajnej oferty. A P kontestuje i filtruje moje wyniki poszukiwań (np. że kolor czarny itd).

Jeszcze jedno: hormonalnie tak czasem mnie złapie, że dziś się wzruszyłam śpiewając Gosi "How deep is your love" razem z bee gees.
Bee Gees - How Deep Is Your Love ( Original ) HQ [ NO CONCERT / NO KARAOKE ] - YouTube

Czy ktoś staje do tych zawodów czy już wygrałam?;)

Zapomniałam: pocę się jak nie wiem co w nocy - po prostu strasznie.

nie umiem obciąć dziecku paznokci :(

December ja podeszłam do tego na luzie ii gdy Gocha spała i dała sobie wyciągnąć rączkę to obciachałam ile się dało bezpiecznie. Idealnie nie jest ale jutro będę poprawiać.
Przynajmniej palce są całe;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja też nie chciałam zbyt dużo chemii używać i do kąpieli stosowałam tylko emolium, ale małej zaczęła się skóra na stópkach łuszczyć, więc dziś zakupiłam oliwkę i wysmarowałam ją przed kąpielą.
A kokoszkę traktuję wacikiem zmoczonym w przegotowanej wodzie, ale nie gmeram za bardzo ;-)

Kurcze nasza Zośka ma już kolki :-(

Ja też nie chciałam zbyt dużo chemii używać i do kąpieli stosowałam tylko emolium, ale małej zaczęła się skóra na stópkach łuszczyć, więc dziś zakupiłam oliwkę i wysmarowałam ją przed kąpielą.
A kokoszkę traktuję wacikiem zmoczonym w przegotowanej wodzie, ale nie gmeram za bardzo ;-)
Kurcze nasza Zośka ma już kolki :-(

Maćku mi położna powiedziała, ze skóra się musi złuszczyć po tych 9 meisiacach w wodzie. Wojtowi łuszczyla się prawie na całym ciele. Na czółku ma do tego trochę ciemieniuchy, wiec cały ejst połuszczony, ale już mu to mija.
Do kąpieli używam Oilatum, nie smaruję niczym - wczoraj tylko troszkę łydki kremem Emolium bo ju długo były złuszczone i trochę łądniejsze są dziś.

Wojtek ma za to chyba skok rozwojowy, bo od soboty jest ma-sia-kja (cytuję moją starsza córkę :) ). Działa dwustanowo - śpi i płacze. Nie wyglada mi to na kolkę bo wzdęć nie ma, ale ryk jest nieziemski, szczególnie gdy go jednak na chwilę odłożę i coś próbuję zrobić, np. isć do WC :). A tak poza tym chwile kiedy nie śpi mijają mi na chodzeniu po domu, pzytulaniu i śpoewaniu kołysanek, to czasmi pomaga, ale niezawsze. Rąk i nóg nie czuję...

Dziewczyny, ze mozemy rozbić ten wątek na kilka mniejszych ?
Starsznie trudni się po nim poruszać, bo jest wiele tematów.. Na listopadówkach miałyśmy oddzielne wątki na pielęgnację maluchow, rozwój, spanie - to ejst naprawde bardzo wygodne, szczególnie jak się zadaje jakieś pytanie i potem próbujesz znaleźć odpowiedź.. Tutaj trzeba strasznie dużo wertować.

Ostatnia edycja:
maćku my kąpiemy w oilatum i generalnie nic więcej ale też nam się skóra na stópkach zaczynała łuszczyć i użyłam kremu pielęgnacyjnego johnsona i po sprawie :tak:

reklama
Miałam różne próbki ale najfajniejsze jak na razie to Johnson's - niezbyt duże nie odznaczają się tak i trzymają bez problemu nawet gdy pasków nie odklejam.
Mnie też wkurzają kłaczki, które po sobie pozostawiają ;-)

Jeszcze jedno: hormonalnie tak czasem mnie złapie, że dziś się wzruszyłam śpiewając Gosi "How deep is your love" razem z bee gees.
Bee Gees - How Deep Is Your Love ( Original ) HQ [ NO CONCERT / NO KARAOKE ] - YouTube

Czy ktoś staje do tych zawodów czy już wygrałam?;)
Ja nie potrzebuję żadnych specjalnych bodźców, żeby się rozryczeć. Wystarczy, że na małą spojrzę :sorry:

Do góry