reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

O to napisz.koniecznie co ci powiedzial o tym dokarmianiu butla. Ja sie czuje troche jak kwoka bo nie moge wyjsc z domu nawet na sekunde. Moj maz ma wizje ze ona zacznie plakac a bez mleka on jej nie uspokoi. Boje sie butli bo boje sie kolek i innych cudow plus tego ze odrzuci moja piers.

Co do syfow to juz mam dwa :/

Babki pt cycki na wierzchu czyt karmiace a wy sobie kupowalyscie specjalne bluzki? Czy rozciagacie te ktore macie? Jak tu sie ubierac teraz co by bylo latwo karmic?

mamina ja dokłądnie tak miałam przy Ali, dlatego teraz próbuję odciągać ile się da, ale średnio mi idzie. Do sklepu na 15 minut sama wyszłam pierwszy raz po 3 miesiacach !!! Ale myślałam ze już sfiksuję.

co do bluzek to też jest moja zmora, bo długo karmiłam. W zimie to jeszcze było pół biedy bo od razu zakłądałam, ze na dworze przecież karmic nie bedę, a teraz szczególnie jak idę na plac zabaw to nie będę dziecka od zabawy odrywac i gnać do domu.
Wiec z ubraniem jest problem - bluzek przeznaczonych do akrmienia jest baaardzo mało i są diabelnie drogie. Ja poluję na wszelkiego typu kopertowe i rozpinane, ale teraz jak na złosc też trudno trafić. Czasem na allegro coś się znajdzie, teraz kupiłam sobie takie tuniki: SUKIENKA tunika DWUKOLOROWA L kopertowy dekolt (2385652271) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ale na te upaly są za gorące.

Tak wiec ubranie to jest problem, mamina jak znajdziesz w necie coś ciekawego dawaj znać. Najgorsze jest to, ze większosc tych bluzek jest jednobarwna, a ja jestem ciągle pozalewana i plany od razu widać.

kamila, a Wiktor ma jakieś inne objawy ? Mi Ala w zeszłym roku w maju gorączkowała po 39 stopni przez 3 dni i okazało się, ze miałą zakażenie ukladu moczowego. Nie było żadnych innych objawów, troszkę biegunki tylko - z ukłądu moczowego zadnych dolegliwosci. Także dla świętego spokoju zrób mu morze badanie moczu, przynajmniej ogólne.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam,mam do sprzedania 2 opakowania Sab Simplex- niemiecki oryginalny z datą przydatności do 07/2014, który ciocia kupiła dla mojej córci w aptece w Niemczech, stety niestety nam się nie przydał. Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o info na priv
koszt 1 buteleczki to 35 zł -wolałabym sprzedać je razem, wysyłka ok6-7 zł.

mamina ja dokłądnie tak miałam przy Ali, dlatego teraz próbuję odciągać ile się da, ale średnio mi idzie. Do sklepu na 15 minut sama wyszłam pierwszy raz po 3 miesiacach !!! Ale myślałam ze już sfiksuję.

co do bluzek to też jest moja zmora, bo długo karmiłam. W zimie to jeszcze było pół biedy bo od razu zakłądałam, ze na dworze przecież karmic nie bedę, a teraz szczególnie jak idę na plac zabaw to nie będę dziecka od zabawy odrywac i gnać do domu.
Wiec z ubraniem jest problem - bluzek przeznaczonych do akrmienia jest baaardzo mało i są diabelnie drogie. Ja poluję na wszelkiego typu kopertowe i rozpinane, ale teraz jak na złosc też trudno trafić. Czasem na allegro coś się znajdzie, teraz kupiłam sobie takie tuniki: SUKIENKA tunika DWUKOLOROWA L kopertowy dekolt (2385652271) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ale na te upaly są za gorące.

Tak wiec ubranie to jest problem, mamina jak znajdziesz w necie coś ciekawego dawaj znać. Najgorsze jest to, ze większosc tych bluzek jest jednobarwna, a ja jestem ciągle pozalewana i plany od razu widać.

kamila, a Wiktor ma jakieś inne objawy ? Mi Ala w zeszłym roku w maju gorączkowała po 39 stopni przez 3 dni i okazało się, ze miałą zakażenie ukladu moczowego. Nie było żadnych innych objawów, troszkę biegunki tylko - z ukłądu moczowego zadnych dolegliwosci. Także dla świętego spokoju zrób mu morze badanie moczu, przynajmniej ogólne.

wiktor ma tylko troche kataru i nic więcej hmm.. moze dzisiaj przejde sie do pediatry :baffled:

Pamka, a po co go tak kremujesz/smarujesz całego ? ma jakieś problemy ze skórką ?
Bo samo Emolium czy Oilatum jest bardzo dobre, skóra jest bardzo łądnie nawilżona a to łuszczenie zaraz samo minie - i ile nie ejst jakieś chorobowe.

Melduje, ze u nas ok :-) Dzis Monika miala pobrana krew na badania m.in. zoltaczki, i ok 13 beda wyniki wiec bedziemy wiedziec, czy wychodzimy. Karmie tylko piersia :-D Monika to maly typowy grzeczny ssak, je aktywnie 20 minut, po czym z mocnym cmoknieciem sie odsysa i spi 2-3 h. A ja pokarmu mam coraz wiecej i poki co starcza :-) no i piersi nie bola bo slicznie chwyta :-) oby tak dalej i oby nas do domu puscili
Kurcze powiem Wam, ze porod i udane karmienie to fajne przezycie :-)

ja wczoraj też sukces: dałam rade pojechać do galerii gdy mama pilnowała malego. a wieczorem kąpiel po raz pierwszy bez ryku. pobudki o 2,3 i 5...j niesteety jachu ssobie upodobał 5 raano na kupę... już 3 noc z rzędu. a jak cisnie to płacze więc mamy pół godziny z głowy :-/

Melduje, ze u nas ok :-) Dzis Monika miala pobrana krew na badania m.in. zoltaczki, i ok 13 beda wyniki wiec bedziemy wiedziec, czy wychodzimy. Karmie tylko piersia :-D Monika to maly typowy grzeczny ssak, je aktywnie 20 minut, po czym z mocnym cmoknieciem sie odsysa i spi 2-3 h. A ja pokarmu mam coraz wiecej i poki co starcza :-) no i piersi nie bola bo slicznie chwyta :-) oby tak dalej i oby nas do domu puscili
Kurcze powiem Wam, ze porod i udane karmienie to fajne przezycie :-)

Tak, udane karmienie to połowa sukcesu. Moja też od poczatku bez problemów się przysysa, wręcz sama pełza do sutka i chwyta;-) Szybkiego powrotu do domu!

Tak, udane karmienie to połowa sukcesu. Moja też od poczatku bez problemów się przysysa, wręcz sama pełza do sutka i chwyta;-) Szybkiego powrotu do domu!

to prawda, ja leżałam z dziewczyną która miała płąskie brodawki i widziałam jak się stersowała. Jak jej lekarka powieziała i pokazała, ze ma pokarm (bo długo nic nie miała), to dziewczyna aż się popłakała z radosci..

A ja byłam przy Ali przekonana ze każde dziecko do tego ccya tak samo przywiązane, Ala automatycznie buzię do cycka odwracała, buzię otwierała albo jak kura mnie dziobałą szukajac :). Wojtek w ogóle tego nie robi, sam główki do piersi nie zwraca, musze go dosłownie "przystawić", wtedy ssie, ale poza tym niezbyt jest zainteresowany. Czasami ewidentnie tylko chce ssać, wkurza go ze mleko leci, ale smoczka nie chce.

reklama
Wracajac do ciuchow to nosze bluzki z ogromniastymi dekoldami ala opadakace z ramienia, wycinam w tshirtach glebszy dekold.....jakies bluzeczki rozciagliwe z zatrzaskami na klacie i tak sobie radze. Tylko ze to w domu i do ludzi w tym nie wychodzilam

Do góry