reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Hej,
zjadłam sniadanie wzielam prysznic i ide spać. Moja od 4 dzis nie zasnela - gadala do mnie. A co ja chciałam się zdrzemnąć to ona w ryk. Sens jasny - mama słuchaj jak opowiadam. I juZ teraz ledwo na oczy patrze...

reklama
Witam się z rana,
noc spokojna po męczącym dniu. W ciągu dnia Gocha budziła się co 1,5/2 g i jedzenie a wieczór tradycyjnie maruda i wisiała na cycu co chwilę. P przewietrzyl mieszkanie tzn przeciagi a my się chowalysmy w bezpiecznych miejscach, zrobiło się chłodniej i Gocha odetchnęła. Kąpiel tez zrobiła swoje relaks.
W nocy pobudka co 3 g jak w zegarku. Ale szybkie szamanie dosłownie parę minut, bek i lulu. No problem;-)
Czyli wniosek: dziennie podraznienie reakcją na upały.
11 - 2 - 5 - 8 - teraz leży i głosi;-)

No i W KOŃCU zamówiłam wózek:-):-):-):-):-) yey:-):-)

Teraz tylko czekam na kuriera i spacerki here we come:-):-)

witam
zwazylismy sie dzis rano i w koncu odrobil urodzeniowa z nawiazka... wazy 3750.

moj tez raczki pakuje do buzi od tygodnia gdzies. i chyba zaczal celowo uderzac w pluszowa pilke ktora ma w lozeczku

msmickey to rychlo w czas z tym wozkiem :-D jaki kupiliscie?

ja dzis czekam na przesylke z niania elektroniczna jak na zbawienie :-):-):-)

witam
zwazylismy sie dzis rano i w koncu odrobil urodzeniowa z nawiazka... wazy 3750.

moj tez raczki pakuje do buzi od tygodnia gdzies. i chyba zaczal celowo uderzac w pluszowa pilke ktora ma w lozeczku

msmickey to rychlo w czas z tym wozkiem :-D jaki kupiliscie?

ja dzis czekam na przesylke z niania elektroniczna jak na zbawienie :-):-):-)

Też tak uważam;-) już szlag mnie trafiał normalnie. No ale taki moment był finansowo gorszy więc się wstrzymywalismy a po porodzie nie miałam siły siedzieć na allegro a to szukalam itd... no ale jest;-) mura 4. Spacerowka bo przyjaciele pozyczyli gondole i fotelik do niej więc mamy komplet. No i że byłam już na granicy wrzenia to zamówiłam nowy choć w cenie b. dobrej.

Addiena a byłaś u tego pediatry, pytałaś o karmienie mieszakne, czy pomyliłam cię z kimś ? Bo już nie wiem
:-(U mnie pediatra powiedziała, że awaryjnie mogę podac MM, tylko, zeby zacząc od HA.

To chyba o mnie chodzi. Mi powiedział pediatra i polożna ze jak mam duzo mleka to sciagać raczej jak mam wyjsc a nie dokarmaić mieszankami. Ale myśle, że od czasu do czasu mieszanke podam. Jeszcze nie uzywalam laktatora wiec nie wiem czy u mnie to bedzie funkcjonowac.

Paula - jak masz problemy z usypianiem, czy próbowałaś może archaicznego sposobu obwijanai dziecka?? Myśmy wczoraj tez nie mogli uśpić małej, już słaniała się ze zmęczenia, ale zamiast spac płakała. Zdesperowana zawinęłam ją jak tortille i uspokoiła się w 5 sekund. Nawet popatrzyła na mnie z taką ulgą. I spała 6 godzin!!! To chyba na prawdę działa. No i właczyłam jej odgłos suszarki. Dziś powtórzymy ten zabieg, i mam nadzieję, że też podziała.

Rano miałam tyle pokarmu w cycach , że strzelał mi chyba na 2 metry!!

Mam dziś wizytę kontrolna u gino. Trzymajcie kciuki, żeby okazała się, że macica się obkurcza. Trochę się stresuję...

Ostatnia edycja:
Dzięki esperanza :)
Eh, no ja próbuję ściągać, chociaż od 3 dni już nie miałam kiedy tego zrobić... A jak nie bede ściągać to nie bedzie się nakrecać i błędne koło.
Dobra, czekam aż mały się obudzi bo chciałam wyjść po warzyywa na bazarek.
Jutro czeka mnie wyprawa na USG z Wojtkiem - mial zalecone kontrolne w wypisie: usg przezciemiączkowe i brzuszka i nerek. Musze ejchać metrem do centrum z nim i z Alą bo w piątki nie chodzi do żłobka wiec bedzie niezła ekspedycja :)

Witam
Co wy tak na ta piekna pogode narzekacie:tak: do Szkocji was tu przywiesc trzeba w te notoryczne deszcze i zmiany pogody co minute:tak: to od razu pokochacie to polskie lato:-D:-D.
Boziu jak ja bym chciala byc teraz w Polsce spacerowac po promenadzie w Ustce zajadac sie goframi z bita smietanka i jagodkami ojjjjjjjjjjjj;-):-)

A u nas wczoraj byl pierwszy spacerek jjuuppii:tak: moze nie do konca bylysmy w ruchu bo non-stop ktos nas zatrzymywal i wrzucal kase do wozka i ogladal Mijeczke - taka Szkocka tradycja ze kladzie sie monety do wozka jak pierwszy raz widzi sie dzieciatko. Z jednej strony fajna tradycja ale jak widze jak mi te lapska do wozka pchaja to cisnienie mi rosnie. No ale coz trzeba przezyc. W sumie bylysmy godz a zaliczylysmy tylko glowna ulice ktora dluga nie jest.
Poza tym dzisiejsza noc duzo lepsza mala Mia spala ladnie i tylko raz sie obudzila na papu. Ale ma taka jedna przetrwa miedzy karmieniami o roznych porach raz w dzien innym razem w nocy ze tylko placze i sie prezy, i nic na nia nie dziala. wczoraj akurat miala miedzy 21sza a 24ta.

Ide troche chatke ogarnoc bo polozna ma dzisiaj przyjsc.

reklama
do mnie też dzisiaj położna przychodzi, ta wypindrzona. Chatę udało mi się wysprzątać już rano, ale nie przesadzałam zbytnio, dom to nie muzeum :)

Pojechaliśmy z Borem zapisać go do państwowego żłobka...szanse na styczeń są nikłe. Jak znam życie miejsce będzie gdy Boro przystąpi do matury.

To dziecko mogłoby non stop jeździć samochodem :D Nigdzie nie jest aż tak spokojny i wyluzowany, nigdzie nie zasypia w locie tak jak w aucie hehe

Do góry