reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Czyli to mogą już być kolki? I jak sobie radziliście? I jak długo trwały?
Ja kupiłam krople Delicol. Można stosować od pierwszego dnia życia i u nas się sprawdzają :tak:

Hej :)

A z fajnych wieści - mam już za sobą pierwszy samodzielny wypad :cool2: Co prawda do marketu, ale zawsze to coś ;-) A propo zamierzam zakupić jakiś elektryczny laktator, bo ten ręczny z aventa jak dla mnie to jakaś pomyłka :no: Co polecacie?
Ja właśnie też jestem na etapie kupowania laktatora elektrycznego, bo ręczny aventu spradza się, owszem, ale już mnie ręka od pompowania boli :sorry2:
Zdecydowałam się na medele.

Jpróbuje uspać dziecko od 4 h godzin i tylko on je i po odbiciu krzyk macie jakies pomysły . Czy to kolka natomiast mu kupka coś nie idzie jak mu pomóc:baffled:
Moja Zojka nie robiła kupki już tydzień. ALe jeśli jest na cycu to ponoć nie szkodzi...

Nasza mała też dzisiaj jakaś niespokojna, ale widocznie coś musi być w pogodzie skoro Wasze szkraby też tak mają...
I do tego wyszła jej jakaś wysypka na nózkach i brzuszku i kompletnie nie mam pomysła od czego...:dry:

reklama
Slyszalam ze kolki to wlasnie czesciej maja chlopcy wiec moze cos jest na rzeczy

Bmr to ty nie czekasz az bobo sobie beknie tylko odrazu dajesz go do lozeczka? Ja najgorzej radze sobie w nocy bo karmie 20min a potem czekam i czekam i czekam na bekniecie. Dzis sie poddalam i odlozylam mala spac- bylam zbyt zmeczona.

dziewczyny mi polozna mowila ze jak na piersi tylko jest to nie zawsze musi odbeknac szczegolnie jak nie je szybko i lapczywie. moj po piersi prawie nigdy nie beka i odkladam go od razu bo on nie znosi tej pozycji do bekania wiec po co go denerwowac. tylko kazala na boczku klasc

dokładnie, moja córka w nocy w góle nie dobekiwała - kilka razy czekalam długo długo i dałam sobie spokój. bardzo spokojnie jadła - Wojtek teraz w nocy też spokojnie je i zasypia, sporadczynie zdarza się ze po odłozeniu do łóżeczka 9na boczku zawsze śpi) zaczyna nóżki podkulać, wtedy go odbekuję. Ale w dzień zawsze odbekuje, obżyguje mnie i strasznie ulewa.

Iwon, najlepszy laktator to podobno medela. Ja mam reczny Avent, ale już sobie z nim nieźle radzę :)

dziewczyny, ja chyba moja medele swing bede sprzedawac. Nowka, tylko wyparzona. Ani razu nie uzyta.

Addiena a byłaś u tego pediatry, pytałaś o karmienie mieszakne, czy pomyliłam cię z kimś ? Bo już nie wiem
:-(U mnie pediatra powiedziała, że awaryjnie mogę podac MM, tylko, zeby zacząc od HA.

dokładnie, moja córka w nocy w góle nie dobekiwała - kilka razy czekalam długo długo i dałam sobie spokój. bardzo spokojnie jadła - Wojtek teraz w nocy też spokojnie je i zasypia, sporadczynie zdarza się ze po odłozeniu do łóżeczka 9na boczku zawsze śpi) zaczyna nóżki podkulać, wtedy go odbekuję. Ale w dzień zawsze odbekuje, obżyguje mnie i strasznie ulewa.

Iwon, najlepszy laktator to podobno medela. Ja mam reczny Avent, ale już sobie z nim nieźle radzę :)
W nocy to ja nietomna jestem, wcale nie biorę do beknięcia, bywa, że zasypiam z cycem przy niej, często karmię na leżąco, ona się wpasuje w kojec do karmienia tak, że zasypia w nim często. Trochę to niebezpieczne, że cycem ją przyduszę, ale nie panuje nad tym:zawstydzona/y:. Nie ulewa w nocy, za to w dzień to masakra, prawie za każdym razem, ze włosy nie raz ma zarzygane.
Też mam Avent ręczny, rzadko ściągam, więc nie ma potrzeby zmieniać.

Moja Zojka nie robiła kupki już tydzień. ALe jeśli jest na cycu to ponoć nie szkodzi...

Nasza mała też dzisiaj jakaś niespokojna, ale widocznie coś musi być w pogodzie skoro Wasze szkraby też tak mają...
I do tego wyszła jej jakaś wysypka na nózkach i brzuszku i kompletnie nie mam pomysła od czego...:dry:
Nasz taki ukochany pediatra(no nie spotkałam jeszcze takiego, by zanim weźmie się za badanie z 10 min gadał z dzieckiem!) mówił, że na cycu to 10 dni spokojnie moze nie robić,bo kiedyś z Kubą z takim problemem byliśmy. On miał problem z kupą i dał nam taki sposób na brak kupy:
Pierwszego dnia dać 1 kropelkę z jabłuszka, drugiego 2, trzeciego 3.... i tak aż zacznie sam pić sok z butelki :)
Podziałały:-)
U nas masakra dzień. Nadia mało spała, a jak nie spała to ryk. Nawet na powietrzu była niespokojna. Kuba tez był strasznie niedobry. Oby jutro był lepszy dzień...

Co do lezenia na brzuszku... moj to uwielbia lezy tak pare razy dziennie pieknie dlugo dzwiga glowe i ...uwaga... od 2 tygodni przekreca sie z brzucha na plecy... sama nie moglam w to uwierz...moja tesciowa rowniez...a jak lekarz uslyszal to powiedzial ze niemozliwe... az zobaczyl i zdebial... jak ktos mi powie jak wkleic film to Wam sama pokaze ;)
)
Kubę za chiny nie mozna było na brzuch, strasznie nie lubił. Siostra przeciwnie, dzis po spacerze wyjęłam ją i od razu na brzuch, myślałam, że się obudzi, a tak tak kimała.
Położna radziła przed każdym karmieniem kłaść na brzuch, by odgazować, coś w tym jest.
Nadia też jakoś szybko próbuje się przekręcić na plecy i głowę tez silną ma skubana

Addiena a byłaś u tego pediatry, pytałaś o karmienie mieszakne, czy pomyliłam cię z kimś ? Bo już nie wiem
:-(U mnie pediatra powiedziała, że awaryjnie mogę podac MM, tylko, zeby zacząc od HA.

Nie, to nie ja:)
Ja mialam na poczatku malo pokarmu i dokarmialam enfamilem. Teraz juz UU daja rade, ale awaryjnie mala chetnie pije mieszanke, takze laktator jest mi zbedny, a kupilam nowy tydzien przed porodem.

aha..Klusia- gdzie jedziecie na wakacje? Masz jakies fajne miejsce zeby z malenstwem bylo wygodnie?

Muńka Jasiek też uwielbia taką pozycję:-)I główkę też super trzyma,a dzisiaj odkrył,że ma rączki i może je oglądać i wkłada do dzioba:-D

to moj juz pare razy łapał za fujarke ;)))

Sorki dziewczyny ale odcinam sie od swiata na tydzien, nie ze wzgledu na dziecko a na moj ostatni mega ciezki egzamin :-( musze go zdac i zakonczyc ten rok. A wierzcie mi ze jest ciezko wykorzystuje kazda wolna chwile na nauke i jestem wykonczona padam na twarz....... :-( ale musze....... do uslyszenia za tydzien :-)

Powodzenia!!!!!

Witam sie i zegnam;-)

aha..Klusia- gdzie jedziecie na wakacje? Masz jakies fajne miejsce zeby z malenstwem bylo wygodnie?
Morski Osrodek wczasowy JANTAR _,.-*'`'*-.,_,.-*'`'*-.,_,.-*'`'*-.,__,.-*'`'*-.,_,.-*'`'*-.,_,.-*'`'*-.,_
Wejdź w ofertę. Byliśmy w tej miejscowości, nie podobało mi się ze względu na mało atrakcji, miasto szybko idzie spać...ale jeśli chodzi o wyjazd z dzieckiem to jak najbardziej. A w tym ośrodku super. Jest nad samym morzem, w lesie sosnowym, więc samo zdrowie. domowe jedzonko, plac zabaw itd. Z wyżywieniem za 2 tygodnie w hotelowcu(nie domku) 4500...

reklama
Ja mam kryzys kompletnie nie umiem uspać mojego dziecka czasem do 5 h męcze się aż on pada ze zmęczenia z płaczu czy to normalne że noworodek nie zasypia sam w dzień tragedia. Noc po kapieli szybciej ale może te dłuższe to kolka zaczynam pić herbate z kopru włoskiego może mu coś pomorze niestety dla niego tutaj niema tego a z drugiej strony on butelki nie chce jak na razie.:szok::eek:

Do góry