reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

esperanza posterisan czopki i maść lidoposterin są bardzo dobre i niestety na receptę,ale naprawde skuteczne mi po porodzie tak wywaliło,że ból po porodzie i szyciu to był pikuś z tym bólem.Jak skończył mi się posterisan to położna mi poleciła hemoral czyli on jest bez recepty,ale ja juz nie kupowałam bo mi się ładnie zagoiło.

A ja mam pytanie do dziewczyn,które mają koty,jak zareagowały i jak się zachowują przy nowych członkach rodziny?

I jeszcze jak macie zaopatrzoną apteczkę dla maluszka? Jakie leki na w razie czego?

ja mam syropek i czopki w razie gorączki, cebion, multicebion, vita d i k , masc na krostki, octenisept na ranki, bobotic i chyba tyle;p

reklama
Witam z rana
u nas nocka super pobutka o 24.00, potem 4.00 I o 7.30.

Dzisiaj moja tesciowa przylatuje:baffled: I to ta gorsza tesciowa:baffled:. Boziu jak ja to przezyje. Ze ja wogole wyrazilam zgode na jej przylot:no: mezus wybrala dobry moment i miejsce pytajac sie mnie o to - porodowka!!! Moze uda mi sie jej nie zabic:-D.
Poza tym pogoda do dupy pochmurno I chyba sie rozpada ide cos poszamac I moze kimnoc bo mloda spi.

Hej :)

Magnii niech Tomeczek szybko wraca do zdrówka! :tak:

Ja chyba mogę już nieśmiało powiedzieć, że nocki się ładnie wyregulowały, bo zawsze dwie pobudki o tej samej godzinie: 2-3 i około 6-tej. Za to rano zawsze się bujamy dwie godziny między 7 a 9 :rolleyes2: Młody najedzony, śpiący ale po włożeniu do łóżeczka ryk. Suszarka pomogła tylko na chwilę. Za to mamy pierwszy sukces, bo młody wreszcie skumał smoczek :tak: I zasnął! Po raz pierwszy uspokoiło go coś innego niż cycek ;-)

Wczoraj kupiliśmy też ręczny laktator z medeli i jestem bardzo zadowolona! Świetnie ściąga, poza tym butelka ma fajny specjalny smoczek, mój Julek dzięki niemu po raz pierwszy zaakceptował coś innego niż cyc, wcześniej nie chciał ani smoczka ani butli (miałam aventa)...

U nas noc przespana - pobudki co 3h! Ale popołudnie i wieczór to kłopoty z brzuszkiem. Kropelki sab pomagają. Od rana znów się męczył. Na szczęście na rękach się wycisza. Bidula! Podałam kolejną porcję kropelek, zjadł spokojnie i teraz śpi od godziny!
Wczoraj położna ważyła Krzysia i ma już 3640 :-D od poniedziałku mamy na plusie kolejne 120gram :-) A wychodząc ze szpital miał 3160. Prawie 500 gram w niecałe dwa tygodnie :-D
Oby mimo piekielnych upałów dziś było spokojnie!

Miłego dnia Wam!

A ja chwaliłam syna chwaliłam i chyba przechwaliłam ;o
W nocy spi ładnie, ale jak wstaje 9 to zabawa dzis trwała do 11,30. Aktualnie spi ale beczy co jakis czas wiec mi sie dzieciak popsuł ;///
Wczoraj w dzien tez byle jak spał ;/
A zanosiło se by tak ładnie..

Emoty mi nie działaja ;o

esperanza posterisan czopki i maść lidoposterin są bardzo dobre i niestety na receptę,ale naprawde skuteczne mi po porodzie tak wywaliło,że ból po porodzie i szyciu to był pikuś z tym bólem.Jak skończył mi się posterisan to położna mi poleciła hemoral czyli on jest bez recepty,ale ja juz nie kupowałam bo mi się ładnie zagoiło.

A ja mam pytanie do dziewczyn,które mają koty,jak zareagowały i jak się zachowują przy nowych członkach rodziny?

I jeszcze jak macie zaopatrzoną apteczkę dla maluszka? Jakie leki na w razie czego?

A więc moja kota - Helena przez po przywiezieniu mlodej stawala na baczność na każdy jej jęk- lepsza niz niania elektroniczna. Potem przez 3 tyg trawała faza IGNOR - wychodziła z pokoju jak mala płakała, nie spala z nami, jak mała leżała na kanapie to kotka z daleka od kanapy itd. W tym tygodniu doszła do wniosku ze to cos chy ba nie zostanie oodane więc trzeba polubić. I spi z nami, przechodząc koło małej daje jej "z banki" a dziś jak mala zaczela sie drzeć to Helcia połozyła się obok niej i przywaliła ją lapą. Pomogło :) Boje się tylko aby w swej kociej miłości nie chciała małej wejśc na kolana. Bo jak na razie to kot jest większy od dziecka.

Apteczka: sol fiz, nadmanganian, bobotic, vit k + d, i nacudowniejszy wynalazek świata - KATAREK. Nobla dla wynalazcy tego cuda.

A i melduje iż od środy jestem włascicielką chusty. Teraz tylko musze ja nauczyc sie motac.

Mała sie budzi - ide właczyć MLEKOMAT

Magni - trzymam kciuki, Tomki to dzielne chlopaki.

Ostatnia edycja:
Wow mała przespala dziś w nocy ponad 6 godzin pod rząd! No to teraz w dzien dokazuje. ja nadal męczę się z laktatorem by cos na weekend uzbierac jak będę musiała wyjśc, ale obawiam się, że skończy się na mieszance.....

magnii kciuki za Tomeczka:tak: będzie dobrze, musi być;-)

A tak w ogóle to witam;-)
U nas pada od rana deszcz, i nie zapowiada się na koniec, z jednej strony sie cieszę ze nie mamy upałow bo w domu nie ma duchoty itp. ale z drugiej siedzimy dzisiaj w domu cały dzien:wściekła/y: wczoraj na szczęście udało mi się wyjść z Wojtkiem na godzinkę:tak:

buziak
spokojnie, może taki ma dzien i mu przejdzie:tak:

kurcze miałam jeszcze napisac ale Mały wzywa

Ale beznadziejna pogoda była przez chwilę burza i deszcz... tak przed 11. więc sie kimnęłam z Gosia. I właśnie wstałam:-D
Gosia jeszcze dosypia.
Mam pytanie: czy któraś z Was też się solidnie poci po porodzie? Ja już ze sobą nie wytrzymuję.
Idę pod prysznic.
Teraz mamy upał aż się odechciewa ruszać ręką a tu jakiś obiad trzeba by zjeść... Ja też chętnie przystawiłabym się do jakiegoś cycka i najadła bez roboty... ;)

Magni trzymamy kciuki wszystkie jak widzisz:)&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Mamina ja porozmawiałbym nt, żeby to nie weszło w zwyczaj. Co się ustali na początku to niestety może tak pozostać.

reklama
Do góry