reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Addiena mojemu Jasiowi uciekają oczka i zezuje,ale to minie.Jasiek czasem się uśmiecha,czasem nie...ale wodzi wzrokiem za mną jak leży w łóżeczku a ja się kręcę po pokoju

uffff..bo moje dziecko tak sie stara skupic na mojej twarzy, ze az zez jej sie robi hahaha.
Usmiecha sie czasami, ale myslalam, ze na tym etapie to juz powinna szalec na widok mamy :-D, a ona bardziej sie cieszy na cycka :-p

reklama
Zezowanie nawet do roku jest ok:) co do stop to ja tak nie mam.... Za to jak juz pisalam mrowieja mi stopy:( mam nadzieje ze to wszystko minie:)

Addiena Jachu też wykazuje większy entuzjazm jak widzi butlę;-)
I jest przekomiczny jak się tak stara na coś patrzeć,że mu oka do środka uciekają:-)

AVO ja już pisałam,że z jednej stopy mi już zeszło,teraz mrowieje tylko jedna i czasem palce u jednej ręki,ale gin na kontroli powiedział,że tak może być i to minie.

tJa taka widoczna opuchlizne mialam tydzien , ale w szpilki weszlam dopiero po 2 tygodniach i juz sie balam ze bede musiala nowe buty na wesele kupowac ale jakos sie udalo.

Szymek tez od jakiegos tygodnia zezuje, komicznie to wyglada.
Wodzi wzrokiem za maskotkami w karuzeli i za mna jak chodze po pokoju a on lezy.
I nie wiem czy to mozliwe na tym etapie ale chyba pierwszy raz swiadomie sie usmiechnal. Mowilam cos do niego usmiechajac sie a on w tej chwili wywalil swa bezzebna szczeke :) No myslalam ze zejde ze smiechu.
Do tej pory to glownie przez sen sie usmiechal i robil smieszne miny, w ogole ma strasznie plastyczna buzie i jak czasami strzeli minke to z mezem placzemy ze smiechu.
No i zaczyna tez gaworzyc-slodkie to jak nie wiem co.

magnii - trzymam kciuki aby pobyt w szpitalu szybko minal. U Szymka tez rozwazano przetaczanie krwi, wiec wiem co czujesz.

Ostatnia edycja:
December ja tez mam opuchlizne od porodu. Juz niby troszke schodzi ale wciaz jest. Nasila sie wieczorem. Od porodu minelo 9dni poki co. Na poczatku tak bardzo mialam spuchniete ze palce byly prawie nieruchome o.o
Zalamka ze moge to miec 1.5msca

esperanza posterisan czopki i maść lidoposterin są bardzo dobre i niestety na receptę,ale naprawde skuteczne mi po porodzie tak wywaliło,że ból po porodzie i szyciu to był pikuś z tym bólem.Jak skończył mi się posterisan to położna mi poleciła hemoral czyli on jest bez recepty,ale ja juz nie kupowałam bo mi się ładnie zagoiło.

A ja mam pytanie do dziewczyn,które mają koty,jak zareagowały i jak się zachowują przy nowych członkach rodziny?

I jeszcze jak macie zaopatrzoną apteczkę dla maluszka? Jakie leki na w razie czego?

My mam cebion, wit D3 w kroplach i w kapsulkach, osti... to do pepuszka i na rany, Aftin na plesniawki, spirytusik:tak:
A i jeszcze termometr, gruszka do noska i INFACOL na kolki.

Magnii - trzymaj sie kochana, bedzie dobrze zobaczysz :)

Ostatnia edycja:
reklama
viola- ja mam spray do noska Frida, aspirator marimer, termometr , czopki na goraczke i na zatwardzenie, vit K i D, dicoflor ( zywe kultury bakterii), esputicon i sab simplex na ewentualne kolki. To tyle :-)

Do góry