reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwiec 2012

Hej :-)

Młoda śpi, chłopaki na wakacjach a ja mam internet! i wreszcie mogę coś napisać :tak:

Mlodak - oj to znowu miałaś jazdy z teściową :wściekła/y:. Co za baba!!!

Esperanza - to pięknie śpi twoja Zosia ;-).

Magnii - trzymam kciuki za Tomaszka :tak:

Polaa - za Wojtusia też kciuki zaciśnięte
Ja na bruszku jeszcze Mai nie kładę - miała lapisowany pępuszek bo źle się goił. Jutro mamy wizytę kontrolną u chirurga i zobaczymy czy już będzie mogła leżeć na brzuszku :eek:.
A co do pępka to szybkość odpadnięcia zależy ponoć od grubości pępowiny. U mnie była gruba i dlatego pomimo używania spirytusu kiepsko się goiła. Chirurg twierdzi, że spiryt lepszy od octaniseptu.

Idę oglądać filmiki na youtube póki mała śpi :tak:

Miłej niedzieli mamusie :-)

reklama
Hejka!

Ja tak na chwilkę, bo Mała aktywna. Dziś znów fajnie przespana nocka, choć do 23 było grymaszenie :-D

Hej Dziewczyny:) Mam kolejne pytanko do Was... czy u Waszych maluszków też pojawiała się krew w okolicy kikuta pępowiny?

podobno to oznaka, że pępuszek niedługo odpadnie. Krewka może pojawiać się też po odpadnięciu, dlatego trzeba nadal przemywać przez ok. tydzień.

Dziewczynki a jak to jest z tym kładzeniem malucha na brzuszek? Od kiedy, znaczy się od którego dnia, tygodnia?

najlepiej jak najszybciej:-)

Esperanza myślę, że już jej tak zostanie ;-) Może w momencie skoków rozwojowych będzie się chwilowo częściej budziła, ale dziecko w tym wieku jest już raczej w miarę uregulowane :tak:

Ruda może i tak być, że spiryt szybciej wysusza, a ocenisept jest z kolei bardziej łagodny, jak kto woli :)

Mój M. wczoraj mnie zaskoczył swoją troską o mój komfort psychiczny ;-) Powiedział, że mam odciągać pokarm, zostawiać mu małego i częściej wychodzić z domu, bo widzi że tego potrzebuję :sorry: Oczywiście zamierzam skorzystać z jego propozycji :-p Wiem, że świetnie sobie da radę, bo przy Kornelku też był samodzielny, tylko mam obawy czy jeszcze nie za wcześnie, czy dobrze odczyta sygnały małego, sama jeszcze się jego uczę...

Ostatnia edycja:
ja moją małą kładę na brzuszku odkąd pępuszek jej odpadł, a wcześniej też kładłam delikatnie ale na sobie.

kurde Niuśka nawet na dworze mi nie chce spać :-(, wróciłam do domu bo nie ma sensu tam siedzieć jak mi się drze ciągle, a teraz położyłam ją do łóżeczka i jakoś śpi ze smokiem choć jak jej dydek wypadnie to się budzi i takie latanie do niej

W końcu przypomniało mi się o co chciałam Was zapytać.

Chcę dokupić pieluchy tetrowe, ale te, które kupiłam przez ciążą strasznie się siepią - wszędzie zostawiają potem takie białe kuleczki (kupowałam je chyba w smyku). Czy możecie polecić mi jakąś firmę/sklep/sklep internetowy/stronkę allegro, gdzie mogę kupić porządne pieluchy?

ja kupiłam tetrę na allegro u sprzedawcy - raj rodzica i jestem zadowolona z nich, już kilka razy prałam i nic się z nimi nie dzieje

moja mała już się wyspała ja nie wiem co w nią dziś wstąpiło :crazy:

hej

my pępuszek jeszcze mamy, położna powiedziała że jest bardzo gruby, więc pewnie się jeszcze trochę utrzyma, a przemywamy octeniseptem

na brzuszku kładę codziennie, w szpitalu mówili żeby kłaść na chwilkę 4 razy dziennie, ale czasami kładę częściej jak mały ma kolkę, a czasami jakoś tak wyjdzie, że braknie nam czasu

Muńka ja kupowałam fajnie terowe pieluchy na allegro u rajrodzica-pl ale te podwójnie tkane

ja kupiłam tetrę na allegro u sprzedawcy - raj rodzica i jestem zadowolona z nich, już kilka razy prałam i nic się z nimi nie dzieje

moja mała już się wyspała ja nie wiem co w nią dziś wstąpiło :crazy:

hej

my pępuszek jeszcze mamy, położna powiedziała że jest bardzo gruby, więc pewnie się jeszcze trochę utrzyma, a przemywamy octeniseptem

na brzuszku kładę codziennie, w szpitalu mówili żeby kłaść na chwilkę 4 razy dziennie, ale czasami kładę częściej jak mały ma kolkę, a czasami jakoś tak wyjdzie, że braknie nam czasu

Muńka ja kupowałam fajnie terowe pieluchy na allegro u rajrodzica-pl ale te podwójnie tkane

Dzięki dziewczyny, obie podałyście to samo źródło więc weszłam i zamówiłam:-) przy okazji zamówiłam kilka innych potrzebnych rzeczy, więc jestem zadowolona. Mam nadzieję, że te pieluszki będą lepsze od tych co mam.

Moja Gabi dziś cały dzień śpi, chyba troszkę lżejsze powietrze to sprawiło. :tak:

reklama
Witajcie czas szybko leci docieramy się z moim skarbem . Pepus zagoił sie po tygodniu, piersi już niecierpia położna kazała niemyc zadnymi kosmetykami i do 3 dni najlepiej umazane własnym mlekiem :eek:.....Mały wstaje raz w nocy koło 1 lub 2 jak zasnie po 20-21 w dzien je co 2-3h godziny spi tylko wózek lub auto...Wiec nie spie w dzien ale noc spie .
Na początku było ciężko a teraz już jest oki. Waga leci na łeb na szyję :eek: no a co miałam wiecej.... mało.

Pozdrawiam was Miłego dnia .....Ja się grzeje piecykiem 9 c za oknem w nocy teraz :szok::-)

Do góry