reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Aga- a co myślisz o kostiumiku jakimś. ja własnie sobie sprawiłam a też mam być swiadkiem u siostry. mój "żakiet" (to nie do końca jest żakiet raczej góra od kompletu) ma w dodatku baskijke i to fajnie brzuch maskuje. wiesz- górę i dół łatwiej dopasować- tak mi sie zdaje i to nie musi być opinające jak sukienka.
a co do spodni i tuniki- zapytaj po prostu Panny Młodej, żeby sie nie obraziła- ja bym nie miała nic do tego no ale ludzie są rózni.

reklama
Wizyta u lekarza za nami. Z ropiejacym oczkiem do okulisty w poniedzialek, a poki co kropelki. Jesli chodzi o ta wysypke okropna na twarzy dostalismy pimafucort do smarowania raz dziennie i juz jest poprawa. :-) Powiedzialam tez ze placze duzo i kazala kuoic delicol. I od wczoraj to inne dziecko.odpukac w niemalowane:-) Prawie nie placze, a wieczorem nie mielismy w ogole wrzaskow 3 godzinnych. Pokwekala troche przy usypianiu i tyle bylo. Mam nadzieje ze jej tak zostanie. Oprocz tego kazala doktor kapac w emolium w emulsji do kapieli ( ktora nawiasem mowiac pieknie pachnie) . Zobaczymy jak bedzie dalej. Oby juz nie tak jak wczesniej, bo to tragedia byla.

Aga a myślałaś o gaciochach wyszczuplających? Ja sobie takie zafundowałam i brzuch nie jest taki galaretowaty, dałam 35zł. Albo pas wyszczuplający, ja też je oglądałam ale stwierdziłam że się zapocę w nim w takie upały - pasy były w cenach 70-150zł zalezy jaki

U nas tfu tfu jakoś znośnie leci, mała trochę popłacze, trochę się pośmieje, trochę pomarudzi ale ogólnie jest coraz lepiej. Gorzej mi idzie dogadywanie się z mężem ale to już inna bajka :confused2:

My dopiero w poniedziałek idziemy na usg bioderek będzie to dokładnie 8 tydzień. Widzę że sporo z was już robiło to badanie we wcześniejszym wieku. Mam nadzieję że nie będzie za późno :baffled:

bąblik ale miałaś wczorajszy dzień :-(. Współczuję.

klusia dobrze, że jest poprawa u Nadii :tak: Ja też wychodzę z założenia, że brzuszek boli od njedojrzałości przewodu pokarmowego a nie od naszego jedzenia. Tym bardziej, że niektóre produkty zakazane (np. czosnek) w innych krajach są zalecane. Kolejny argument - dzieci na mm też mają boleści brzuszka. Nawet po mm ha.

gosikk no niestety kolka może dopaść w każdym momencie :-(. U mnie Maciek miał od 7 dnia

aga myślę, że jak masz elegancką tunikę to spokojnie możesz iść :tak:. Grunt to wygoda i dobre samopoczucie :-)

Majcia miała ostatnio problemy z brzuszkiem i plamki na buzi (wyglądały jak krostki) i lekarka stwierdziła nietolerancję mleka. Przeszłam na mleko ha (jest dokarmiana) + dla mnie dieta bezmleczna :baffled:. No nic muszę się przestawić z jedzeniem bo ja nabiał uwielbiam.
Ale najważsze, że u Mai jest już poprawa :tak: Chłopcy też mieli nietolerancję białka mleka, która dopiero niedawno przeszła (przez 3 lata byli na diecie bezmlecznej a mleko mieli bebilon pepti). Mam nadzieję, że młodą to ominie.

Wiecie co, to chyba jest "normalne" z tymi mezami tak zaraz po porodzie.. no chyba ze zarazliwe i idzie po złaczach ;)))
Moze my jestesmy mniej znosne przez hormony a oni jak dzieci nie potrafia czasem wyluzowac czy ustapic, przymknac oko i wziac sie bardziej do roboty:confused2:
Boli mnie dzis głowa ;//
Zaraz jade na działke

Byloby jak w niebie gdyby nie zajebi.sty bol kolana :wściekła/y:

Rano nakarmilam mloda i poszla spac a ja razem z nia i 3h spalysmy, teraz znowu nakarmilam tesciowa przebrala i zabrala na spacerek i kolejne 2h dla mnie. Jak maz wroci z pilki zrobi obiad a ja nic nie robie tylko leze i karmie mloda ehhh wyglada na to ze wypoczne przez te 2tyg TYLKO zeby to kolano mniej bolalo :zawstydzona/y:

Milego dzionka:tak::-) u nas mialo pada a tu sloneczko w pelni :-) a ja gnije w domku :-(

Aga MsMickey mój Sergiusz też miał zielone kupki, myślałam, że to od herbatki koperkowej, bo dietę trzymam, ale po jej odstawieniu nic się nie zmieniło, pediatra zaleciła Dicoflor (żywe kultury bakterii), już po dwóch dawkach kupki wróciły do normy, niestety ten specyfik nie jest zbyt tani :/

zazdroszczę tym które karmią i jedzą wszystko, ja jeszcze 6 tyg dość ścisła dieta, potem będę zaczynać jeść normalnie, oczywiście wszystko oprócz nabiału :/

Hello :)

My dziś pojechaliśmy na sklepy, bo za tydzień chrzest mojego przyszłego chrześniaka i potrzebna mi była sukienka, w której będę mogła karmić, bez zdejmowania jej z siebie. Udało mi się kupić, ufff... tylko muszę skrócić bo jest lekko za długa. Łatwo nie było, bo praktycznie dostałam odpowiednią w ostatnim odwiedzanym sklepie. Szkoda tylko, że nie mam odpowiednich butów do niej:sorry: chyba będę musiała połazić w tygodniu za butami...

Odnośnie kupek - znalazłam kiedyś coś takiego:

Kupka niemowlaka, czyli co można znaleźć w pieluszce…

Aga a myślałaś o gaciochach wyszczuplających? Ja sobie takie zafundowałam i brzuch nie jest taki galaretowaty, dałam 35zł. Albo pas wyszczuplający, ja też je oglądałam ale stwierdziłam że się zapocę w nim w takie upały - pasy były w cenach 70-150zł zalezy jaki

U nas tfu tfu jakoś znośnie leci, mała trochę popłacze, trochę się pośmieje, trochę pomarudzi ale ogólnie jest coraz lepiej. Gorzej mi idzie dogadywanie się z mężem ale to już inna bajka :confused2:

My dopiero w poniedziałek idziemy na usg bioderek będzie to dokładnie 8 tydzień. Widzę że sporo z was już robiło to badanie we wcześniejszym wieku. Mam nadzieję że nie będzie za późno :baffled:

Nic nie szkodzi, że jeszcze nie byliście. Generalnie USG tak wcześnie jest troszkę bez sensu, bo nie ma jeszcze w pełni wykształconych struktur w stawie i wynik nie zawsze jest miarodajny. My byliśmy u ortopedy, ale USG nie robił, zbadał ruchomość stawów itp. a na USG pójdę z córcią za jakiś miesiąc.

Dzięki za odzew:-) Dziś już kupa jak sarepska;-) czyli tradycyjnie. Ale też kupiłam probiotyk dla malucha nam polozna polecała biogaje. I już przed chwilą pierwsze kropki zadane :-)
Oczywiście Gocha standardowo atomowki wypierduje więc mam nadzieję, że będzie jej trochę łatwiej.

A ja właśnie jem obiadek czyli naleśniki (bez tłuszczu smażone robię takie francuzkie ) że szpinakiem i jajkiem na twardo. Yummy:-)

Miski podziel się doświadczeniem co do diety bezmlecznej please :-)

reklama
Byloby jak w niebie gdyby nie zajebi.sty bol kolana :wściekła/y:

Rano nakarmilam mloda i poszla spac a ja razem z nia i 3h spalysmy, teraz znowu nakarmilam tesciowa przebrala i zabrala na spacerek i kolejne 2h dla mnie. Jak maz wroci z pilki zrobi obiad a ja nic nie robie tylko leze i karmie mloda ehhh wyglada na to ze wypoczne przez te 2tyg TYLKO zeby to kolano mniej bolalo :zawstydzona/y:

Milego dzionka:tak::-) u nas mialo pada a tu sloneczko w pelni :-) a ja gnije w domku :-(

szyyyybkiego powrotu do zdrowia zycze;-)

Padam:confused2:
Nic dzis takiego ne robiłam a nie mam siły, spac mi sie chce:baffled:

A tak z innej beczki troche to obejrzałabym jakis dobry film... polecicie i cos? tylko z lekkim opisem poprosze - i okreslcie gatunek ;)) z gory dziekuje ;))))))

Ostatnia edycja:
Do góry