Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

swoje przezyłam bo był usypiany.
nie wiem czemu, poczekałam aż mąż wrocił z pracy po 10 i wziełam Wojtka i poszłam. Póżniej mówiłam Kubie, żeby do ogrodu poszedł a On ze nie ze chce spać. Mam nadzieję, że nie bierze Go żadna choroba, teraz śpi w najlepsze, mąż też a Wojtek ma czkawkę. która Go nieźle męczyWczoraj ja miałam jakiś masakryczny dzień. No może nie cały dzień, ale godzina-dwie.Ja podobny horro przeżyłam w tamtym tygodniu, ale trwał 2 godziny. Myślałam że zejde, nic nie pomagało. Wreszcie usnął zmęczony na mnie i spał ponad godzinę na brzuchu.
Pamiętam jak moja ciocia jak zobaczyła Kubę kilkumiesięcznego stwierdziła, że będzie miał lekką mowę. Od malutkiego buzia mu się nie zamykała, pamiętam jak lezy taki noworodek(3miesiące) i słyszę: a dedede...i tak bez przerwy.Witam,
Esperanza- współczuję.
Z tym gadaniem to różnie. Mój Marcel miał 1,5 roku jak zaczął gadać i do tej pory buzia mu się nie zamyka. A kuzynki synek miał 2,5 i dopiero uczył się podstawowych stów typu mama/tata/baba itp. Gracjan też "gada" jak najęty, zwłaszcza do żyrafek ( ma na ochraniaczu, na bujaczku, na macie) i inne zwierzaki narazie go nie interesują![]()
Ja się przekonam, będę miała porównanie.Delwer, ale sie usmiałam czytajac Waszą rozmowę ;-) słodka ta Twoja córeczka![]()
My baaaardzo dużo rozmawiamy z P., ale zastanawiam się też, czy to tez nie kwestia płci...że dziewczynki szybciej zaczynają rozmawiac...hmmm...na pewno przekonam się![]()
Ja własnie miałam mieć od października nowiutki, ale już dziś T mi załatwił. Będę płacić 2 abonamenty, świetnie, stwierdził, że trudno...Mi aż tak bardzo nie zależało, mogłam poczekac jeszcze miesiąc, ale jak juz mam to pewnie, że się cieszę. Choć bardziej chyba on, bo wziął własnie małą na spacer i telefon też, żeby mi tam poustawiać wszystko.Dzisiaj przyjeżdża do mnie kurier z nowym telefonikiem komórkowym, ale się cieszę na nową zabawkę;-)

Mia od 2tyg spi w swoim pokoikuwreszcie odebralam nowa nianie elektroniczna (stara sie zepsula) i tak mysle - kiedy moge malego przeprowadzic do swojego pokoju? jak myslicie? powinien spac znami do pol roku? tak slyszalam, ale w sumie mamy i tak bardzo blisko sypialnie i przy otwartych drzwiach wszystko uslysze, a z niania to juz w ogole
...
i tez mamy nianie ale i monitor oddechu tez
:-). Nianie uzywam tylko jak jestesmy na dole a mala u siebie, a jak idziemy juz spac to nianie wylaczam bo i tak mala slysze