Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ale to chyba był skok rozwojowy, bo od 4 dni jest cisza a Monika nauczyła się, że wszędzie się może próbować podnosić ;P a wcześniej tego nie robiła ;PMuńka- współczuję!!! Wiem co to znaczy, Monika kilka dni temu co prawda nie miała problemów z brzuszkiem, ale prawie nie spała i ciągle popłakiwała, już zaczęłam ząbki podejrzewaćAle to chyba był skok rozwojowy, bo od 4 dni jest cisza a Monika nauczyła się, że wszędzie się może próbować podnosić ;P a wcześniej tego nie robiła
![]()
mamy wstępną diagnozę plam, o których kiedyś Wam pisałam. Wiele wskazuje na zespół Mccune Albright. To genetyczna nieuleczalna choroba powodująca przedwczesne dojrzewanie płciowe praz dysplazję włóknistą, objawia się tymi dwoma cechami i takimi plamami jak u naszego syna.
Jesteśmy pod opieką por. genetycznej i wkrótce onkologicznej. Mamy obserwować, czy nie dzieje się coś złego.
Najbardziej przeraża mnie to, że dysplazje, diagnozowane głównie po 5-6 rż, powodują ból![]()
Nie mamy jeszcze 100% pewności, ale czuję, że dość inwazyjne badanie (pobranie wycinka skóry), które będzie zrobione jak Boro będzie starszy, jedynie potwierdzi podejrzenia specjalisty.
Płakać mi się chce, gdy widzę moje maleństwo i myślę, że choroba kiedyś objawi się cierpieniem. Jesteśmy z D pogruchotani ze strachu![]()

Witam wszystkich
Jesteśmy tu nowi - ja w Wojtek, który urodził się 8.06.2012lekarze na porodówce kazali sie spieszyć z wyjściem na świat Małego bo o 18.00 chcieli mecz oglądać
.
Z chęcią sie do Was przyłączymy bo nie ma nic cenniejszego jak zwierzenia, doświadczenia, rady propozycje, troski mam, które mają dzieci w podobnym wieku![]()
mój Julek ma podobne wybarwienia. Opiszę Ci nasze a Ty powiedz mi czy Bora są takie same. Ma pod paszką na jednej piersi i teraz trochę na brzuchu- coś jak inny odcień skóry, nie jest kawa z mlekiem gdyby nie to, że brzegi tego są nierówne nie zauważyłabym różnicy. U Was są to regularne plamy? Czy to się powiększa?
Mam dziś lenia okrutnego a mój dzieć doszedł do wniosku, że będzie mnie terroryzował ile wlezie i w efekcie padam na twarz...Addiena - mam pytanie. Odnosnie szczepionek bo chyba najbardziej oczytana w tym temacie jesteś. Czy jest jakiś zamiennie tej masakrycznej szczepionki przeciw odrze i różyczce??