reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

No właśnie Szymon nie miał, żadnego badania krwi, ani moczu, ostatnie badanie krwi miał w szpitalu i nie miał anemii, a Pani doktor nawet nie widziała jego wypisu.
Witaminę B,C i A zaś nam przepisała jak była na patronażu a to było jak Szymon miał 1,5 miesiąca i obejrzała go tylko, osłuchała i pojechała, zresztą tak jak zawsze na szczepieniu.

Rysica farciara z Ciebie też już bym chciała żeby mój Szymonek tak spał, albo przynajmniej, żeby jak juz to budził się tylko na jedno karmienie bo jak się budzi o 24 to niestety, ale mama przesypia to karmienie i tatuś daje mleczko:-) no i gratulujemy nowego etapu rozwojowego. Ja jeszcze czekam, żeby cokolwiek tego małego szkraba zainteresowało bo jak włożę do rączki to trzyma a żeby sam wziął to gdzie tam. Taki troszkę leniuszek z niego :tak:

Zaza26 fajnie by było jakby mu już tak zostało ;-) może teraz będzie już tylko lepiej w końcu już ma skończone te magiczne 3 miesiące :cool2:

Iwon mój też od razu jak się budzi to stęka i płacze, i to o dziwo nawet jak nie jest głodny.

U nas dzisiaj piękna pogoda, trzeba to wykorzystać tylko, że mały właśnie walnął kupala i śpi sobie na kanapie.
Szkoda, że z humorem nie tak pięknie jak z pogodą no ,ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Wczoraj miałam taką werwę do roboty, a dzisiaj mam takiego lenia, że jeszcze łóżka nawet nie pościeliłam.:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Sergiusz mnie wczoraj zaskoczył, bo jak po kąpieli wydoił oba cyce, to nie zasnął przy karmieniu, ale jak tylko odbił to wsadziłam go do łóżeczka i sobie poszłam i ZASNĄŁ SAM:szok::szok::szok:

No i pięknie! :-) Mój też już wieczorem zasypia sam w łóżeczku. Natomiast w ciągu dnia nadal ryk, więc wróciłam do źródeł i pozwalam mu zasypiać przy piersi :sorry:

Ufff, czyli nie tylko mój płacze po przebudzeniu. Ulga ;)

My mamy na razie spacer z głowy, bo M. na mieście załatwia sprawy, a Kornel chory więc nie mogę wyjść. I w takich sytuacjach dziękuję za balkon - Julek właśnie się na nim wygrzewa w wózku :blink: A jakiś spacerek pewnie jeszcze zaliczymy po południu.

A my jestesmy na spacerze, Szymek szaleje a Monika spi :-) Jak ja kocham taka pogode!!! Jaka szkoda, ze idzie jesien... Monika dzis miala godzinna drzemke od 8:30 do 9:30, potem zjadla i wyszlismy. No i spi. Ale trzeba na 13 wrocic do domu...

Rysica zadroszczę Ci, że możesz pisać z telefonu. Ja mam internet w tel. i normalnie wchodzę na BB, ale jest problem z odpowiedzią, tak jakby ten "ekran" w którym się pisze nie chciał się edytować :eek:

Hejka

Ja po kolejnej ciężkiej nocy...ledwo patrzę na oczy... Gabi bidulka męczyła się strasznie z zalegającą w gardle wydzieliną, trochę Fridą starałam się jej smarki odciągać z noska, ale wiadomo, od razu płacz i ledwo udawało mi się to zrobić. Bardzo dużo płakała, co chwilę się budziła. Jak tak dalej pójdzie to w niedzielę na chrzcinach będę wyglądała jak ZOMBI... Gabi też ma oczka podpuchnięte i czerwone...ehh...

O matko rysica pierwsze slysze! Dobrze ze moj ma duze to ciemiaczko:)

moja też ma spore

Josie nie przemywaj oczka malego swoim mlekiem bo może być źródłem bakteri chyba że po 15min przemyjesz przygotowana woda.

Byłam dziś u dzina, wcześniej coś mi tam zostało po porodzie ale na szczęście już tego nie ma, macica czysciutka. Zapytam o cyto i mi odp że za wcześnie , pytalyscie swoich lekarzy? I co oni na to?

mleko źródłem bakterii??
Ja mam się stawić u gina w grudniu i wtedy będzie cytologia i USG.

MsMickey Te bestie jeszcze latają? A ja własnie wczoraj pochowałam urządzenia do gniazdka.

Moja kropeczka dziś spała ze mną od kiedy ją wzięłam(nie pamiętam jak zwykle o której) i teraz sobie pieje. Czy Wasze bąble też tak śmiesznie się zachowują? Ona niby chce zasnąć, ale macha głową na boki, dam smoka, a ona go wytrąca, jakby przypadkiem, a potem jest zła, że go nie ma, albo bierze go do ręki i głową go szuka po obu stronach głowy.
Od 3 dni nauczyła się piszczeć jakby śpiewała w Mazowszu. Z początku myślałam, że krzyczy na mnie, a ona tak ćwiczy głos:-). Dziś zaplanowałam, że zrobię T sałatkę:szok: do pracy, bo bidny ostatnio jedzie na Nesvitkach, nie ma czasu, a ten jak na złość nie zajeżdżał do domu z roboty do roboty. Jest tak zajęty, że nie wie, ze zapomniałam o jego imieninach:zawstydzona/y:.
Jestem zrąbana jak nie wiem,bo wczoraj do północy prasowałam:shocked2: i jeszcze mam trochę.

Miłego dnia laski!

moja zachowuje się dokładnie tak samo :-)

Powiedzcie mi, jak to jest z tą grupą BB na FB - ona jest widoczna dla wszystkich, czy tylko my widzimy nasze wpisy??

aaaa i czy smarujecie buźki Waszym maluchom?? jak tak to czym, bo Gabi ma od kataru suchą skórę, ale nie wiem czym ją mogę posmarować.

Ostatnia edycja:
Rysica gratuluję nowych wyczynów ;-)

Czy tylko moje dziecko ZAWSZE budzi się z płaczem? :oo2: Piszecie o grzecznie leżących i gaworzących sobie do zabawek dzieciach, a moje jak tylko otworzy oczy to w ryk :-D Chyba że jest to krótka drzemka tuż po karmieniu.
Jeju moja jak zaczyna rano kwękać to od razu jej cyca wsadzam:zawstydzona/y:, nieważne że jadła 3 h temu czy godzinę, ostatnio rano nieprzytomna jestem, przeważnie jak budzi się o 3-4 to juz zostaje w łóżku, nie jestem w stanie jej odnieść. No i jak tak koło 7 jej cyca dam jeszcze jak mam zamknięte oczy to bywa, ze jeszcze przyśnie z godzinę, a bywa, że już nie, bo np.uleje, bo jej nie odbijam na leżąco. Ale zwykle rano jest pogodna, nie drze się. Właśnie bardziej w dzień po drzemce od razu płacz.

Muńka Ja dostałam od pediatry robioną maść z cholesterolem na sucha skórę na nóżkach. Smaruję jej też pod noskiem jak miała katar, bardzo dobra jest

U nas jest problem z szyją. Od ślinienia chyba ma mega czerwone pręgi i taką kaszkę. Nie wiem jak to pielęgnować?

Ostatnia edycja:
Klusia - u nas też co jakiś czas problem z szyją. Po bokach jest już lepiej, bo widać, że w końcu te miejsca są odsłonięte jak sobie leży. Najgorzej jest pod brodą... Jak jest czerwone to smaruje tam sudocremem, ale najczęściej na noc. W ciągu dnia smaruję kremem oilatum. Nam to pomaga.

Amy Macdonald - Slow It Down - YouTube kocham ten kawałek
Zamiast iść na pocztę, gdy teściowa zabrała małą na spacer, to ja na full radio i ogarniam. Jak mi fajnie jest:), przy niej tak głośno bym nie słuchała, a tak emocje uwalniam, tańczę i jest git:-D. Trudno klienci z Allegro poczekają;-)

o proszę mój kawałek od jakiegoś czasu stał się hitem, puszczają w radio często....super:rofl2:
http://www.youtube.com/watch?v=59SLE-krndE

Ostatnia edycja:
Buzke smaruje na zmiane mascia cholesterolowa i oilatum. Musze to robic dosc czesto, bo mlody dostaje suche czerwone plamy jak sobie odpuszcze. Tak wiec oba te specyfiki dzialaja i ladnie nawilzaja.

Mam dzis slabszy dzien. Mam wrazenie, ze wszystko mi sie wali na leb, a pomocy brak. Do tego L sie na mnie obrazil, bo mu wygarnelam, ze sie zachowuje jak dziecko. Taki niby dorosly, a dalej umysl gowniarza :no: Jakbym mogla to bym sie zaszyla pod koldra...

reklama
Do góry