reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Macku - robimy przyjecie weselne typu obiad, kawa i ciasto w restauracji ale tylko dla rodziny blizszej ok 30 os.. na wesele tradycyjne nie mialabym mocy;)

A mnie strasznie boli brzuchol dzisiaj...jeszcze w ten sposob nie bolal.... taki ciezar czuje w brzuchu i ciagniecie z kluciem...ale nie na samym dole tylko w czescie pomiedzy wysokoscia pepka a samiutkim dolem;/ wzielam nospe i zobacze co dalej ale sie zmartwilam... bo dzisiaj nie wymiotowalam tak jak zawsze...:((

Do tego bola jakby nerki ale podejrzewam ze to krzyz....

naprawde sie martwie.
A ślub kościelny, czy cywilny? Planowaliście to wcześniej, czy ze względu na dzidzie?

Bólami aż tak się nie przejmuj - jak to mówią raz na wozie, raz pod wozem;-) A stresem na pewno sobie i fasolce nie pomożesz.

A ja już po lekarzu - GENIALNA PANI DOKTOR!!!
1. zrobiła full wywiad - pytała chyba o wszystko:p
2. dostałam skierowania na:
- toksoplazmoza IGM i IGG,
- cytomegalia IGM i IGG,
- chlamydia IGG i IGA,
- krzywa cukrowa i insulinowa po obc 75g glukozy
- różyczka
- poziom: progesteronu, testosteronu, DHEAS (cokolwiek to jest) - to w 20-23 d.c.
- tarczyca: FSH, estradiol, prolaktyna, TSH, ft3, ft4 (to w 2-5 d.c.)

Przebadała - stwierdziła,że macica wróciła do normalnego stanu, na usg stwierdziła że się ładnie oczyściła i że jajniki i macicę mam jak malowane!!!

Do tego przebadała piersi...

normalnie byłam w szoku, wiem że to powinien być standard, ale po tamtej poprzedniej to ta jest jak anioł co mi spadł z nieba!!!!
No super!
Standard to na pewno nie jest.

reklama
wogóle super podejście bo powiedziała,że wiele z tych badań lekarze zlecają dopiero po 3cim poronieniu, a ona na to:
Po co męczyć te kobiety?
czy ktoś o nich myśli i o ich przejściach wtedy?
Skoro jest szansa żeby coś wykazać szybciej to czemu jej nie wykorzystac?! jak dla mnie? MEDAL!!!

nanulika- a wcześniej nie sprawdzałas nigdy hormonów tarczycy? Za wysokie TSH jest często przyczyna poronien. Norma dla kobiet chcacych zajśc w ciaze wynoki około 1, mimo, iz laboratoryjne sa do okolo 4.

Hejka

Ja mam to samo z kichaniem i z zatkanym nosie

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizytki ja ide pojutrze i już nie moge się doczekać kiedy zobacze moje mluchy miłej nocki życze :-)
Ja też idę w czwartek:-)

nanulika- a wcześniej nie sprawdzałas nigdy hormonów tarczycy? Za wysokie TSH jest często przyczyna poronien. Norma dla kobiet chcacych zajśc w ciaze wynoki około 1, mimo, iz laboratoryjne sa do okolo 4.
Nawet więcej! Ja przy pierwszym badaniu miałam 4,6 i mój gin to zbagatelizował. Na szczęście rodzinny dał mi skierowanie do endokrynologa, teraz biorę leki i jestem (w miarę) spokojna o dzidzie.:tak:

naulinko

a widzisz a widzisz dobrze juz teraz bedzie, juz nie moge sie doczekac , wogole to wciaz mozesz miec swoje bobo na czerwcowkach przeciez:-) tyle "starszych siostr" tu masz wiec sie zaopiekujemy wami

o tej poprzedniej to wolę nie wspominać! i też niby prywatna przychodnia!!!
BYłam u niej w czerwcu,powiedziałam,ż chcę zajść w ciążę a ona nie zleciła żadnych badań (mimo moich wspomnien o kotach w domu, o babci z cukrzyca i po operacji tarczycy 30 lat temu itp itd). Stwierdziła : łykać folik i przyjść jak się uda! Potem byłam u niej w 4tyg, zobaczyła jeszcze puste jajo i stwierdziła: na badania jeszcze za wczesnie, niech pani przyjdzie za 2-3 tyg wtedy potwierdzimy czy jest ciąża i zrobimy badania. Zaufałam jej i przyszłam w 7dmym tyg - bez opisu z jakimś skierowaniem wysłała mnie do szpitala z podejrzeniem pozamacicznej (zastanawiałam się jak to możliwe skoro sama widziałam jajo w macicy w 4tc?!). Jaja nie znalazła więc odesłała a w szpitalu znaleźli ale? stwierdzili obumarłą ciążę:((((

i po wszystkich przebojach (na szczescie bez zabiegu), udałam sie do gin która właśnie kilka dni temu skończyła prowadzić ciążę mojej koleżance:) i to właśnie ta dziś zachowała się chyba jak należy!!!!

Nawet więcej! Ja przy pierwszym badaniu miałam 4,6 i mój gin to zbagatelizował. Na szczęście rodzinny dał mi skierowanie do endokrynologa, teraz biorę leki i jestem (w miarę) spokojna o dzidzie.:tak:

Ja tez "lece" na euthyroxie. Bez niego mialam TSH 3,18 i było za wysokie. W tym tyg. robię kontrole zeby sprawdzić czy dawka wystarcza.

naulinko

a widzisz a widzisz dobrze juz teraz bedzie, juz nie moge sie doczekac , wogole to wciaz mozesz miec swoje bobo na czerwcowkach przeciez:-) tyle "starszych siostr" tu masz wiec sie zaopiekujemy wami

dzięki mamina!!! uwielbiam was wszystkie więc tu zostanę.... piszę też czasem na "Ciąża po poronieniu" ale ciężko sie tam wgryźć bo wiele z forumowiczek zna sę jak łyse konie a ja zielona nie kojarze kto co itp...
a tu? jak w domu!!!

dzięki dziewczyny!!!

PS te ide zrobić jutro:
toksoplazmoza IGM i IGG,
- cytomegalia IGM i IGG,
- chlamydia IGG i IGA,
- krzywa cukrowa i insulinowa po obc 75g glukozy
- różyczka

trzeba być na czczo?

Ostatnia edycja:
reklama
o tej poprzedniej to wolę nie wspominać! i też niby prywatna przychodnia!!!
BYłam u niej w czerwcu,powiedziałam,ż chcę zajść w ciążę a ona nie zleciła żadnych badań (mimo moich wspomnien o kotach w domu, o babci z cukrzyca i po operacji tarczycy 30 lat temu itp itd). Stwierdziła : łykać folik i przyjść jak się uda! Potem byłam u niej w 4tyg, zobaczyła jeszcze puste jajo i stwierdziła: na badania jeszcze za wczesnie, niech pani przyjdzie za 2-3 tyg wtedy potwierdzimy czy jest ciąża i zrobimy badania. Zaufałam jej i przyszłam w 7dmym tyg - bez opisu z jakimś skierowaniem wysłała mnie do szpitala z podejrzeniem pozamacicznej (zastanawiałam się jak to możliwe skoro sama widziałam jajo w macicy w 4tc?!). Jaja nie znalazła więc odesłała a w szpitalu znaleźli ale? stwierdzili obumarłą ciążę:((((

i po wszystkich przebojach (na szczescie bez zabiegu), udałam sie do gin która właśnie kilka dni temu skończyła prowadzić ciążę mojej koleżance:) i to właśnie ta dziś zachowała się chyba jak należy!!!!
Ty miałas operacje tarczycy?

Ja też przed starankami poszłam do gina prywatnie i też zostałam "zlana ciepłym moczem". A może gdyby od razu choć owulacji mi sprawdził zaoszczędziłabym jakiś rok starań...

Ja tez "lece" na euthyroxie. Bez niego mialam TSH 3,18 i było za wysokie. W tym tyg. robię kontrole zeby sprawdzić czy dawka wystarcza.
Ja też. Jaką dawkę? Ja obecnie biorę 75 (zwiększyłam sobie sama z 50 gdy się dowiedziałam o fasolce). Jutro idę na badania, a w przyszłym tyg mam wizyte u endo.

Do góry