reklama

Czerwiec 2012

Tylko, że jak mu damy więcej tej kaszki o 11, to już w ogóle obiadu nie tknie. Już i tak teraz marudzi. Nie wiem co jest z tymi obiadami.

Może mu dawać wieczorem kaszkę na gęsto? Można dwa razy dziennie? Niby jest napisane, że raz...

Muńka wyczyściłam skrzynkę, masz PW :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Maćku - ajtam nie dasz rady zza biurka. Dasz, dasz :) na przerwach z komórki.

Młodak - trzymam kciuki - dasz rade i współczuje bólu.

Iwon - zazdraszcam wyspania. I wg mnie mały nie dojada. To już moja szczypiorka je więcej.
Tj 6.30 - UU
ok 9 - ok 110 ml mojego ściągniętego zagęszczonego kleikiem
ok 11 - kaszka lub kisielek
ok 13.30 - zupa 200 ml
16 UU lub owoc
19.30 - kaszka lub musli 3/4 słoiczka 190 gramowego
20 - czasem chce UU
23 - kaszka na gęsto 90 ml

I w nocy cos tam cycka ze 4 razy ale mało pije. Chyba zeby utwierdzic sie ze jestem. I nie mam na razie pomysłu jak ja odzwyczaić. Miesiąc wytrwałam z wodą - potem sie poddałąm

Pędze dziś do lekarza - trzymajcie kciuki aby wyniki badań niuni wyszły ok

dzisiaj nocka fajna jedna pobudka na wode przed moim pojsciem lulu i druga w nocy i spal do 7 :) moze kiedys znowu przespi cala noc
teraz znowu spi a dokladniej bawil sie ale juz wczesniej bylo widac ze zmeczony wiec wlozylam do lozeczka i prawie sam zasnal w chwile

no i co do tego imienia dzisiaj 3 godziny sprawdzalam i on jak mu sie chce to sie odwroci :| na halasy reaguje to chyba zle nie jest ... on mnie po prostu olewa :( pewnie po tym zlobku obrazil sie na mame :(

Aga zdrowka duzo dla Antosia ... biedactwo ale wlasnie u maluchow to chwila moment jak cos wiekszego sie rozwija :( niby tylko czerwone gardelko czy zapalenie krtani a za dwa dni pluc :( ale bedzie dobrze wylecza go napewno

Sunshine to i tak dlugo sie uchroniliscie od siniakow :D

Mlodak serio ma nawet po raczkowaniu siniaki ?? moj ani ednego ani przy raczkowaniu ani przy pelzaniu nie mial

Josie ja bym go opitolila ile wlezie ... tak nie mozna mowic do dziecia

Muńka sprawdzilam... reaguje uffff

Maćku u nas tez 4 zabki gorne ida takze wspolczuje

Iwon on je za malo w dzien zdecydowanie ... stad w nocy chce

Hatszept to czego moge Ci zyczyc duuuuzo sily

Kasieńka naprawdę. W sumie siniakow od uderzenia to mial jeden. Ledwo co.nauczyl sie sam siadac i za mocno sie odepchnal no i polecial w druga strone na ławę glowa. Śliwe mial konkretna.
Ale te łokcie i kolana to ma po mnie bo wystarczy mnie mocniej dotknac i na drugi dzien mam sinca. Krzepliwosc oobydwoje mamy ok wiec to taki nasz urok tylko.

Kolejna nocka do tyłu, 3 dzień bez skalpela, Monika ma straszny katar, dzisiaj idziemy do lekarza na 15:45, ale coś czuję, że kolejna nocka będzie do bani... Ząbek już 4 dzień wychodzi i jeszcze cały się nie przebił, to jakaś masakra! z Szymkiem nie miałam takich akcji!!!

Braciszka nie bedzie :-p

Potwierdzone obustronne zapalenie pluc:no:
lezy biedaczek od 4h podkroplowka:no:

to biedulek dobrze ze zareagowalas szybko, tulaski dla Antosia:tak:

sunshine podejrzalam na harmonogramie ze ty swojej ksiezniczce czytasz wieczorem bajke? jak to wyglada, kapiel, bajka i pozniej mleko i spi? i co ona w trakcie bajki robi? z moim nie ma sznas zeby usiedzial na kolanach, i w ogole to nie interesuje sie gdy czytam czy spiewam, kompletnie nie reaguje. wiec troszke watpie czy to moje czytanie ma jakis sens.... on sobie najechtniej w czasie czytania hasa po lozeczku a jeszcze chetniej po dywanie

Pe ja kapie i jak sa przygotowania do kapieli to ida po pizamke i po ksiazeczke teraz ona juz sama wie i wybiera (zazwyczaj ta ktora uda jej sie zlapac heheh) Moja sama potrafi trzymac butelke i jesc wiec po kapieli kladzie sie z nia na lozku daje jej butle i trzyma ksiazeczke na jej glowka zeby widziala i czyta a ze ksiazka cieniutak bo to te tekturowe Jan Brzechwa itp to czy dwa razy.

Iwon- moze czesciej mu podawaj jedzenie jako przekaski? moja wcina wszystko co jej zapodam wiec ciezko mi cokolwiek doradzic. Aaaa a moze ona ma swoje godziny jedzenia i w innych jesc nie bedzie :dry:

Mlodak/Kasienka- niby tak dlugo bez siniaka wytralismy ale to nie ona go sobie nabila :-(

Macku- 4 zabki to hurtowo moze to i dobrze przemeczysz sie raz i z glowy, a ja zauwazylam u niej kropeczke na wysokosci 3 lub 4 zabka na dole :dry:

Hatszept- baw sie dobrze na szkoleniu :-p atak powanie duzo sily :tak:

Josie- bez komentarza, chyba bym go zdzielila :-p

Zauwazylam, ze Aurelka to mala papuga jak sie powtarza jakas czynnosc kilka razy to ona potem juz sama to robi, np zawsze jak ja klade spac mowie buzi i czekam na buziaka teraz juz sama daje, wslanie wczoraj maz jak ja klad to do mnie przybiegl i mowi ze dala mu sama buziaka :-D Wkladanie i wyjmowanie klockow z garnuszka opanowala do perfekcji teraz wszytsko tam laduje, wyjmuje i wklada zabawki z koszyka bo zawsze jak skonczymy zabawe mowie, ze trzeba posprzatac i tak daje jej zabawki i wklada do srodka to teraz juz sama tak robi :-D

Aga zdrowka, zdrowka i jeszcze raz zdrowka. Bidula mam nadzieje, ze Antos szybko wyzdrowieje.

Josie, ale paskudna akcja ze strony malza. Moj tez raz cos probowal do mlodego gadac w stylu: mamusia jest be, ale po rozmowie (dluuuugiej) sie ogarnal. Uswiadomilam mu tez, ze nawet jak sie klocimy to ja do dziecka nie psiocze na niego, a przeciez bym mogla.

Kasienka z Nikosiem wszystko jest ok. On po prostu wie, ze nie zawsze oplaca sie reagowac na swoje imie, bo albo "nie wolno", albo "be", albo "chodz" ;-)

Aylin jak na szczypiorka to nie je tak zle... Moj np. nie zje 200 ml zupki na raz.

Iwon moze ustaw posilki czesciej? Moj jest taki niedobruszek ostatnio, ze szybko traci cierpliwosc przy obiedzie. Zjada pol porcji, a pozniej zaczyna sie prezyc i plakac (oczywiscie jakbym mu dala butle to by zjadl - ma miejsce na jedzonko, tylko nie ma czasu). Zjada wiec ile chce, a za 1,5 h czy 2 dostaje reszte. U nas to wyglada tak:
5.30 mleko (150-180)
9.30 mleko (150-180)
12-12.30 obiadek (100)
14-14.30 obiadek (100)
16-16.30 kaszka (80 wody i pol sloiczka owocow)
19 mleko z kleikiem (210)
W miedzyczasie dostaje kawalki owocow (kostki bananow, brzoskwinie itp, warzywa w kawalkach, chrupki, skorki od chleba itp). Dodam jeszcze, ze probowalam robic wieksze przerwy miedzy posilkami (3-4h) zeby wiecej zjadal na raz - nic nie daje. Dziwi mnie to troche bo na noc przeciez zjada duza porcje :confused:Moze dlatego, ze spiacy i bardziej cierpliwy...

Rysica wspolczuje, lacze sie w bolu. Mam nadzieje, ze szybko nocki wroca do normy. Zdrowka dla Moniczki.

Sunshine szkoda, ze braciszka nie bedzie ;-);-)Chcialabys? Swoja droga to sprytna bestia z twojej cory. Moj bardzo dobrze sobie radzi z wyjmowaniem (wyrzucaniem) wszystkiego, ale zeby wrzucic z powrotem to niekoniecznie :/ Papapa nie wiem juz ile go ucze... Z uporem maniaka robi lylyly wkladajac palec do buzi ;) Jedyne co to klakanie jezykiem powtarza i wali reka w lawe jak sie powie "pac pac".

Witam nowa forumowiczke. Sliczny Alus z kotkiem :)

Nocka jak zwykle, czyli jeki steki, pogoda do bani. Grrr. Przychodzi do mnie kolezanka z 11 miesieczna corka i i tak poleze na spacer. Palic mi sie chce :/ Wieczorami jak mlody spi to sobie pozwalam na 1, ale w dzien nie chce mu smierdziec.

Alijenka gdzie jestes???

Ostatnia edycja:
reklama
Moje dziecko mnie czasem przeraza wlasnie sie przebudzila wlaczyla sobie melodyjke i spi dalej :szok: Zawsze w nocy jak sie przebudzi to ja jej tak robie :tak:

Tez od wczoraj myslalam o Alijence!

Niespodzianka- u nie to samo pogoda do bani i nic mi sie nie chce, mloda spi juz 1,5h a ja nic nie zrobilam tylko na kompie siedze, jak ta tego nie lubie :no: dobrze ze chciaz sie ubralam :-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry