reklama

Czerwiec 2012

Witam! :-)
Zapomniałam się wczoraj pochwalić, że my też się do spacerówki przesiedliśmy :tak:Ale szału nie ma :dry: Niech już się cieplej zrobi, bo moje dziecko nie czuję się za bardzo szczęśliwe w kombinezonie, czy kurtce...
Hej babki :-)

Czy budzi się, bo przyzwyczajony do piersi czy może niedojada w dzień?
Faktycznie malutko je. Może spróbuj mu wcisnąc jeszcze trochę mleka do/po obiadku :confused:

Umieram dzisiaj. Mam dni plodne i chodze zgieta w pol. Tesc ma dzisiaj operację wiec caly dzien sama bez pomocy K. Szczerze nie wiem jak dam rade. A mialam ambitne plany stawic czoło zaspom sniegowym i iść na długi spacer.
Współczuję i poniekąd rozumiem, bo też mam bolesną owulację. Zgięta wpół nie chodzę, ale miło nie jest.
Ale wiemy przynajmniej kiedy się nie seksić ;-)

Maćku - ajtam nie dasz rady zza biurka. Dasz, dasz :) na przerwach z komórki.
Próowałam. Na tym zadupiu nie ma zasięgu!
Kolejna nocka do tyłu, 3 dzień bez skalpela, Monika ma straszny katar, dzisiaj idziemy do lekarza na 15:45, ale coś czuję, że kolejna nocka będzie do bani... Ząbek już 4 dzień wychodzi i jeszcze cały się nie przebił, to jakaś masakra! z Szymkiem nie miałam takich akcji!!!
Współczuję i życzę zdrówka! :tak:

Zauwazylam, ze Aurelka to mala papuga jak sie powtarza jakas czynnosc kilka razy to ona potem juz sama to robi, np zawsze jak ja klade spac mowie buzi i czekam na buziaka teraz juz sama daje, wslanie wczoraj maz jak ja klad to do mnie przybiegl i mowi ze dala mu sama buziaka :-D Wkladanie i wyjmowanie klockow z garnuszka opanowala do perfekcji teraz wszytsko tam laduje, wyjmuje i wklada zabawki z koszyka bo zawsze jak skonczymy zabawe mowie, ze trzeba posprzatac i tak daje jej zabawki i wklada do srodka to teraz juz sama tak robi :-D
Zdolniacha! :tak:

Śliczne!:-)

reklama
Rysica - moja mniejsza i nasivin na noc pani doktor kazała dawać. On jest od 3 msc. A ulzy dzieciowi

Aga - trzymam kciuki za was

Maćku - szkoda :( ale bedziesz nadrabiać po pracy

Josie - sweterek szczególnie cudny

no kciuków nikt za nas nie trzymał ale dałysmy rade. Sucharek mój badania ma ok. W 2 tyg przybrała prawie 400 g (babcia wychodziła z siebie aby ja nakarmic odpowiednio - i dała rade jak widac) Pani doktor kazała przystopować z kaszkami zeby mała obrzydzenia do nich nie dostala :) A ważymy 7000 :) i mamy wolne od lakarza az do roku czasu.

W nagrodę mam w planach zamówić nam nosidło
Pathi.pl - Mei Tai nosidła azjatyckie - Galeria

padam wiec idę spac.

Dobranoc

Ahjo!!

U nas ok, no i jak to w życiu bywa napływają do nas z rodzinnych stron złe i dobre wiadomości. Mam nadzieję, że te złe zakończą się dobrze :tak: w każdym razie wierzę w to, że tak będzie!

Potwierdzone obustronne zapalenie pluc:no:
lezy biedaczek od 4h podkroplowka:no:

bbaaardzo współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrówka!

zrobilam sobie postanowienie ze na trzydziestego skalpela kupuje sobie takie piekne obcisle spodenki w jakich cwiczy chodakowska :tak: mialam juz je nawet w rece w sklepie ze niby taki prezent mobilizujacy po czym na szczescie stwierdzilam ze lepiej poczekac z wydawaniem kasy czy to nie slomiany zapal, i odlozylam grzecznie na wieszak, no wiec zaraz spadam cwiczyc

tp kiedy ten 30-ty skalpelek??

Od wczoraj do jutra jestem na szkoleniu (na szczescie w wawie), wracam normalnie do domu, do 20.00 siedze z małym, a od 20.00 znowu praca...ja juz nie mam siły...:///

dużo sił !!! mam nadzieję, że w niedzielę spotkamy się wszyscy na basenie!!

Iwon - a Julek ma niedowagę?? od kiedy Ci mało je?? Ja miałam podobnie z Gabrysią, kiedy już cyca nie dawałam jej prawie wcale i musiała przyzwyczaić się do innego trybu jedzeniowego. Nie pamiętam ile to trwało, ale w końcu zaczęła więcej jeść. Aaaa i tą kaszę na drugie śniadanie zaczęłam jej dawać z butli, bo z łyżeczki zawsze zjadała mi dużo mniej - z butli potrafi ok.200ml wypić.

Tj 6.30 - UU
ok 9 - ok 110 ml mojego ściągniętego zagęszczonego kleikiem
ok 11 - kaszka lub kisielek
ok 13.30 - zupa 200 ml
16 UU lub owoc
19.30 - kaszka lub musli 3/4 słoiczka 190 gramowego
20 - czasem chce UU
23 - kaszka na gęsto 90 ml

mały żarłoczek :-);-)

Muńka sprawdzilam... reaguje uffff

no i super!!;-)

Braciszka nie bedzie :-p

:-D:-D:-D

Zauwazylam, ze Aurelka to mala papuga jak sie powtarza jakas czynnosc kilka razy to ona potem juz sama to robi, np zawsze jak ja klade spac mowie buzi i czekam na buziaka teraz juz sama daje, wslanie wczoraj maz jak ja klad to do mnie przybiegl i mowi ze dala mu sama buziaka :-D Wkladanie i wyjmowanie klockow z garnuszka opanowala do perfekcji teraz wszytsko tam laduje, wyjmuje i wklada zabawki z koszyka bo zawsze jak skonczymy zabawe mowie, ze trzeba posprzatac i tak daje jej zabawki i wklada do srodka to teraz juz sama tak robi :-D

:-) super!!! teraz codziennie nasze dzieciaki nas zaskakują i to jest genialne!! bezcenne jest móc to obserwować!!

Hej Dziewczyny ! Mój synek tagże urodził się w czerwcu 2012 dokładnie 19 czerwca dzień po moich urodzinach ;) Jest to mój najwspanialszy prezent jaki w życiu dostałam ;) Pozdrawiam wszystkich ;)

Witaj!! :-)

Kuzwa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i stalo sie mloda zaliczyla podloge :-(:-(:-( lezala na kanapie bo ogladalysmy Kaczuszki, odwrocilam sie zeby wlaczyc ponownie a ta sie obrocila i w ostatniej chwili ja zlapalam w pasie a glowa poleciala i walnela rowno :-(:-(:-( Placz oczywiscie ale jakos udalo mi sie ja przeprosic :sorry2:

najważniejsze, że tylko na płaczu się skończyło.

my po lekarzu
- dobra wiadomość - tylko przeziębienie
- zła wiadomość - jest za mała żeby jej dać coś co wysusza i obkurcza śluzówkę...
teraz śpi, ale pewnie znów po północy się zacznie :/ Zakropiłam jej na pieluszkę tetrową oil olbas, ma wyżej łóżeczko znaczy nogi łóżeczka od strony poduszki, posmarowałam ją pulmex baby, po północy mąż jej postawi garnek z wrzątkiem i z zakropionym oil olbasem. Mam nadzieję, że jej to choć trochę pomoże. Ja idę zaraz spać, chociaż boję się, że akurat jak na złość nie będę mogła usnąć...

bidulka.... Buziaki dla Monisi!

Aylin - super, że badania oki!!! ja nie trzymałam &, bo dopiero przeczytałam tamten post, ale my zawsze o wszystkich ciepło myślimy i 3mamy kciuki!!

Waris, alijenka - gdzie się podziewacie??

Ostatnia edycja:
Dzięki Dziewczyny!!!

Josie - jaki masz inhalator?? pomaga?? kurcze ja nigdy Szymka nie inhalowałam, żaden pediatra mi nic o tym nie mówił... W ogóle czym się inhaluje takie maluszki??
nic o tym nie wiem... Fajnie, że Jaś już zdrowieje :)
a właśnie, czy Ty wolisz jak się o Jasiu mówi Jasiek czy Janek? :)

a ubranka śliczne!!!

Aylin - wiem, mam Nasivin, mam Euphorbium, jeszcze żeby dała sobie tym psiknąć...

Aylin super ze badania ok!
Rysica ja kupilam w Tchibo bo akurat byly a uwielbiam produkty Tchibo i jak sie nie sprawdzi to przez 3 miesiace mozna oddac , byle miec rachunek i opakowanie. no ale sprawdza sie i nie oddaje :) u nas pediarta zawsze pyta czy jest inhalator i zachwala zeby kupic. daje 2ml soli morskiej + 1ml mucosolvanu do inhalacji 2x dziennie. jak jest tylko katar to sama sol starczy

wlasnie wylalam piwo do lozka FUUUUUUUCK

Dzień dobry.
Mój dzieć się przestawił z zasypianiem z 19 na 21:30 a ja o tejporze jestem już tylko do kąpieli i sama spać:tak:

Mam tak jak Iwon i Hatszept- za dużo do zrobienia, za krótka doba:-D

Ale czytam Was w miarę na bierząco:tak:

U okulisty mój Julian czarował przez 2 godziny wszystkich wokół, pokazywał jakim jest grzecznym i pogodnym dzieckiem. :dry: Hopsał mi na kolanach i śmiał sie do wszystkich, no i wyszło że ma słabość do okularników:tak: Do tych uśmiechał się szczególnie zalotnie. Badanie bez większych problemów, bez zmian na patrzałkach, więc jest OK:-)

Rysica inhalator dobra rzecz. Przy katarze tak jak Josie pisze z mucosolvanem i wszystko złazi. Współczuję Monisi przeziębienia...

Josie- fajne ciuszki, ja podobnie jak Aylin jestem fanką sweterka:tak: Chociaż galotki też fajne. Acha i nie marnuj piwa;-)

Aylin- my kciuki trzymaliśmy tylko nie było kiedy napisać....

Maćku- ja też chcę wiosnę. Lubię zimę ale już mi się znudziła:baffled:

Aga super, ze juz lepiej :D I trzymamy kciukole! Jakas szansa na wyjscie ze szpitala niedlugo? Swoja droga jak Josie napisala, ze musisz placic 35 zl za lozko polowe to wkurzylam :no: Przeciez tak naprawde odciazasz personel od obowiazkow (przewijania, karmienia, przebierania maluszka) i jeszcze musisz za to placic. Ehhh

Munka mam nadzieje, ze jednak wiecej tych dobrych wiadomosci naplywa.

Aylin, ale prosiaczek ze mnie :zawstydzona/y: Przeoczylam posta :zawstydzona/y: Najwazniejsze, ze wyniki w normie, no i zdrowo malusia przybrala :) Nosidla sa cudne. Juz je kiedys widzialam, ale nie na tej stronce.

Macku na przerwach do pracowni informatycznej na bb ;-)

Josie dobrze, ze Jasko juz lepiej. Sweterek uroczy.

Rysica jak nocka, lepiej? Zabek sie przebil?

Sunshine wspolczuje upadku, najwazniejsze, ze wszystko dobrze sie skonczylo :)

Pamka super, ze oczka dobrze. Maly czarus z Julka. Heheh. Zawsze tak jest. Jak narzekam na malego do znajomych mamusiek to on sie wtedy zachowuje jak maly aniolek, a one dziwnie na mnie patrza ;)

Pobudka o 5.30 - potrzebuje zaparzacz kawy i ekstra mocna kawke :baffled: O nocce nie pisze, druga jedynka Tomkowi idzie, wiec to mowi samo za siebie. Moj maly zboj wlasnie mnie ugryzl w palucha od stopy. Siedzial pod stolem, bawil moja noga i nagle chlast. Zeby jak szpileczki :dry:

Ostatnia edycja:
u nas nocka przespana cala ... hmmmmm moze to zasluga meza :) bo to on od 3 dni malego usypia

Aga oby Antos szybko wrocil do zdrowka... i nie obwiniaj sie u maluszka to sie strasznie szybko moze rozwinac i czasami nie mamy na to wplywu ... i noz sie w kieszeni otwiera na oplaty ja bylam na oddziale w prokocimiu krakowskim i nie wzieli ani 1 zł a jeszcze materace mamom rozdawali ktorych dzieci dluzej lezaly

Sunshine oby to byl ostatni taki upadek :) ale beda kolejne inne :)

Rysica Aylin tylko nasivinem max 3 dni i potem przerwa przynajmniej 3-4 dniowa a najlepiej tygodniowa bo mozna zniszczyc dziecku sluzowke

Rysica dobrze ze tylko przeziebienie i oby szybko przeszlo

Josie super ten sweterek :D i spodenki tez ... no i jak Jasiowi lepiej moze jakos sie umowimy :P jaka firma i gdzie kupilas ? w aptece czy jakims sklepie medycznym?

Muńka jak Ty napisalas o Aylin corze ze zarloczek to ja nawet nie chce Ci mowic ile moj je :P a teraz nadrabia za wszystkie choroby i znowu musialam mu podwyzszyc porcje mleka na 7 miarek , no i zycze zeby te zle rzeczy zakonczyly sie dobrze

Maćku moj tez nienawidzi tych grubszych rzeczy

Aylin fajne te MT super wzory i oby sie fajnie nosilo :):) no i pieknie przybrala na wadze wiec jednak sie da ale czy warto na samym cukrze ? widocznie ma super przemiane materii

Niespodzianka mamine nogi sa pyyyyycha widocznie :D

Pamka dobrze ze Julcia oczka w porzadku

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry :)

wlasnie wylalam piwo do lozka FUUUUUUUCK

oszz takie marnotrawstwo :)

Aylin - wiem, mam Nasivin, mam Euphorbium, jeszcze żeby dała sobie tym psiknąć...

moja też nie dawała. Trzymałam na siłe i pryskałam. Odciągnąć katar sobie daje bez oporów ale na wszelkie wkrapiania sie buntuje.

U okulisty mój Julian czarował przez 2 godziny wszystkich wokół, pokazywał jakim jest grzecznym i pogodnym dzieckiem. :dry: Hopsał mi na kolanach i śmiał sie do wszystkich, no i wyszło że ma słabość do okularników:tak: Do tych uśmiechał się szczególnie zalotnie. Badanie bez większych problemów, bez zmian na patrzałkach, więc jest OK:-)

super :)

Josie dzieki:-)
U nas poprawa mlody lepiej oddycha:-):-):-) ale martwi mnie, bo ma cukier za wysoki dzis mu beda znowuu robic wiec trzymajcie kciuki <PROSI>

trzymam mocno aby was wypuścili jak najszybciej

Nosidla sa cudne. Juz je kiedys widzialam, ale nie na tej stronce.

Ona szyje na zamówienie. Włąsnie szukam inspiracji :)

Edit:
Kasieńka - nie na cukrze. Bo ja jej tego sinlacu prawie nie daje - jedna miarka dziennie. Babcia się zawzieła i gotuje kisielki, kupiłam aspargus i dodaje do jogurtów i owoców. Do zupek dajemy kasze: kuskus, pęcak, gryczana. Babcia bułke jej upiekła. Ale ona nadal je często ale małe porcje. Na kolacje wczoraj zjadła pół słoiczka owoców z 2 łyzkamia aspargusowego poppingu - i dość. Nie wciśniesz więcej :)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry