• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Czerwiec 2012

Cześć lasencje!

Też się wzięłam za ćwiczenia, bo odkąd nie karmię, to brzuchol zrobił się bardziej obwisły i przybyło 3 kilogramy:szok: chyba skończyły się dobre czasy, że mogłam opychać się słodyczami, a waga i tak stała w miejscu:baffled: hormony robią swoje i widać, ze organizm troszkę inaczej pracuje. Do tego raz w tygodniu basenik i mam nadzieję, że do lata będę "sobą" :-D

Na BB będę pewnie zaglądać już tylko w trakcie drzemki G, bo muszę mieć na nią non stop oko. Dziś już przycieła palce szufladą, bo jej się zamknęła, a ona obiema rączkami się o nią opierała, no i poleciała do tyłu chcąc się wspiąć po łańcuszku od rolet :szok: zaczęło się!!! Jestem w trakcie poszukiwania kojca, no i pora kupić zabezpieczenia do szafek i szuflad.

"baran, baran duc" nie robimy, bo mam złe doświadczenie :-) nauczyłam kiedyś tego męża bratanice i po jakimś czasie robiła tak niespodziewanie każdemu, kto ją wziął na ręce, ale nie tak delikatnie jak jej to pokazywałam :-D:-D poza tym robiła tak też przed lustrem, więc non stop był ryk. Nauczyłam ją też "cacy, cacy bach po glacy" (głaszcząc jej dłońmi moją twarz, a na "bach po glacy" lekko klepałam się w poliki), no i to też robiła każdemu ze 100 razy większą siłą :-D:-D

Gabrynia zaczęła pokazywać palcem jak coś chce. Nie za każdym razem, ale wczoraj przy kąpieli pokazała na zabawki kąpielowe, a jak jadłam na mój talerz, więc musiałam jej troszkę dać. Jak upadnie jej zabawka to mówi "ba", bo ja zawsze mówię wtedy "bach" :-) codziennie coś nowego!! hehe, super się to obserwuje.

Dzień Dobry z rana. Ja dziś wolne na rzecz miłej wizyty z Julkiem u okulisty:confused2:

Dziewczyny mój Julian charczy tak, że dostaję nerwicy jak to słyszę, czasem brzmi to jakby miał astmę, ale nie przeszkadza mu nic oddychać. Nasza lekarka mówi, że to wiotkość krtani- Iść jeszcze gdzieś do innego lekarza czy wierzyć jej na słowo? On w sumie zawsze tak oddychał tylko teraz jest to dużo głośniejsze (pediatra twierdzi, że przez to, że teraz w ogóle głośniejsze dźwięki wydaje...). Kurcze poza tym zachowuje się całkowicie normalnie- o ile normalne są wrzaski na pełne gardło o 5 rano....

daj znać jak po wizycie &&&
Chyba poszłabym z tym jeszcze do innego lekarza.

Mamy nastepnego zabka - lewa gorna jedynke :) I nowa umiejetnosc - wsadzamy palec do buzi i robimy lelelele machajac palcem (nie wiem jak to opisac, ale zaglusza tv :confused2:)

hehehe :-D

Ale mi się oberwie za te posty pod postami :-p Ale maćku już pracuje, to może jej się nie będzie chciało krzyczeć ;-)

Troszkę podczytałam (nie byłabym sobą :cool2:) i widzę, że maćku już na rozruchu zawodowym (dasz radę kochana), muńka wróciła z jakiejś podróży, rysica niewyspana, bo monia ząbkuje i ... to by było tyle nadrabiania....

Dziękuję tym, które o mnie pamiętały :-*

Współczuję braku czasu!!
Ja byłam w weekend u teściów i miałam okropne samopoczucie podczas @, a do tego szalejące bratanice męża, więc nie wypoczęłam.
Pisałam też, że nie dochodzą do Ciebie PW, bo pisze, że masz zapchaną skrzynkę....:confused:

Cześć Laski;) Kurcze, znów tu dawno nie zaglądałam;( Obejrzałam właśnie galerię, ale dzieciaczki rosną, jak na drożdżach;))) U nas wszystko dobrze, młodej rośnie pierwszy ząb, już się przebił...ale jeszcze niewiele go widać;)
Od tygodnia Tośka sama siedzi, nie raczkuje jeszcze, ale pełza bardzo szybko;) I już trzeba mieć oczy dookoła głowy;)
Miłego dnia dziewczyny:)

gratulacje z postępów!!!:-) ja też już muszę moją bacznie obserwować.

a my mowimy baranki, baranki bum :-D

Od rana zalalo mnie krwia z nosa :szok::szok: nigy w zyciu tak nie mialam, a mloda lezala ze mna w lozku i jak na zlosc co chwile do krawedzi lazila :confused2:

czyżby ze zmęczenia??

a jaki byś chciała wynik testu??:-D

Mam nadzieje, ze wybaczycie mi, ze nie nadrabiam i piszę tylko o nas, ale załamałam się :(
Młody wczoraj zachłysnął się syropem i ma podejrzenie zapalenia płuc :( i skierowanie do szpitala:no::no: więc się pakujemy i czekam na siostrzenicy chłopaka by nas zawiózł.

ojejejej....... trzymajcie się dzielnie!!! zdrówka dla małego!! &&&&

reklama
dzisiaj pisze bo juz mi wstyd ... choc weny nadal brak

Nikos w domu siedzial wczoraj bo cos katarek ma lekki ale nic poza tym ... dzisiaj idzie na trzy godzinki do zlobka i tak caly tydzien a wczoraj siedzial z chrzestnym ;D bo ja mam popoludniowa zmiane
mlody bez zmian ciagle nawija bababababa i inne ale glownie to wlasnie a poza tym przystopowal pewnie w rozwoju manualnym na rzecz mowy chociaz za raczki smiga jak sie patrzy i czesciowo kawalek przejdzie za pchaczem :) ale nie garnie sie do samodzielnego chodzenia moze to i dobrze

po dwoch tygodniach odebralam wyniki cytologii i jest ok tylko znowu lapia mnie infekcje ... w ciazy mialam spokoj cale 9 miechow a teraz juz chyba 3 ... masakra i znowu pojdzie 100 na leki ... szlak mnie przez to trafia

nocki takie jak byly czyli pobudki pobudki czasami mniej czasami wiecej ale sa na szczescie krotkie a wstaje miedzy 6a 7 dzisiaj wyjatkowo kolo 7 i zaczal dzien od babababababababababaababa

a teraz do rzeczy :)

wszystkim dzieciaczkom gratuluje nowych umiejetnosci :) poszly naprzod te nasze szkraby

Aga zdrowka dla Antosia ... czytalam na fb wracajcie szybko zdrowi ze szpitala :( i oby to nie zapalenie pluc

Niespodzianka mojemu wsio jedno czy grudki czy papka czy duzy kawalek wszystko wchlonie :) najbardziej mu smakuje jak z jakiejs naszej zupki mu zapodam jakies warzywko ostatnio sprobowal brukselki dostal taki listek caly pomemlal i polknal potem kawalek wiekszy ziemmniaka kawalek mieska ... wszystko wymemla i polknie ... a papki po prostu polyka od razu ... co do przeszkod to zalezy ale lubi sie wspinac wiec jak cos wyzszego to sie z tym mierzy

Sunshine moze jakies badanka sobie zrob ... no i gratuluje raczkowania :D

Zaza brawo dla Sergiuszka :D

Muńka to poszla pieknie Gabrysia do przodu w rozwoju

Rysica zaraz sie skonczy bol i wroci Aniolek :D

Iwon super ze maz wyrecza :) tym bardziej skoro jestes taka zapracowana

pytanka:

jak byscie nazwaly swoje drugie/kolejne dziecie ?? czy to chlopiec czy dziewczynka

czy Wasze dzieciaczkiw 100 % reaguja na imie??
moj kiedys reaowal a teraz ni huhu w ogole martwie sie tym, no i wciaz nie widze zeby tak swiadomie cos sie dzialo z jego strony... pare dzieciaczkow robi papa a moj ani mysli... Muńka pisalas o tym bach u mnie nic podobnego ... kiedys jak wolalam kosi kosi to machal rekami uderzajac o siebie a teraz nic ...

Ostatnia edycja:
Kasienka - Nikoś tak wystartował z rozwojem na początku, że teraz odpoczywa;-)myślę, że przyjdzie moment i znów zacznie powtarzać czynności.

Ja o kolejnych imionach w sumie nie myślę, bo imię gabrysia wpadło nam spontanicznie, więc może przy klejnym dzieciu też tak będzie:-)
Gabi na imię reaguje praktycznie od razu, ale zdarza się, że jak jest czymś zajęta to nie zareaguje.

Młoda śpi już drugą godzinę, jakaś nowość!! i w dodatku zasnęła sama odłożona do łózia.

Muńka zaraz zobaczę o co cho z tą skrzynką :confused:

Aga ojojoj, ale zapalenie płuc od zachłyśnięcia? :szok:

Kasieńka u mnie pewnie by była teraz Pola albo Ignaś :))

Sunshine pisz szybko, pisz, jak testing :-p

Zaza ja też w przerwie na żarełko wskakuję na BB ;)

A mnie boli w klatce cały dzień, zwłaszcza przy głębszym oddychaniu czy tak może się objawiać zapalenie płuc? :eek:
Kurtka dwa lata temu miałam i to właśnie wtedy, kiedy byłam na diecie...

Ostatnia edycja:
hmmm moja nuna tylko klaszcze :) i wie kiedy się ja woła. Z tym ze przeważnie odwraca się z przebiegłym usmieszkiem i pełznie dalej w kierunku z góry upatrzonego celu - w tym wypadku czytaj - kociej miski :)

U nas Martynka też padła spontanicznie wiec kolejnego imienia brak.

Jestem na chwilę- Monika spała całą noc z przerwą na paracetamol o 3:30 w nocy - Teraz śpi, zobaczymy czy obudzi się też bez gorączki. Poza tym dwa razy jej z nosa pociekło i rano pokasływała, teraz już nie. Albo to jakiś wirus albo ząbki i wirus... Oby już jej przeszło! Bo mamy plany na wieczór i nie chciałabym, żeby miała gorączkę, bo moja mama będzie z nią siedzieć cała w strachu!

ja z moim bylam u lekarza bo kaszle juz trzeci dzien i coraz bardziej na mokro. mowi ze zaczerwienione gardelko i pewnie to jakis wirus, przepisala inhalacje z muosolvanem, lipomal, cebion, i tantuum verde na gardlo :eek: nie wiedzialam ze mozna takiemu maluszkowi juz dawac zwykle tantuum verde??

na szczescie goraczki nie ma i kataru poki co tez nie. zobaczymy jak sie to rozwinie, oby wyzdrowial...

aga wspolczuje i oby to nie bylo zapalenie pluc!
munka cacy cacy bach po glacy skad tys to wytrzasnela :-D:rofl2: co do baran baran to tez mi sie wydaje ze moze sie zle skonczyc dla obydwu stron :) ja tam wole "przybij pione!" moj juz ladnie przybija :tak: jeszcze zolwika go musze nauczyc

druga bym chciala zochne. ale troszke zofii juz jest wiec nie wiem. a janek mial byc emilia wiec moze emilia sie trafi :) dla chlopca nie mam pomyslu, stas mi sie podoba

zdrowka wszystkim chorujacym

j
munka cacy cacy bach po glacy skad tys to wytrzasnela :-D:rofl2: co do baran baran to tez mi sie wydaje ze moze sie zle skonczyc dla obydwu stron :) ja tam wole "przybij pione!" moj juz ladnie przybija :tak: jeszcze zolwika go musze nauczyc

nie śmiej się z tego cacy cacy, ja swojego też uczę, ale na razie tylko zaciesz strasznie jak jest buch po glacy:-D

zdrówka dla Jasia!!!

Kasienka S reaguje na imię, jeśli ma nastrój, a jak nie to udaje głuchego:confused2:

a imiona - dla chłopca chciałabym Dawid albo Sebastian, ale D się nie zgodzi :/ może Igorek :) a dla dziewczynki to ciężko, zamiast S miała być Nadia, ale teraz to sobie nie wyobrażam jakoś córci o tym imieniu... może Iga, Łucja albo Patrycja...

Muńka jakoś nie jest mi zle ze przystopowal :) martwie sie natomiast tym ze tak nie reaguje bo juz sie doszukuje jakiegos autyzmu albo nie wiadomo czego :(:( co prawda jak wolam to cos tam robi ale on ciagle czyms zaaferowany ... martwie sie

Josie ja tez probuje przybij piatke ale jakos on nie chce i tez chcialam Zosie ... zdrowka dla Jasia oby katar ani goraczka sie nie przypaletaly...

Aylin u mnie wlasnie przestal sie obracac

Iwon wydaje mi sie ze moze sie tak objawiac ale innych objawow brak ? to moze nie jest az tak zle ... mnie zawsze boli klatka piersiowa jak mam zapalenie krtani

Zaza to moj chyba nie ma nastroju juz od jakiegos czasu :| ja tez nie ucze cacy cacy bo pamietam mojego mlodszego brata co podbil oko starszemu bratu jak tamten chcial uciec glowa no i reka wyladowala na oku a mimo wszystko sile maja te dzieciaczki :P

czy mozliwe jest ze ma az tak zatkane uszka ??
a teraz jakby byl syn chciałabym Kajetana choc kiedys myslalam o Antosiu a cora Basia

reklama
A mnie boli w klatce cały dzień, zwłaszcza przy głębszym oddychaniu czy tak może się objawiać zapalenie płuc? :eek:
Kurtka dwa lata temu miałam i to właśnie wtedy, kiedy byłam na diecie...

a nie ćwiczyłaś ostatnio? może to też być nerwoból.

munka cacy cacy bach po glacy skad tys to wytrzasnela :-D:rofl2:

a sama nie wiem, pewnie z dzieciństwa ;-)

Kasienka - a jak robisz czymś hałas to też nie reaguje? chociażby stukanie o siebie przedmiotami itp.?

Gabryśka mi przed chwilą usnęła na kolanach:eek::baffled: ciekawe ile pośpi...trochę jest późno jak na drzemkę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry