reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Aylin czy Ty wiesz, że baba z apteki wyśmiała wczoraj mojego M. na hasło o plastrze w kleju? :baffled: Normalnie kazałam mu powiedzieć dokładnie w której aptece był i chyba do niej dzisiaj pójde z tą ulotką, którą mi pokazałaś i ja się z niej pośmieję. No co za babsko, qrde rozumiem, że asortyment może być u nich ubogi, ale żeby się głupio śmiać, że nie ma czegoś takiego? :oo2:
Skończyło się na tym, że kupił zwykły plaster dla dzieci, który guzik daje, bo młody trze nosek i go odrywa.
Ech, muszę pobuszować w interku, może się uda zamówić ten w kleju. Albo podzwonię po aptekach.

a to az taka nowość nie jest. Ja go w 2010 r kupiłam. Wiec juz chwile temu. Stąd wiedziałam ze jest. Zawsze mozna zamówić. A pani farmaceutk zyska nową wiedzę....

dzień dobry w ogóle :) i miłego dnia

reklama
Pamka, MłodaK, Aylin - a dzień dobry, dzień dobry ;)

Kasieńka
- teraz jest promocja ratalna znowu - 198 zł /20 rat :)

Iwon - ja też pierwszy raz avatara oglądalam :D i też miałam podobne emocje i odczucia, mąż żałował, że nie obejrzał ... ale on o 23 z pracy wyszedł... To ja też starej daty :D Może dlatego, że moja babcia i mama tak robiły i ja patrząc na nie, a były i są mi przykładem, uznaję to za normalkę?? :) A z dziadkiem to naprawdę kiepsko - póki co o operacji nie ma mowy póki mu nie wyleczą nerek i płuc...

Niespodzianka dzięki, to tak samo moją teraz ubieram :D Tomcio niezły, Monika ma za wysoko do świecącej na czerwono myszki męża a moja nie świeci ;P ale nie ma kabelka, łatwiej podwędzić i uciec póki mama nie widzi ;P

josie - to jak już kupisz wózek i fotelik to prosimy opiękną prezentację z modelem ;) współczuję uszkodzenia auta, dobrze, że tylko tak

Muńka - może więcej jej dawaj mleka na noc, albo więcej kaszki do mleka to będzie bardziej syta i dłużej??
Monika też tak miała, że ząbki wyszły a ona dalej się o 5 budziła, zwiększyłam porcję na noc i budzi się o 7

Ostatnia edycja:
Muńka jaka kurtke ubierasz ? co do wstawania to moj jakis czas wstawal przed 6 a teraz znowu wstajke przed 7 ... takze zmienne to to jest :) a moze to akurat jakis skok i wczesniej glodnieje stad pobudki ??

a Nikodem rozgadal sie jak nie wiem ... przeroznie i ciagle mama tata ... i laczy sylaby nie wie o co chodzi nic a nic ale gada jak najety :) czasem wyjda mu ciekawe slowka czesto wychodzi mu ide i nie chce :D boski jest ... jeszcze zeby tak nauczyl sie tych precyzyjnych ruchow raczkami ;D bo bez tego to sie papa nigdy nie nauczy :p

hhmm...no taką zimową z kapturem, ale nie jest jakaś mega gruba. Nie marznie w niej w każdym razie. A co do głodnienia porannego, to właśnie tak mi się wydaje, że może ją głód wybudzać, bo wcześniej od razu po przebudzeniu nie jadła od razu i zjadała niewiele, a teraz po 5.00 potrafi 180ml wciągnąć.

Moja też rozgadana i ostatnio wychodziło jej coś w stylu: a dzie idziesz ?? :-)

Rysica- ostatnio o Thermomixie wspominałam kuzynowi mojego Sz i okazało się, że mają i są w nim zakochani ;-) ja też z chęcią bym go przyjęła w swoje progi, ale póki co kasa potrzebna na coś innego. Mam nadzieję, że w przyszłości kupimy.

Ostatnia edycja:
a z tym Thermomixem to ja bym bez niego już chyba żyć nie umiała!!!
Muńka, mam nadzieję, że dacie radę za jakiś czas go kupić, bo już nawet mi nie chodzi o prowizję, tylko uważam, że każde małżeństwo z dzieckiem na niego "zasługuje" i w PL powinno być tak, żeby ludzie spokojnie mieli pieniądze na takie sprzęty, bo to mało miejsca zajmuje a czynności ma za całą kuchnię...

Dzień dobry! :-)
Wpadłam się przywitać przy śniadanku.

Dziś idę do pracy na 11.45, a że dziecię zrobiło pobudkę o 7 to zdążyłam ugotować obiad i posprzątać...

Miłego dnia! ;-)

Rysica czyli wychodzi tak jakby bez odsetek??

Muńka w ksiazceHoggpisalo ze jak dziec zaczyna sie budzic wczesniej czy w nocy a chce jesc to trzeba zwiekszyc dzienne porcje ... u nas sie sprawdzilo jak zwiekszylam po tym jak zaczal wczesniej wstawac

Muńka ales Ty obrotna dziewczyna :p

Kasieńka - no dokładnie :) jest tylko jednorazowa opłata prowizja za wzięcie kredytu w wysokości jednej raty, a zwykle opłaty plus odsetki przy 20 ratach wynosiły coś koło 700 zł więc róznica jest naprawdę kolosalna :)

Witam, ale piękne słonko za oknem więc jem śniadanko i idę na spacerek, wczoraj 4h spędziliśmy na powietrzu. Tylko dziś się zastanawiam jak ubrać młodego czy kurtka zimowa, a może śpiworek wyciągnąć, ale jak zaśnie to zawsze cieplej hmm.

aga - trochę do jednej pojedziesz, potem do drugiej, obie bedą zadowolone i Wy pewnie też.
Oj gdybym miała tylko kasę to mogłabym chyba pół roku spędzić w takich rozjazdach w każdej części europy :)

Aga a nie możesz zapukać do tej sąsiadki i zapytać o markę tego śpiwora tylko tak popatrujesz ukradkiem? :-p
Podpatrywałam, bo parkują wózek pod naszymi drzwiami :) a teraz muszę spytać jak ich spotkam, bo naprawdę był fajny.

To myślicie, że teraz do każdego mleka powinnam jej dodawać trochę kaszy?? Ona ogólnie je sporo, nawet moja mama to zauważyła (choć wiem, że na forum są dzieciaczki, które więcej jedzą), no, ale może potrzebuje już więcej. Samo mleko dostaje po przebudzeniu i potem to ok.16.00, więc może dodawać kaszkę do nich, co ??

reklama
Witam
nie jestem w stanie Was nadrobić oczy mam na zapałki, mała jak sobie zrobiła histerie o 23 tak skończyła o 2.15, później pobudka o 4 później o 6, mam dość :-:)-:)-:)-(

dziś jadę do mojego chrześniaka bo miał urodziny ale jadę do domu gdzie mieszka mój były mąż ze swoja nową żona i dzieckiem i mam nadzieję że nikogo z nich tam nie spotkam, choć umawiałam się z moim chrześniakiem tak aby ich nie było ale różnie to bywa :baffled::shocked2:

widziałam że rozmawiałyście o wakacjach, ja w tym roku planuje w czerwcu nasze polskie morze (dziewczyny z pomorza macie jakieś fajne i tanie noclegi???) bo tu nas wyjdzie najtaniej, a może na drugi rok jakąś Tunezję :-):-D:-):-D

Do góry