reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Sicil ty pamietasz ze ja rdzenna poznanianka, wiec jak bedziesz latem w poznaniu to koniecznie dawaj znac moze nam sie uda na weekend akurat zgrac i sie spotkamy!!! BARDZO bym chciala cie zobaczyc na zywo :tak:
A co do spania to moj identycznie jak twoj - pajac ze stopkami i na to kolderka z ikea, i ma w pokoju 19-20 stopni w nocy. dla niego w sam raz, w spiworze juz nie ulezy tak sie wierci ze nogi mu sie placza

Niespodzianka mnie z tym kolorem w sama pore olsnilo jak juz mialam klikac KUP.... co prawda mi kocyk nie pasuje bo mamy niebiesko brazowy, no ale juz pomyslalam ze zrobie mu taki ciemno czerwony na drutach jak tu: Twórcze wytwory: Miętowy kocyk wózkowy i bedzie ok :) ja mam kompletnego fiola na punkcie kolorow jak rysica :-p co jest w sumie utrapieniem...
no i najwyzsza pora zebys poszalala zakupowo, wiosna idzie trzeba sie odswiezyc!

Iwon ufff cale szczescie ze wybaczasz:-D

reklama
Cześć Dziewczyny
nadrabialam wczoraj i dziś jeszcze...

brak weny na pisanie ostatnio miałam.

Aga Gocha też ostatnio oskubała pudełko i kawaleczek papieru wyszedł z kupą ;-)
A przed chwilą, gdy bawiła się rurką od fridy (żeby mama mogła dogonić bb) spojrzalam przelotnie (siedząc obok) a G coś zuje ... filtr z fridy;-) fajnie się jej układał na dziaslach ;-) szybkie grzebu grzebu i wyjelam choć G zachwycona nie była...

Aylin fajna ta limuzyna:-) jeśli tylko będę w W to bardzo chętnie się spotkam:-):-):-)
Nie wiem jeszcze, czy ze względu na teściowa nie pojadę do Ł na tydzień.

Matko ależ G ma za sobą marudna godzine. Chyba zęby bo posmarowalam i jakby lepiej było. W końcu usnela.

Macku zdjęcia chętnie pokażę tylko coś mi się z aparatem stało - nie focusuje jak należy. Więc gdy tylko będzie działał to wstawię.

Rysica proszę Cię, hasło: sprzęt jest wart swojej ceny to slogan. Bo co to znaczy naprawdę? Ile kosztuje wyprodukowanie? Sprzedaż bezpośrednia oznacza tylko większy zysk dla producenta a nie mniejszą cenę dla klienta. Warto przeliczyć na średnie zarobki. W efekcie realna wartość tego sprzętu w pl to jakieś 4x drożej niż w Niemczech np. Ja rozumiem niepsujace się części itd ale to ciągle za dużo. A kredyt za dużo nie zmienia - swoje trzeba zapłacić i tak.

Pogoda dziś znów ladna trzeba się przewietrzyc będzie:-)

Macie jakieś plany na Dzień Kobiet? Może Manifa?:-):-):-)

Aaaa dziewczyny APEL, bo ja tak sobie mysle, ze moze ja zle malego przykrywam, ubieram do snu? Prosze napiszcie mi, jakie macie w domu temperatury do spania i w czym Wasze dziecia spia?
Ja mam tak okolo 20-21, maly ma bawelniana pidzamke (nie nauczylam sie tej terminologii, pajacyk spioszek, no nie wiem, to z nozkami) i przykrywam go kolderka takak z ikei- moze to za cieplo?
Dzis zmienilam taktyke na spiworek (taki pikowany, ale nie za cieply- nie ten welurkowy, tylko bawelniany) i welurkowa pidzamke- spal troszke lepiej, wlasciwie zdecydowanie lepiej, pobudke mial o 2 ale tylko na jakies 15min i potem spal do 5, potem dostal mleko i spal do 7 jak reksio.
Sama juz nie wiem :dry: ja jestem zmarzluch i moze po prostu go przegrzewam...mi tam zawsze zimno jest...

U mnie w pokoju jest ok. 20-21 st. Ubieram Gabi bodziaka na krótki rękaw i na to pajac (to z nóżkami), bo się odkopuje. Przykrywam ją dwoma kocykami.

MsMickey - a Ty co tak bojowo nastawiona na święto kobiet ??? :-D

Chyba bujnę się na spacer do Wilanowa.

Munka zapomnialam zyczyc zdrowia dla meza i cierpliwosci dla Ciebie.

MsMickey ja na Dzien Kobiet nic nie planuje :sorry2: Moge liczyc na smsa od taty, a moj pewnie i tak zapomni :p

Rysica jak dziadek?

Niespodzianka oj ja też o sobie zapomniałam od kiedy małego mam, a lakier do paznokci hmm nie wiem kiedy używałam :/ trzeba w końcu to zmienić!!

MsMickey hmm dzień kobiet chyba dam synkowi kasę niech mamie kwiatka kupi :D

Co do papierku zjedzonego przez Antka to pewnie bym się tak nie stresowała gdyby to był zwykły papier tylko taki z folią :/ z takiego obiadku:
n4ji8p.jpg

Josie mamy podobny kocyk :)

Dziś młodego ubiorę w nową kurtkę :)w razie czego ma śpiworek jeszcze.
No i pokój odgruzowałam z zabawek, odkurzone i mam jakieś 15min na kawkę (A śpi) i jedziemy potem zrobić Kubusiowi niespodziankę odbierzemy go z przedszkola i weźmiemy do nas :) przez szpital dawno się nie widzieliśmy :)

edek:
My też mamy 20/21stopni w pokoju i młody śpi w pajacyku ze lub bez stopek, lub w normalnych piżamkach pod swoją kołderką, ale śpi spokojnie nie odkopuje się.

mojego wlasnie wyslalam na spacer w kurtce:)) spiworek ma na wszelki wypadek jeszcze, ale otwarty, przykrylysmy go kocykiem tylko. jest super cieplo w krakowie! ale fajnie ze juz nie trzeba kombinowac z tymi kombinezonami! dalam nani aparat zeby mu porobila jakies fajne fotki w sloneczku. mam nadzieje ze w weekend tez bedzie slonce i sama bede go mogla wziac na taki super spacerek

u nas 19-21 stopni i mała śpi w pajacu (ze stópkami) i pod kołderką lub potem z nami pod kołdrą. Na śpiworek się wkurza bo jej cięzko się przewrócić na brzuszek i się wybudza

uff dzieki dziewczyny, czyli to nie to :no: pozostaje pogodzic sie z faktem, ze to charakterek i ekscytacja dziennymi podbojami... :baffled:

josie- z dziką chęcią! :-D

U nas również w sypialni około 21 st. a młody śpi w pajacu, przykryty kołderką.

A czy ja się dzisiaj chwaliłam, że moje dziecię miało tylko jedną pobudkę w nocy (około 4-tej) i spało do 6.30? :-p

Dzień kobiet - dajcie spokój :sorry2::rolleyes:

reklama
Mi tez sie nie chce nawet myslec o tym dniu... moj machnie mi witka zoltych badyli (taka tu tradycja mimoza hmmm, u nas to przy drogach rosnie afuj!) po czym widzac moje niezadowolenie wyglosi referat nt. jak to ja nie umiem sie cieszyc malymi rzeczami i jak to w sumie ON nie jest za obchodzeniem tego swieta, przeciez mamy taki dzien codzien (akurat!!)
brrrrr :dry:

Do góry