reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Sicil ten wozek podobny chyba do stokke, ja w ogole nie wiem jak z taka raczka moze byc wygodnie???
a bugaboo bee....mi sie jakos kojarzy z wozkiem inwalidzkim... :confused2::sorry:
z ta pieluszka to mnie zabilas :))) moj poki co wie dokladnie kiedy raczki podniesc jak szykujemy sie do kapieli zeby mu sciagnac bodziaka. uwielbiam to :) i mimo ze protestuje przy ubieraniu strasznie, to tez ladnie rece w tej zlosci w rekawki sam wklada. a pieluszka musze zrobic test!

a co do maclarena xlr to nie wiem czy widzialas na zywo ale on taki dosc sporawy jak na parasolke... wiec dla mnie odpadl. ale ogolnie jest solidny, wiec jak nie zalezy ci na wymiarach to fajny

reklama
Witaaaam :confused2:

W prawdzie nie powinnam narzekaz bo pobudka o 6:30 i dwie w nocy tylko na wlaczenie melodyjki, przykrycie i posmarowanie zabkow to luksus ale moj organizm przyzwyczail sie do przesypiania nocek i teraz jestem nie do zycia :confused2::sorry:

Iwon- dopiero jak kupilam to poszperalam na necie i okazalo sie ze to "sit to stand dancing tower" czyli wierza taneczna przy ktorej dziecko z siadu uczy sie wstawac :-) i mlodej nawet sie to podoba :tak: tym bardziej ze od tygodnia szkoli tylko te nowa umiejetnosc :-D

Sicil/Munka- wspolczuje guzow, ja przezywalam pierwszego siniaka ale to nic z guzem :sorry:

Aylin- pomysl, ze zabki wyjada i sie wszystko wyreguluje, moze szybiej to sie skonczy nic myslisz :tak:

Iwon- co do zakonczenia karmienia UU to u mnie bylo stopniowo, napierw w ciagu dnia zastepowalam butla a w nocy woda. Potem juz sie budzila to tylko cmokala, az w konu oduczylismy jej budzenia sie w nocy i tak juz zostalo :sorry:

Alijenka- super, ze juz ocki lepsze, zobaczysz wszystko sie ulozy :tak: A ja dolewam oliwy, bo maslo wydaje mi sie za slone :sorry:

Josie- to sie wyspalas :-p

W sobote zaliczylismy juz dwa nurki mam filmik ale bede musiala poczekac jak Pe wroci z delegacji.

ja juz nie nadarzam .... jakos wszystko mi ucieka ... glownie czas

Nikos stoi sam juz nawet po kilka minut ... chodzi za pchaczem ale asekuruje bo ten pchacz jezdzi szybciej niz chodzi Nikodem ... nie wyobrazam sobie ze zaraz pojdzie sam ...

z zazdrosci do Jasia Josie i jego manualnych zdolnosci :p zaczelam mojego uczyc moze nie wychodzi mu to tak ladnie jak Jasiowi ale zaczal juz przyciskac przyciski :) brac miedzy dwa paluszki jakies drobne rzeczy ...

wklada tez i wyciaga z pojemnika klocki wczoraj probowal spasowac klocka z garnuszka do dziurki ale jak wiadomo nic z tego nie wyszlo :) ...

dzieli sie zabawkami jedzeniam ... karmil mnie kiedys swoim biszkopcikiem :D

nauczyl sie pic przez rurke i wie ze jak w nia dmuchnie to wychodza bulki ... pije z kubeczka juz bez stukania tylko pociaga ladnie ...

ten skok 36 tydzien jednak duzo pchnal naprzod

no i z mowa jest po prostu boski... nawija jak opetaniec i mama i tata mowi juz zdecydowanie swiadomie ;) rano wola mama na poczatek a jak przyjde to zaczyna nawijac tata zeby i tata przyszedl ...

kiedys jak mialam na popoludnie to wyszlo mu "gdzie tata" az zadzwonilam do mezulka :D

i jak je to mowi mamamama w znaczeniu mniammniam mniam

pochawililam sie ale jestem z niego taka duuuuumna

Muńka Sicil wspolczuje guzow ale wygoja sie i beda nastepne :p

Sicil pieknie Julcio juz chodzi :) chwila moment i pojdzie sam :) moze przejdzie juz roczek

Pamka nakopalabym mezowi za takie slowa ... ja pracuje wieczorami i jak cos jest nie halo to dzwoni i przez telefon dopytuje ... koniecznie nagraj filmiki :p kompromitacja przy narzeczonej sprawdzi jak bardzo go kocha :p kiedys w przyszlosci :p:p:p

Zaza szybkiego konca @

Sunshine spokojnie i do pobuidek sie przyzwyczaisz :p:p

Aylin oby wyszly szybko te zebolki...

Iwon trzeba przezyc i probuj zastepowac woda moze ... jesli chcesz od cyca odzwyczaic

Alijenka ja robie zupki na rosolku ... ale wydaje mi sie ze mozna spokojnie maselko jesli dziec nie ma alergi na mleko krowie, dzien mezczyzny jest 10 marca

Ostatnia edycja:
Aylin- poprawiam sie i od razu odpisalam, masz na priv ;-)

Kasienka- Nikus zdecydowanie wyprzedza nasz pociechy chyba we wszystkim :-D:szok: moze pradziadek lub babka byli geniuszami :-D albo Ty masz ukryty talent :-p

Pytam bo ciagle zapominam :sorry:

Konczy mi sie mleko SMA i w promocji jest HIPP Combiotic (w super promocji) i sie zastanawiam czy moge je podac Aurelce? Czy moge tak zmieniac mleko?

Sicil no jak nie stoi sam, jak stoi - przynajmniej na tym zdjęciu przy kojcu, o nic się nie opiera przecież :-) Z podparciem, to mój też już sam wstaje :tak:

Aylin współczuję nocki, też masz przekichane :sorry:
A jeśli chodzi o te niezbyt optymistyczne prognozy, to nie liczę na to, że po skończeniu UU mały się nagle przestanie budzić. Ale na to, że chociaż co drugi dzień się wyśpię, wstając do dziecia na zmianę z M. ;)
I napić się wódki będę mogła w te dni, kiedy będę w kawałkach po nocnym dyżurze ;)

Muńka a nie mogłaby Gabi z moim bąblem pogadać i go namówić, żeby też sam zrezygnował z uu? :sorry:

Iwon- co do zakonczenia karmienia UU to u mnie bylo stopniowo, napierw w ciagu dnia zastepowalam butla a w nocy woda. Potem juz sie budzila to tylko cmokala, az w konu oduczylismy jej budzenia sie w nocy i tak juz zostalo :sorry:

Zbyt piękne, żeby było u nas prawdziwe :rolleyes:

I błagam was, nie piszcie mi więcej o pojeniu dziecka wodą w nocy :confused2: Sorry, ale spróbujcie wziąć moje dziecię na jedną noc i dać mu wodę zamiast mleko - jestem ciekawa, która by szybciej zapierniczała do kuchni po butelkę :baffled::sorry:

Wrzask mojego bąbla w nocy jest gorszy niż odgłos skrzypiącego styropianu :sorry:

Ostatnia edycja:
Alijenka- taka bryza to moze ostro bokiem wyjsc hihihi, na serio, w domu czesto gesto wilgoc jest :confused2: tzn nie u nas, juz ja zadbalam o zapedy meza, by mieszkac blizej morza ;-)

Kasiulek- Twoj maly rwie do przodu nieslychanie! Co do chodzenia, to tez tak podejrzewa, w sumie zostalo mu troche ponad dwa tygodnie, ale on ostro cwiczy i strasznie nie lubi niepowodzen, obrywa sie wtedy mamusi, ktora musi od rana na persenie leciec ;)

Rysica dzieki, no wlasnie ja juz sama nie wiem, boje sie ze taki maclaren to pieniadze w bloto wyrzucone, kurcze, bo jakby nie bylo dziciak potem malo czasu w wozku spedza, a i nie na tym jego zycie polega, co chwile potrzebuje czegos nowego, a ten wozek to kosztuje niestety

Aylin- no bee taki troche udziwniony, ale widze tu dzieci i jakos rozanielonej miny jezdzac w nim nie maja ;-)

Munka- witaj w klucie, prasowanie takze nie jest przedmiotem mojego kultu hihih, tyle, ze ja podejrzewam u siebie jakies natrectwa na tle prefekcionizmu (bo perfekcionistka nie jestem, za leniwa zem na to) i jak prasuje mezowi koszule, to przelece body, bo wtedy ladniejsze, potem jak juz prasuje, to moze i spodnie, no to bluzki i zanim sie obejrze, jade tez pieluchy :eek:
A prasowac nie cierpie :confused2:

reklama
pamietajscie Kobietki ze on do zlobka chodzi ... a to silny przyspieszacz rozwojowy :) zaden geniusz :p

Sunshine ja mysle ze mozesz zmienic ... tak dla zasady jesli masz jeszcze tamto mleko to bym mieszala ale teraz nasze dzieci juz nie maja az tak delikatnych brzuszkow wiec nawet zmiana od razu nie powinna nic spowodowac

Iwon to moze rozrzedzac powoli mleko w nocy az dojdziecie do wody .. przede wszystkim musi mu zabraknac tak na 100% cyca ... bo jak sie czlowiek lamie to i dziec nie bedzie chcial wspolpracowac w koncu :)

Sicilpol to ja sie nie moge doczekac kiedy napiszesz ... przeszedl sam pare kroczkow :D zreszta niesamowite ze za chwile bedzie pierwszy roczniak

Do góry