reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

MsMickey wstydz sie, cora taka mała a już nią sie wyreczasz ;-) povhwal się co pysznego upichcilyscie :-)
Kasienka zdroweczka dla N. A dajesz mu smecte? Jak dziecko nie chce to trzeba wymieszac z odrobina kleiku ryzowego i podac taka papke, na nawodnienie dawalam mojej acidolac .
Moja mała zasnela o 20:30 z temp 37 , nic juz jej nie podawałam na noc, tfu tfu póki co rozpalona nie jest , oby tak do rana zostało. Dzieki za zyczenie zdroweczka . Spokojnej nocki pa

reklama
Powiedziałam jasno: masz policzyć te ziarenka ryżu... a nie, to już było:p
Mizia kilo ryżu w misce;-)
Bawilismy sie z nią pół godziny chyba:-) łącznie z robieniem mandali na podłodze:p
A sprzątanie no problem, Pe ręką zgarnął co większe placki, ja resztę odkurzaczem. Co dla G było dodatkową atrakcją;-)

A rajtki są fajne nie za ciasne i kolor lubię:-)

Aylin tez masz udanego męża :-) Ja to uwielbiam vibovit :tak:
Rysica gratulacje dla Moniki.
MsMickey fajna zabawa :-) A Gosia kochana.

moj juz w pracy, ale ten weekend zlecial szybko zreszta jak zawsze. Przynajmniej bezstresowo. Bo ostatnie to nieciekawe były. Wojtek od nowa kaszle, az sie boje po tym jego zapaleniu płuc i infekcji w oskrzelach, czuje, ze lekarz nas czeka.

Hej baby :-)

Przepraszam, że nadrabiam Was tak pobieżnie, ale mnie ssie i myślę, żeby już szybko dorwać się do jakiegoś śniadania i kawy :-p

Z tego, co mi wpadło w oko:

Josie zazdroszczę tych pomytych łokien ;-) Na czym byłaś w kinie?

Hatszept
obiecuję, że wezmę na tapetę tych polucjantów, bo nie, nie kojarzę za bardzo klimatów :sorry2: Posłucham w domku :blink: No i witaj w klubie porannych ptaszków (pobudki o 5 rano). Świetna sprawa, co nie? Taka rześkość porannej rosy, piękno wschodzącego słońca, delikatność leniwego świtu . Nic tylko się cieszyć, że dzieciak daje takie możliwości :-p:-D;-)

Kasieńka powodzenia u lekarza. Pisałaś, że byłaś już na wizycie, ale nie doczytałam czy potwierdzili, że to od zębów? Czy podejrzewają jakiegoś wirusa?

Waris
a jak Twoja księżniczka? Jak gorączka? Duże zdrówka!

Aylin te śliczności to jak rozumiem nosidełko? Bo gdzieś mi umknęło :sorry2: Nie wiedziałam, że szyją nosidła na miarę. Jesli tak, to mnie by się zdecydowanie przydało, bo to które dostałam w spadku po koleżance skutecznie mnie zniechęciło do podróży z dzieckiem i moja przygoda z tą formą transportu zakończyła się po jednej wizycie w tesco i spacerze po parku :baffled: Ale myślę, że to tak jak ze stanikiem czy prezerwatywą - grunt to właściwie dopasować rozmiar ;-)

Aga ciekawa jestem jaka była Twoja reakcja na to, co powiedziała o karmieniu piersią pani w aptece, bo nic nie piszesz? Ale wypaliła :rolleyes2:

Pamka a co pani neurolog miała przeciwko karmieniu piersią? Pytam, bo przecież jest taka kampania, żeby karmić do roku, więc o co chodzi?

Rysica u nas też górna jedynka w natarciu :happy2:

Claudette fajnie, że nocki już coraz lepsze :-)

Niespodzianka nie wiem, czy jesteś tego świadoma, ale pisząc nam o wódeczce od męża zdradziłaś nam swoje prawdziwe oblicze, no bo kto zna Cię lepiej niż on?:-D:cool2:;-)

Polaa zdrówka dla Wojtka, żeby go nic poważnego znowu nie wzięło! :)

A teraz króciutko co u nas:
mamy sukces, bo dzisiejsza nocka była czwartą z rzędu, kiedy bąbel nie budził się na jedzenie :cool2: Ostatnie mleko o 23-24 i śpi do rana. Niestety ciemniejsza strona tych zmian jest taka, że wstaje ostatnio o 5.15 :sorry2: Nie wiem, dlaczego, bo nie jest od razu głodny. Może przez to, że się nie przebudza w nocy jest taki mega wyspany?

A my wczoraj mieliśmy gości i jestem przeżarta na maksa. Brutalnie i z premedytacją zdradziłam swoją dietę, ale już dzisiaj zamierzam się przywołać do porządku. A propo jedzenia - idę skubnąć jakąś kanapkę razową, miłego dnia :-)

Ostatnia edycja:
Aga na mnie też ludzie dziwnie patrzą jak mówię, że karmię, na ich szczęście nie komentują ;-), no poza lekarzami, bo oni zawsze pełni podziwu i dopingują, żeby jak najdłużej.. przynajmniej Ci których spotkałam na swej drodze
Lekarze tęż pozytywnie reagują, ale ta baba jak i np moja ciocia patrzą na mnie jak na kosmitę :cool:

Bylismy w ikei na sniadaniu i kupic zabezpieczenia, pozniej w kosciele, mlody elegancko w nowym wozku a ze akurat palmy swiecili to i wozek zostal ochrzczony :-D
Wlasnie sobie tak siedze w oknie i nie moge sie doczekac wiosny... Bede brala malego w nosidelko po pracy i na plac zabaw. Juz sie dogadalam z niania ze jak zrobi sie ladnie to bedzie przychodzic 7-15. Byle bym tylko dala rade wstawac o 6.30..... Poki co mlody chuyba postanowil zrobic mi trening bo co dzien to wczesniej wstaje , dzis 5.20!!!!! Kompletnie sie zepsul ze spaniem i nie wiem o co chpdzi???? Moze juz czas na jedna drzemke dziennie????
Jakie mają w IKEA zabezpieczenia, bo też czeka mnie ten zakup. No i też już się nie mogę doczekać jak wsadzę Antka na rowerek i w drogę :)

Dziewczynki ja tak na szybko, pochwalic sie jakiego mam wspanialego chlopa :D
Poszedl dzis na zakupy z kolega (chcial jakies spodnie, t-shirty), zanim wyszedl powiedzialam mu zeby mi kupil jakas niespodzianke. I kupil :-):-):-) W ramach romantycznego prezenciku dostalam cwiartke wodki :-D:-D:-D
No to prawdziwa niespodzianka :D Mój ojciec kiedyś mamuśce pod choinkę kupił gazetę jakąś panią domu czy coś w tym stylu :D

Dobry jest :)
przebił mojego - ja dostalm kiedyś w ramach niespodzianki vibovit :)
Ten Twój to przynajmniej dba o Twoje zdrowie z vibovitem :D

MsMickey Gosia to mały pomocnik :)

Pola Kuba niezły jest :D i zdrówka dla Wojtusia, a co do szpitala to wiem co przeszłaś, bo my to samo :( do tego te cudowne pielęgniarki :/

Iwon pani w aptece powiedziałam, ze gdybym potrzebowała rady odnośnie odstawienia to bym spytała jej :d popatrzyła na mnie conajmniej dziwnie :D

Dlaczego moje dziecko wstaje o 6:30?? Skoro teraz usnął, bo był taki marudny, przed szpitalem spał do 8-9tej <marzenie>.
Wczoraj przyjechała do wrocka moja przyjaciółka i zaprosiła mnie na rynek :) długo się zastanawiałam czy wyjść i zostawić pierwszy raz A samego, ale mamuśka mnie pogoniła :) z czego teraz bardzo się cieszę bo jednak fajnie jest się zrobić i wyjść z torebką na ramieniu, a nie torbą od wózka :) No i o 21ej wypiłam małe piwko w spiżu i trochę mam wyrzuty, bo o 5tej karmiłam A.

Iwon - gratuluję przespanych nocek - 5:15? za 2 tyg też będę wstawać o tej porze... 5 dni w tygodniu.......... a dieta - wybaczy Ci ;)
ja ze śniadankiem czekam na męża, aż wróci z przedszkola, bo Szymka odwozi do przedszkola.

u nas pobudka dziś o 6:30, zapomniałam rolet zasłonić :/ Ale przynajmniej Szymusia ubrałam do przedszkola, żeby mąż na spokojnie mógł się wyszykować. Teraz Monika się bawi u siebie zabawkami

pobudka 5.40 :no::confused2::shocked2::confused::dry:

zaczynam podejrzewac ze to przez to ze teraz wczesniej robi sie jasno bo widze ze nie tylko moj tak fiksuje????
czy to znaczy ze latem bedziemy wstawac o 4 nad ranem???

Witajcie,

Iwon no to super, gratuluje tych nocek. Oby tak dalej :tak:
Aga padłam, Twój tata tez ma pomysły :-D
Super, ze wieczór udany. Ja jak kiedys wychodziłam z koleżanka to z szybkości wzięłam właśnie torbę do wózka na ramię a nie swoją.
Josie czarny koc na okno :-D

U nas niby ok ale raz za czas tak zakaszle, ze mam dość. Jak dzisiaj nic sie nie zmieni jutro rano z Nim idę. Jak wychodzilismy ze szpitala to pani doktor mówiła, ze dziecko zdrowe. Mam nadzieje, ze tak jest, ze tylko mnie straszy.

Josie - Szymek był bardzo podatny na słońce za oknem rano, rolety załatwily sprawę częściowo, ale u nas rolety za dużo światła przepuszczają... a u Moniki jeszcze więcej...

reklama
Hej dziewczęta,
roboty mam mase ale co tam :) najpierw zalełości z bb trzeba nadrobić :p

Josie - na czym w kinie byłaś? Mamy z T. zaproszenie do kina i pomysłu brak na co się wybrać.

Kasieńka - moja od 3 tygodni życ nam nie dawała. Biegunka, katar, temperatura i wieczne marudzenie. Więć moze to też zęby??

W sobote Anioł nie dziecko - a wczoraj odkryłam ze zębol się przebił. Dzieć nie do poznania. Raczkuje sama po mieszkaniu scigając butelkę po cisowiance i sama się z tego cieszy w głos. Raczkuje do nas, wspina się na palce prawie podskakując (oznacza to WEŻ MNIE) po czym daje ślimako-buziaka i wyrywa się na podłogę do zabawy. Przecudowna jest.

Aylin te śliczności to jak rozumiem nosidełko? Bo gdzieś mi umknęło :sorry2: Nie wiedziałam, że szyją nosidła na miarę. Jesli tak, to mnie by się zdecydowanie przydało, bo to które dostałam w spadku po koleżance skutecznie mnie zniechęciło do podróży z dzieckiem i moja przygoda z tą formą transportu zakończyła się po jednej wizycie w tesco i spacerze po parku :baffled: Ale myślę, że to tak jak ze stanikiem czy prezerwatywą - grunt to właściwie dopasować rozmiar ;-)

mamy sukces, bo dzisiejsza nocka była czwartą z rzędu, kiedy bąbel nie budził się na jedzenie :cool2: Ostatnie mleko o 23-24 i śpi do rana. Niestety ciemniejsza strona tych zmian jest taka, że wstaje ostatnio o 5.15 :sorry2: Nie wiem, dlaczego, bo nie jest od razu głodny. Może przez to, że się nie przebudza w nocy jest taki mega wyspany?

tak nosidło z tej strony zamówione. Pathi.pl - Mei Tai nosidła azjatyckie - Pathi.pl - Mei Tai nosidełka azjatyckie

Moja poprawiła się z jedzeniem ale tak cudownie jak u ciebie to nie ma. Je koło 23 i spi do 3-4 potem do 6.30 i dawaj do zabawy :)

A dziś (w sensie wczoraj) po kąpaniu padła o 20 na mnie. Nie dała się zgonić. Co ja odłożyłam na bok (zasypia przy mnie i w półśnie ją przenosimy do łóżeczka) to wdrapywała sie na mnie i tak zasypiała.
Ale obudziła się dopiero po 1.

Dlaczego moje dziecko wstaje o 6:30?? S

Bo się umówiło z moim?

Dzisiaj osiągam szczyty rozkojarzenia.
Ściagnełam pokarm wczoraj dla małej - i dziś rano wyciągnełam z lodówki. Po czym zapakowałam do torebki i przyniosłam do pracy....

Do góry